Last news in Fakti

10 Октомври, 2017 20:00 6 905 1

Колко много зависи от гледната точка?

  • перспектива-
  • гледна точка-
  • представа-
  • мистерия-
  • проблем-
  • трудност-
  • цитати-
  • истина-
  • лъжа
Колко много зависи от гледната точка? - 1
Снимка: Shutterstock

Случвало ли ви се е да не виждате нещата, случващи се наоколо, достатъчно добре и да ви се прииска да отстъпите назад, за да придобиете по-добра представа? Доста често ние не можем да видим какво наистина се случва в живота ни, защото стоим твърде близко до случващото се или защото сме твърде въвлечени.
Най-добрият начин да разберем дали сме получили това, което заслужаваме, дали са се отнасяли добре с нас и дали взимаме правилното решение, е да погледнем нещата от различна гледна точка. Представете си, че някой от приятелите ви се изправя срещу нещата, с които се борите вие и си кажете това, което бихте казали на него. Съветът, който имаме нужда да чуем, е същият съвет, който даваме на другите.

Ето и няколко цитата, които подкрепят това:
1. Смяната на гледната точка може да ти покаже истината:
„Когато промениш начина, по който гледаш на нещата, нещата, към които гледаш, се променят.“

2. От теб зависи на какво ще повярваш и къде ще търсиш истината.
„Всичко, което чуваме, е мнение, не факт. Всичко, което виждаме, е гледна точка, не истината.“ - Марк Аврелий

3. Хората не могат да крият кои са завинаги.
„Да речем, че аз ти давам 10 лв., а той 20. Ще решиш, че той е по-добър, защото ти е дал повече. Но той е имал 200 лв., а всичко, което имах аз, бяха 10.“

4. Всичко зависи от това как гледаш на нещата и какво си позволяваш да видиш.
„Ако погледнеш към всичко, което имаш в живота си, винаги ще имаш повече. Но ако погледнеш към всичко, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно.“ - Опра Уинфри

Затова бъдете внимателни към всичко, което виждате, чувате и усещате и взимайте решенията си едва, след като се запознаете с гледните точки. Не прибързвайте, защото бързината и мъдростта рядко вървят ръка за ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    1 0 Отговор
    Събина, браво!

    Най-после нещо, което да ми хареса и да ме накара да се замисля.