Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 17:25 1 377 1

Двуглаво биволче оцелява в Пакистан (ВИДЕО)

  • бивол-
  • двуглаво-
  • с две глави-
  • пакистан-
  • млекодобивна ферма-
  • полицефалия-
  • оцеля-
  • генетична аномалия

И двете глави на малкото са напълно оформени и имат 4 очи, 4 уши и две муцуни

Двуглаво биволче, родено наскоро във ферма в Пакистан, бе обявено от местните хора за "истинско чудо".

Роденото на 27 септември животно не е първото животно, родено с две глави, но фактът, че то все още е живо, го прави уникално, пише сайтът IFLScience.

Както се вижда от снимката, малкото има едно тяло, към което са прикрепени две напълно оформени глави с 4 очи и 4 уши, както и с две усти.

Появата на двуглавото биволче е в резултат на рядко генетично заболяване, наречено "полицефалия".

Теленцето обаче не е в състояние да вдигне глави или да се изправи на крака, тъй като главите са твърде тежки за малкото му телце. Освен това, то не може да суче от майка си и в момента се храни от бутилка.

"Двуглаво биволче! Не вярвах, когато управителят на фермата ми съобщи новината по телефона. Аз се втурнах към фермата, за да видя телето със собствените си очи. Това е чудо. Когато го докоснах, бях изненадан да открия, че едната му глава е студена, докато другата беше гореща", сподели пред пакистанските медии Салман Мамоун Хюсеин, главен изпълнителен директор на компанията Lucky Foods Dairy, в чиято ферма се е родило биволчето.

Той добавя, че не е очаквал малкото да оцелее повече от един ден. Независимо от шансовете, които му давали ветеринарите, странното на вид създание оцеля цяла седмица. Според хората, които се грижат за него, то се развива добре и се храни, което увеличава шансовете му да оцелее.

Животните, страдащи от полицефалия не оцеляват дълго след раждането си. Те имат два напълно отделно функциониращи мозъка, като всяка глава контролира отделни органи и крайници, но специфичните връзки са различават при различните случаи.

Двуглавите животни най-често се получават от еднояйчни близнаци, които не са успели да се разделят докрай при процеса по разделяне на яйцеклетката.

Тези животни обаче, не оцеляват дълго след раждането си и най-често умират в рамките на няколко часа.

"Бих искал да видя как биволчето ще укрепне и ще се изправи на краката си, ще ходи и ще функционира", споделя Салман Хюсеин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    10 0 Отговор
    А у нас двуглава ламя, ГЕРБ и БСП, не само оцелява, а цъфти и процъфтява, докато държавата затъва все по дълбоко.