Last news in Fakti

1 Септември, 2017 15:16 1 121 5

Севастопол обяви Ден на солидарността с тероризма

В Севастопол поставиха билборд с надпис "3 септември - Ден на солидарност с тероризма".

Съдейки по изображението, плакатът би трябвало да е социална реклама, поръчана от управата на Севастопол. Но как точно Деня за борбата срещу тероризма "креативните дизайнери" са решили да преименуват на Ден за солидарност с тероризма, няма официален коментар от управата на града, пише IA "Политика Сегодня".

Изданието припомня, че през юли управниците на Севастопол поздравиха града в Деня на Русия с обърнат флаг. Тогава жителите на града приеха тази грешка като изключение.

На вчерашното заседание на антитерористичните комисии на Крим и Краснодарски край бе съобщено, че ситуацията на полуострова е стабилна и под контрол, въпреки че бяха докладвани и редица заплашителни фактори, като украинските военни, радикалите от Десен сектор, забранени в Руската федерация, и членовете на доброволния Кримско-татарски батальон "Аскер", които нажежават обстановката покрай границата с Крим.

Справка: На 3 септември 2005 г. Русия отбеляза Деня на солидарността в борбата срещу тероризма. Тази запомняща се дата е свързана с трагичните събития в Беслан, когато беше извършен жесток терористичен акт в едно от градските училища, който доведе до смъртта 300 души, включително над 150 деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жотем Коджа

    3 14 Отговор
    Руските терористи, които окупираха Украйна, ще се борят с тероризма или са солидарни с него?
  • 2 ЕС и НАТО

    3 9 Отговор
    Честито на братския Украински народ! Днес влиза в сила Споразумението за асоцииране между Украйна и Европейския съюз за сътрудничество в областта на отбраната, борбата с тероризма, миграцията, граничния контрол, държавния бюджет и данъчната политика. Голяма крачка в правилината посока!

    Коментиран от #4

  • 3 Realist

    9 4 Отговор
    НАТО Европейски съюз -п...растки организации сеещи смърт по света. под формата на износ на п...лска демокрация.С братята руси трябва да ги сринем от лицето на земята

    Коментиран от #5

  • 4 АБВ

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС и НАТО":

    Е СЕГА С ТОЗИ АКТ НАТО И ЕС СИ ВКАРАХА АВТОГОЛ.....
  • 5 ултра

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Realist":

    Публикувано във факти.бг: С братята руси трябва да ги сринем от лицето на земята

    Руси ли са, черни ли са, или кестеняви, хич и не ми дреме, защото НИКОГА не са били "братя"! Първо, защото не сме славяни и второ, защото в истинската БГ история няма случай, в който да не са вършели нещо на наша територия, без да имат завоевателски мераци, като се почне от княза им-българоубиец Светослав, та чак до наши дни! България е и ще си остане в Европа, член на ЕС и НАТО, а на който руски троляк това не му харесва - чемодан-вокзал-россия!