Last news in Fakti

31 Август, 2017 00:00 1 954 1

Инжекции намаляват вероятността от сърдечни пристъпи

  • сърце-
  • сърдечен пристъп-
  • сърдечен удар-
  • инжекции-
  • лекарства-
  • статини-
  • инфаркт-
  • канакинумаб

Противовъзпалителни инжекции биха могли да намалят риска от сърдечни пристъпи и да забавят развитието на рака, установи проучване. Според специалисти това е най-големият пробив в борбата със сърдечните заболявания, откакто статините за понижаване на холестерола бяха въведени в медицината, съобщи английският всекидневник „Гардиън“.

Учените забелязали, че сърдечните пристъпи са често срещани при хора с нормален холестерол, но с висок риск от хронично възпаление.

„Всяка година приблизително 200 000 души в Обединеното кралство влизат в болница заради сърдечен пристъп или инфаркт на миокарда“, каза проф. Джеръми Парсън, заместник-директор на Британската фондация за сърцето. „Със сигурност медикаментите за намаляване на холестерола оказват благоприятен ефект върху здравето на пациента. Този благоприятен ефект обаче не е достатъчен.“

По време на проучването на близо 10 000 пациента, претърпели сърдечна криза, започнали да се поставят инжекции с противовъзпалителното средство, известно като канакинумаб. Това намалило повторните сърдечни пристъпи с 15%, а нуждата от скъпи процедури, като например байпас и поставяне на стентове, спаднала с повече от 30%.

Учените споделиха и интересното си наблюдение, че смъртните случаи, вследствие рак, намалели наполовина при третиране с въпросното лекарство, което обикновено се използва само за лекуване на редки възпалителни състояния. Ще последват още редица проучвания за ефекта на канакинумаба в борбата срещу рака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    НЕ ВЯРВАЙТЕ ПОВЕЧЕ НА БУЛШИНСТВОТО ОТ ЛЕКАРСТВАТА . По всякакъв начин ни тровят. Обикновен пример. Колко лекарства има за кръвно ? Не могат да се изброят . Не се лекува причината за високото кръвно а са дават лекарства за неговото понижаване !!! Примерите са безброй .