23 Септември, 2017 23:30 1 928 5

За здрав сън: Спете с куче

  • куче-
  • комфорт-
  • сън

Ако имате куче, значи сте един от милионите хора по света, които са се чудили дали да позволят на най-добрия си приятел да спи в стаята им или дори в леглото.

Някои се притесняват, че кучето им няма да им позволи да се наспят качествено. За щастие, ново проучване посочва, че е добре да оставите кучето да спи в спалнята, но не му позволявайте да спи в леглото ви, пише Bigthink.

Изследването, изготвено от Луис Крън, специалист в Центъра за сън и медицина в азиатския университет на Клиниката Майо, е анализирал съня на 40 здрави възрастни и техните кучета в продължение на пет месеца.

"Повечето хора предполагат, че да пускат домашни любимци в спалнята, е грешка", казва д-р Крън. "Открихме, че повечето хора действително намират комфорт и чувство за сигурност от спането с техните домашни любимци", допълва той.

Проучването установява, че сънят на някои хора действително може да бъде подпомогнат, ако кучето им спи в спалнята си. Това обаче не сработва, ако позволите на кучето да се качи в леглото ви. Кучето трябва да има свое собствено легло.

"Връзката между хората и техните домашни любимци се е променила с течение на времето, което вероятно е причината много хора да спят със своите домашни любимци в спалнята", обяснява д-р Крън.

"Много собственици на домашни любимци са далеч от тях през по-голямата част от деня, така че искат да увеличат времето си с тях, когато са вкъщи. Да ги държите в спалнята през нощта е лесен начин да направите това. А сега собствениците на домашни любимци могат да намерят комфорт, като знаят, че няма да окажат отрицателно въздействие върху техния сън", обясни Крън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чепа

    10 1 Отговор
    Аз предпочитам с жена

    Коментиран от #2

  • 2 Дикембе Мутомбо

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Чепа":

    Има и компромис между двете - с кучка!
  • 3 Шпек Салам Народен

    6 1 Отговор
    Не помага. Аз спя с кучка и сънят ми е неспокоен.
  • 4 ДеФлОрАцИя

    3 0 Отговор
    Зоофилията не е ли забранена от закона?
  • 5 Мераклия

    0 0 Отговор
    С оралната любов как се справяте, че мен ме е страх...