Last news in Fakti

14 Септември, 2017 14:17 972 4

Лари Кинг тайно се борел с рак на белите дробове

  • лари кинг-
  • рак на белите дробове-
  • белодробен рак-
  • заболяване-
  • начален стадий-
  • операция-
  • журналист-
  • сащ

Битката с болестта продължила почти 2 месеца, след което бил опериран

Известният американски телевизионен водещ и журналист Лари Кинг тайно е водил битка с рак на белите дробове, след като диагнозата му била поставена от лекари по време на рутинен преглед. Това съобщи самият той, допълвайки, че лечението е продължило почти два месеца, след което бил опериран за отстраняване на малък злокачествен тумор, пише в. Daily Mail.

Пред US Weekly Кинг разказва, че един ден решил да си направи снимка на белите дробове. Когато снимката излязла, лекарите му заявили, че виждат нещо странно. Оказало се тумор. За късмет на телевизионния водещ, раковото образувание било малко, а болестта съвсем в начален стадий и лекарите можели да го отстранят оперативно.

Операцията, по отстраняването на тумора, е била извършена през лятото в клиника в Лос Анджелис, Калифорния. На 17 юли хирурзите отстранили 20% от белия дроб на Лари Кинг. Две седмици по-късно емблематичният водещ се върнал на работа.

"Показаха ми снимките от последния рентгенов преглед на гръдния кош и той е абсолютно чист", заяви Кинг.

Това не е първият сериозен здравословен проблем, с който Кинг се сблъсква. През февруари 1987 г. той изпушва последната си цигара, след като получава инфаркт, заради който се налага да го оперират и да му поставят байпас. По-късно Кинг е диагностициран с рак на простатата, но заболяването отново е хванато в начален стадий и лекарите успяват да го излекуват само чрез химиотерапия.

Според Кинг, тази последна поставена му диагноза — рак на белите дробове — е свързана с времето, когато е бил заклет пушач, макар през последните 30 години да не е докосвал цигара.

Лари Кинг е в журналистиката почти 60 г. През това време е взел над 50 хиляди интервюта от президенти, политици, обществени дейци, хора на изкуството. Дълги години бе "звезда" на телевизия CNN и е носител на редица професионални награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ъъъъ...

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СИ ЕН ЕН":

    Ъъъ..То нищо не разбрахме така или иначе..
    Ама простено да ти е !
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Който си има добър семеен лекар така се спасява.