8 Август, 2017 20:40 7 917 17

Отбележете подобаващо Световния ден на женския оргазъм

  • секс-
  • оргазъм-
  • жени
Отбележете подобаващо Световния ден на женския оргазъм - 1
Снимка: Shutterstock

Денят почти отмина, но нощта все още предстои, така че не е късно за поздрав към всички жени: Честит Международен ден на женския оргазъм! Всички жени на днешния ден трябва да изпратят едно голямо "Благодаря" до Бразилия, защото причината за обявяването на 8-ми август като ден на женския оргазъм /Dia Internacional del Orgasmo Femenino/ се крие в жителите на малкия град Eсперантина /Еsperantina/, който се намира в североизточната част на страната на кафето, футбола и бразилските дупета.

Основната идея на този празник е по време на честванията всяка една от местните жени сред 35 000 жители на града де се опита поне веднъж да постигне сексуално удовлетворение, съобщава dama.bg. Главният виновник за този необичаен празник се нарича Аримантея Дантас /Arimateio Dantas/, който е общински съветник в управата на града.

Историята разказва, че г-н Дантас е искал да компенсира жена си за някои свои "сексуални дългове" и така той предложил един ден, който да е посветен единствено на женския оргазъм. Г-н Дантас от своя страна обаче твърди, че причината за неговото предложение се крие в катастрофалните ситуации с оргазмите в този град.

Според цитирано от него проучване, само 28% от местните жени са получавали оргазъм, докогато правят любов и местните власти трябвало да обърнат внимание на този сериозен проблем. В подкрепа на това негово твърдение са и най-новите статистически данни за глобалното сексуално поведение, които показват, че само една трета от жените действително някога са получавали оргазъм.

Въпреки ентусиазма на жителите на Есперантина обаче, кметът на града Хосе Иналдо Франко се е обявил против празника, защото го считал за порнографски и в разрез с каноните на католицизма. Днес празникът се празнува в Бразилия, Испания, Мексико, Аржентина, Перу, Норвегия и Дания. В Норвегия и Дания всъщност оргазмът е задължение наложено със закон. В тези страни, ако някой откаже да прави секс с половинката си или не успее да я удовлетвори му се налага строга глоба заради „времето на въздържание", а контролът е поверен на жени полицаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо МъдрЮ

    30 2 Отговор
    Ми Вени приятно ти търкане ;)
  • 2 Ник

    14 3 Отговор
    Бразилия! - Дааа...
    Държавата с най- много гейове на глава от населението в целият свят! - Там жените се пипат просто защото всеки 4-ти мъж е биологично такъв, но жена по душа!
    Все още не мога да разбера при наличието на толкова много красиви жени там, да има толкова леви резби !?!
    А иначе скъпи дами... - Честит ви празник и си "ударете една" в бързината
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Карина

    11 0 Отговор
    Женският оргазъм .. Ммм....Нека да е вечен празник !
  • 5 Пазарен Либерализатор

    29 2 Отговор
    Перфектната жена е тази, която изпитва оргазъм по време на свирка.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Кака Гинка

    5 1 Отговор
    А аз току що разбрах,че днес бил международен ден на котката...

    Коментиран от #13

  • 7 И Аз тва викам

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Мхм...Като и правят на Нея...обаче...
  • 8 Специалист

    14 0 Отговор
    .аси, как можа да съвпадне със международната седмица на главоболието.
  • 9 Vulpes

    8 0 Отговор
    Надявах се,че статия завършва с:
    -......и на този ден целия град се събира на площада и се започва едно масово.... А то какво....,нищо общо!!!!
  • 10 Синхрон

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    М да ...Възможно е. ... С перфектният мъж ...
  • 11 Русенец

    8 0 Отговор
    А как да се изпита този оргазъм ? Да се смени партньора ли, или има майстори на оргазмите и къща в която се получават ? То е както в БГ - все нещо строим и се стремим, ама тъпчем на едно място. Оргазъм със заповед не става, или го изпитваш или не, колкото и дни да ти отредят за него !
  • 12 един

    0 0 Отговор
    Важно е да се отбележи,че големият е.@ч един път е.е.Която на колкото пъти иска да си го дели!
  • 13 ЛУД ИДИОТ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кака Гинка":

    На котенцата с влажни,мокри носленца. ;)
  • 14 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ходили ли сте в Бразилия-със сигурност не сте-щом си задавате тези въпроси-знаете ли как миришат там телата им ....ами отидете и помиришете-не гейчете ами и гейше ша станат-80 % имат всички тела от там такава миризма след изпотяване-ген.както при нас е злобата и завистта -ген това е браТчеди-ша ма звинявате ако ма разбираш
  • 15 Др Клитев

    1 1 Отговор
    Е как миришат бе г-н пидеров .? Ако ядат л ..на на такоз ще миришат то е ясно.чудно ми е как няма ден на мотиката ? Кви са тез простотий ден на оргазма ? Туй са лични неща нужно ли е афиширане ? Като искат да помогнат на жените да си гледат нормално простатите да се движат да бачкат за да функционират нормално . майката му е динамиката ,движението работата там е оргазма .дядо ми до 75 пореше баба ми ,а тя все го хокаше уффф ненаситник с ненаситник такъв ,ама сутрин хващаше метлата и пееше а дядото на нивата бачкане ,чиста храна ,малко винце малко ракийка вечер ,и така до 97 бачкаше не спираше .5 деца изгледа . За сегашното време няма да говоря .заради това има толкова г....йове ,меки китки ,всичко е изгубена кауза няма вяра .населението бездейства и оттам мисли за глупости ,.вяра му трябва на българина любов към бог и смирение оттам всичко ще се нареди полека лека .

    Коментиран от #16

  • 16 Бг.Дама

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Др Клитев":

    Стига завист ..😃
  • 17 да да

    0 0 Отговор
    Да ни е честит празника. Ние го отбелязохме......два пъти.