17 Август, 2017 20:00 3 798 2

Столетници разкриха тайната на дългия живот

  • столетник-
  • сто години-
  • възраст-
  • дълголетие-
  • живот
Столетници разкриха тайната на дългия живот - 1

Да достигнеш 100 години живот си е епично постижение. Във Великобритания не само, че получаваш картичка от Кралицата, но и по-младите поколения се тълпят, за да се срещнат с теб и да разберат тайната на дълголетието.

Различни екипи за проучвания спорят по темата до колко най-дълго може да продължи човешкия живот, като повечето се обединяват около идеята, че максимума е 115 години. Затова и тук събрахме вековни съвети за това как да достигнеш един век.

От пиенето на много червено вино (с което напълно се съгласяваме) до това да стоиш далече от мъжа (което звучи не чак толкова привлекателно), ето с какви съвети се сдобихме. Вижте как тези столетници са стигнали тази трудно достижима възраст:

Чарли Матюс

По-рано тази година Чарли Матюс отпразнува стотния си рожден ден и отдаде цялата заслуга за това на червеното вино. Той каза: „Червено вино – много от него ми помогна да стигна до 100.“

Мисао Окава
Мисао Окава е била японска столетница, която от юни 2013 до смъртта си на 1 април 2015 е била най-възрастният човек на планетата. Когато отпразнувала 116-ия си рожден ден на 5 март 2014 година, тя споделила своята тайна за дълъг живот.
„Яжте и спете и ще живеете дълго. Трябва да се научите да си почивате.“

Сам Хегеси

През 2014 Сам Хегеси получил прякора „най-старият фитнес маниак на Великобритания“, когато бил на 100 г. Тогава той споделил и своята тайна за дълголетие: йога, пилатес, тай чи веднъж на седмица и по една чаша шампанско всяка седмица.

Мба Гото

Столетник, който твърди, че е най-старият човек на света, отпразнувал своя 146-ти рожден ден. Според неговата лична карта, Мба Гото от Индонезия е роден на 31 декември 1870 г.

Прадядото казва, че ключът към дългия живот е „търпението“.

Айрийн Кръмп и Филис Джоунс

Двойката е прекарала цял век заедно, след като се родили на 20-ти ноември 1916 със само 25 минути разлика помежду си – те дори живеят заедно в Стаурпорт, Уорчестър.

Дуото отпразнувало стотните си рождени дни през ноември 2015, благодарение на „тежък труд и добра храна“.

Джеси Галън

Джеси Галън станала на 109 в началото на миналата година и разкрила, че тайната на дългия живот е в упражненията, яденето на много овесена каша и стоенето на далече от мъжете.

Тя казва: „Моята тайна за дълъг живот се крие в това, че стоях далече от мъжете. Те носят повече беди, отколкото добри неща. Също така се уверих, че се упражнявам достатъчно, ям хубава топла купа в овесена каша на сутринта и никога не съм се омъжвала.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    1 1 Отговор
    Тя и кралицата скоро ще навърши сто години,а на нея кой ще ѝ изпрати картичка?!
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Стойте по далеч от жените и никога не се женете МЪЖЕ !!! Карайте на сухо и ще живеете над 100години !!! Това е рецептата на Джеси Галън от последния абзац !!! ДА СЕ СМЕЕ ЛИ ЧОВЕК ИЛИ ДА ПЛАЧЕ ???