4 Октомври, 2017 20:00 10 393 7

6 знака, че не сте с правилния човек

  • връзка-
  • любов-
  • брак-
  • обич-
  • взаимоотношение-
  • мъж-
  • жена-
  • партньор-
  • избор-
  • ревност-
  • спор-
  • привличане
6 знака, че не сте с правилния човек - 1

Съвършено изглеждащите връзки не са винаги такива. Хората смятат, че когато партньорите искат да останат заедно, то щастието им е гарантирано. Но това не винаги е така.
Ние смятаме, че понякога си струва да се запиташ дали партньорът ти е правилният човек за теб. Според много психолози има 6 знака, че нещата не се движат добре във връзката ви.

Постоянни кавги

Много хора казват, че кавгите между влюбени са безобидни. Но ако кавгите ви стават ежедневие, това може да е знак, че трябва да погледнете по-сериозно на бъдещето ви заедно. Границата между кратък спор и нещо деструктивно е много тънка.

Мислете в перспектива: Може ли да продължите така с години? Трябва да нарисувате една примерна картина на бъдещето си заедно и да решите дали се вписва с вашата концепция за семейството и любовта.

Ревността не е любов

Чували сме, че колкото повече ревнуват хората, толкова по-силна е любовта им. Но всъщност това не е така. Ревността е разрушителна и трябва да се държи под контрол. Има много неща в живота, които приближават хората един до друг, но ревността не прави това.

Ревността е индикатор за това колко самоуверен е човекът. За да избяга от болката, която липсата на увереност му носи, човекът ползва близките си за мишени. Ревността няма нищо общо с любовта. Но има много общо с това колко сме зависими от другия човек във връзката.

Сигнали за промени

Езикът на тялото не лъже. Когато се срещате с човек, който ви привлича физически, го показвате, дори без да осъзнавате. Докосвате косата си, изчервявате се.

Но сигналите се променят с времето. Те ви дават шанс да видите дали другият човек все още е влюбен във вас. Ако езикът на тялото му говори за безразличие, то това означава, че партньорът ви е по-студен, отколкото е бил преди.

Дистанция

Ако вашият партньор реши да учи или работи в друга държава, то често това вреди ужасно на връзката ви. Само след няколко месеца на раздяла, психологическият образ, който имате за партньора си, започва да се размива. Без значение колко си говорите по Скайп или Вайбър, тези разговори не могат да заменят физическото присъствие. Дори и ако любовта ви оцелее, вашата връзка може да остане накърнена.

Постоянно съмнение в избора ви

Нормално е да се съмнявате във връзката си, да ви е страх за нея от време на време или да сте изнервени, когато си мислите за това дали партньора ви би бил добър съпруг/а.

Но в здравите връзки времето винаги помага в борбата със съмнението и страховете. Колкото по-дълго сте заедно, толкова по-малко място остава за притеснение.

Ако чувствате постоянен страх, това може да е сигнал, че нещо липсва във връзката ви или в самия вас.

Несъвместими цели

„Противоположностите се привличат“. Колко пъти сме чували това! Но животът често решава друго.

Способни сте да изградите общи планове и да се наслаждате на времето си заедно, ако възгледите ви за живота съвпадат. Разбира се, почти невъзможно е да срещнете някой, с който да споделяте напълно еднакви приоритети.

Но трябва да си съвпадате доста в това как се грижите за домакинството; кои каква роля заема в него; как ще възпитавате децата си; образованието и моралните устои. Ако мненията ви се разминават радикално, не се залъгвайте.

Погледнете добре партньора си: Това ли е наистина човекът, с когото искате да изградите сериозна връзка?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бокал

    12 2 Отговор
    Аз определено не съм с правилния човек, ако изобщо жената може да се нарече човек! Дразни ме с всичко. Най-лошото е че започва да превръща и сина ни в евтин и повърхностен човек, като нея.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво!

    0 1 Отговор
    Много умерено написано и вярно. Поздравявам ви!
    Единствено не ми стана ясно кои са тези "много психолози" и от къде е взет материалът?
  • 7 Джон Смит

    8 0 Отговор
    То затова жената, трябва да си гледа къщата и децата! Хайде с минусите!