Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 14:15 3 779 1

Изненадата да те събуди рис със 7-те си малки (СНИМКИ)

  • аляска-
  • рис-
  • малки рисчета-
  • веранда-
  • игра-
  • диви котки-
  • фотограф

Фотограф от Аляска с изненада открил на прага си дивите създания и ги заснел

Един фотограф от Аляска получи изненадващо посещение от майка рис и седемте ѝ малки. Визита, която се оказала прекрасна възможност за мъжа да упражни професията си, съобщава телевизионният канал CBC News.

Тим Нютън бил събуден рано призори от странен шум. Сякаш някой тичал напред-назад по дървената му веранда. Мъжът станал и надзърнал през прозореца. Първоначално помислил, че животното, което вижда, е котка, но когато се загледал видял, че тази котка им много едри лапи, а на върха на ушите ѝ стърчат малки снопчета косми. Мъжът събрал 2 и 2 и осъзнал, че пред входната му врата стои рис.

"Погледнах и видях обикновена котка. Мисълта за това тъкмо щеше да ме напусне, когато забелязах, че има наистина големи лапи и мънички косми по ушите. Тогава разбрах, че това вероятно е малко рисче, а не възрастна домашна котка", разказва мъжът пред местния телевизионен канал KTUU-TV.

Нютон веднага грабнал фотоапарата си и започнал да снима. Отначало видял само няколко от малките рисчета, които тичали по верандата му. Тяхната майка, заедно с останалите малки били от другата страна.

Фотографът разказва, че рисът бил озадачен и объркан от звука на камерата, но иначе не показал страх или раздразнение от човешкото присъствие. Той успял да направи няколко много красиви снимки на малките, които тичали и се гонели по верандата, играели си едно с друго и с мебелите около тях.

След около 40 минути или 20 добре заснети кадъра, семейството изчезнало отново в храстите.

Това не било необичайно за Нютън, тъй като домът му се намирал в непосредствена близост до държавен парк в покрайнините на Анкъридж, Аляска. Фотографът се шегува, че през годините е натрупал богат опит от срещи с космати създания — от лос до бикове, а веднъж дори бил събуден от черна мечка, решила да се разходи по верандата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    0 10 Отговор
    Какви са тия ропави мачки бре?