Last news in Fakti

20 Август, 2017 17:53 5 489 3

Хората наистина предчувстват края си

  • смърт-
  • предчувстват-
  • усещане-
  • учени

Учени доказаха, че смъртта "предупреждава", кога ще посети някого

Хората наистина предчувстват края си - 1
Снимка: shutterstock

Смъртта наистина ли "предупреждава" за своето идване и могат ли хората да я усетят? Според група американски учени отговорът на този въпрос е "да".

Американски учени са провели изследване върху няколко хиляди истории, свързани с болести и чрез тях достигнали до идеята, че човек наистина е способен да предусети своя край.

Как става това? Тайната се състои в хормоналните изменения, твърдят учените, цитирани от агенция ФАН.

Организмът самостоятелно започва да подготвя нервната система за смъртта и именно заради това много пациенти изпадат в паника или депресия.

По-рано д-р Либерман от Прайтзкерсата медицинска школа разказа, че той е успял да разработи специални тестове, които позволяват да се определи, дали човекът в скоро време може да умре. За целта той е подложил на тестовете група от 80 възрастни души, половината от които починали до половин година след изследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имератор

    21 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За целта той е подложил на тестовете група от 80 възрастни души, половината от които починали до половин година след изследването.

    Браво на този велик учен, открил, че ябълките падат на земята!
    Голямо откритие.
    Авторката знае ли какво пише?
  • 2 Смолата

    5 5 Отговор
    Как си, бай Иване, ще мреш ли, кък я мислиш.
  • 3 един

    2 0 Отговор
    А тези дето им теглят куршума дали го усещат, дали се подготвят хормонално и нервално?