2 Септември, 2017 21:54 2 828 6

Британец прави лютеница и мармалад в Куртово конаре

  • британец-
  • лютеница-
  • мармалад
Британец прави лютеница и мармалад в Куртово конаре - 1
Кадър БНТ

Англичанин напусна родния си Лондон, за да заживее в пловдивското село Куртово конаре. Впечатлен от екологично чистите продукти, които произвеждат местните, Скот Ламбоу започва да приготвя лютеница, сладко и мармалад по негови рецепти. Става редовен участник и във фермерските пазари в Пловдив и София.

Първата кулинарна изява на Скот е по време на Фестивала на чушката и домата в Куртово конаре, съобщи БНТ. Тогава той приготвя сладкиши и няколко вида талиатели, които суши на слънце. Залага на необичайни комбинации като домати и чили със захар.

Сега Скот подготвя изцяло нов асортимент, с който ще се впусне в надпреварата за най-хубава лютеница.

Скот признава, че британците нямат добро мнение за България, затова и той трудно се съгласил да дойде за в страната ни. Тук обаче се влюбил в природата, културата и свободния начин на живот.

Няколко години пътува непрекъснато, като остава в България все по-дълго. Родителите му също купуват къща в селото и напускат Великобритания. Майка му вече е известна в Куртово конаре с картичките, които изработва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родолюбец

    5 5 Отговор
    Добре дошъл, англичанино в Куртово магаре!
  • 2 Чепа

    8 2 Отговор
    И аз нямам добро мнение за гейската англия!
  • 3 един

    6 7 Отговор
    Дошъл е, ама има зад гърба си дебела банкова сметка. Има сигурно и пеенсия доживот, с която тук могат да живеят 10 души. Аде да дойде да живее на млади години, да го видя какво ще работи и дали ще има време за лютеница. Окупираха ни държавицата такива като него, файда нямаме от тях. Живяли са ограбвайки целия свят и колонизирайки половината, а сега идват тук да се кефят на нашите неосквернени ресурси. Нищо не заслужават такива. Това са завоеватели и трябва да се прогонват!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Моника Станишев

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Какво ти е виновен човекът, че ти си беден бе! Стига рева! По - добре западняци, отколкото мужици!
  • 5 VMORO

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Не симпатизирам на англичаните(за разлика от шотландците и ирландците), но какво лошо има бял християнин да се засели и харчи средствата в България? Какъв колонизатор може да бъде един пенсионер?!?
    Може би предпочиташ заселници турци или араби? Може би, защото не е "братята" руси? "Братята" руси, които хич не са колониална сила. Ама хич... Почти всеки един народ е завоювал чужди нему земи, включително и ние - българите. Просто така е устроен светът.
  • 6 VMORO

    3 2 Отговор
    Въпросният Скот дори е пример за предприемчивост, любознателност, усърдие и "интеграция". Сигурен съм, че дори вече български знае по-добре от интернет троловете. Как пък някои наши съграждани не могат с векове да се "интегрират" в българското общество?!?