20 Септември, 2017 00:30 18 536 15

Как да достигнете коргазъм

  • секс-
  • коргазъм-
  • оргазъм-
  • фитнес
Как да достигнете коргазъм - 1
Снимка: Shutterstock

Чували ли си за жени, които са изпитвали коргазъм? Това е оргазъм, достигнат по време на упражнения или тренировка. Подобно на тези, които имат оргазъм насън, трудно е да се отдели истината от слуховете, затова решихме да навлезем по-подробно в коргазмите и да проверим истина или мит са!

Менторът по сексуалните въпроси и връзките Колин Ричардс обяснява какво представляват коргазмите и защо някои жени ги изпитват.

Съществуват ли коргазмите?

В интернет има изобилие от разкази на жени, изпитали всякакви приятни усещания в изненадващи и необичайни, а доста често и в неудобни ситуации, като например докато извършват напрягаща физическа дейност. Тези усещания са известни като коргазми и те съществуват.

Коргазъм идва от съчетанието на думите корем и оргазъм.

Тоест натоварването на коремните мускули с упражнения като коремни преси и лицеви опори може да ви достави невероятно сексуално удоволствие, придружено с бурен оргазъм. Нещо като приятен страничен ефект от престоя във фитнес залата. Просто е нужна практика, добре тренирани коремни мускули и подходящи упражнения.

Откъде всъщност идва сексуалната възбуда при коргазма?

Предполага се, че всичко се дължи на притискането и триенето в областта на гениталиите по време на тренировките, както и засиленото кръвообръщение като резултат на физическото натоварване, а също и отделянето на ендорфин и допамин, предизвикано от активните упражнения. Всичко това в комбинация е достатъчно, за да те изведе на върха на удоволствието.

Като най-ефективни с цел коргазъм се препоръчват упражненията за долната част на коремната мускулатура на т.нар captain's chair (капитански стол), при който висите, облегната на лакти, и вдигате краката си, без да ги свивате в коленете.

Коргазъм или просто гъделичкащо и възбуждащо усещане там долу може да постигнете и при вдигане на тежко, колоездене (в резултата от вибрациите и натиска на точното място), спининг, йога, бягане, танци.

Коргазмите за първи път са отбелязани от американския сексолог Алфред Кинси в книгата си от 1953 г. "Сексуално поведение при женския пол". Освен лични истории, има и все повече научни доказателства, които разпознават коргазма като истински биологичен феномен. Според серия от проучвания в университета в Индиана и Института за изследвания на секса, пола и репродуктивността "Кинси", една на всеки 10 жени изпитва коргазъм в определен момент от живота си.

Природата може би има стратегия. Тъй като бременността изисква женското тяло да претърпи масивни физиологични промени, ако упражненията на коремната област са приятни, може да се гарантира, че жената ще продължи да ги прави и ще поддържа добро здравословно състояние и ще е способна да износи голям плод.

Ако коргазмът се случи на неподходящо място?

Тревожно е, че жените често се чувстват неудобно и изпитват срам от коргазма, пише "Космополитън". Не трябва да се чувствате така, заради нещо, което се случва естествено, така че премахнете вината от себе си и работете за коремните си мускули.

Могат ли мъжете да получат коргазъм?

Малък брой мъже са съобщили, но повечето от тези анекдотични случаи са свързани с възбудени момчета, които правят упражнения, причиняващи директно триене на техните части. Така че, вероятно не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо МъдрЮ

    49 3 Отговор
    Вени моме ти вероятно никога не со яздила кон инак щеше да ги знаеш вече тия неща. Само с яздене на стола в офиса не става, слушай дядя си !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дикембе Мутомбо

    5 7 Отговор
    От 2003-та тренирам редовно и досега не съм получавал оргазъм в залата. Няколко пъти съм съм имал екстремни преживявания - прескрипвал съм пръст, веднъж изпуснах лоста на лежанката върху гърдите си, но не и оргазъм.

    Така, че... не вярвам!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 копеле

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дикембе Мутомбо":

    Африканче, тука става дума за жени бе

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Morgoth

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дикембе Мутомбо":

    Писаха тия дни за един такъв дето се опитал да има оргазъм в залата :)
    След това пожарникарите рязали диска. Тъй, че недей и да пробваш.
  • 9 ОлакеБолаке

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "копеле":

    Нека си каже човекът,няма лошо...:))
    Пък може да научим нещо ново и за мъжета ;)
  • 10 Vulpes

    3 0 Отговор
    За оргазъм незнам,ама ми стана ... Само докато четох! Браво Вени,представих си те на капитански стол...
  • 11 asda

    5 0 Отговор
    С кор бе, кор !
  • 12 Нова визия

    4 5 Отговор
    Харесвате ли жени с много къси коси,направо с машинката - 1№?..(Като тази на снимката,без да коментираме физиката и ...Само прическата.)
    Моля за мнение Ви!..

    Коментиран от #13

  • 13 Vulpes

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нова визия":

    Когато една жена е с красиви черти и изкусител чар,няма значение дали косата и е дълга. Има много сексапилни жени с къси коси.

    Коментиран от #14

  • 14 Нова визия

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Vulpes":

    Благодаря за мнението Ви !
  • 15 Момиче

    0 0 Отговор
    Всъщност, аз често получавам коргазми :)