14 Октомври, 2017 13:31 1 488 0

Четири бели лъвчета се родиха във френски зоопарк (ВИДЕО)

  • бели лъвчета-
  • зоопарк-
  • лъвове-
  • бял лъв-
  • франция-
  • амневил

Четири редки бели лъвчета са най-новите обитетели на зоопарка в Амневил, Източна Франция.

Двете мъжки и двете женски лъвчета се родиха в петък. ЗаИлхобо, Зулу, Курумба се грижат двамата родители - Маринди и Буба, които също са бели лъвове. Четвъртото бебе обаче, беше изоставено от майка си след раждането и сега е поверено на грижите на служитите в парка, които отговарят за големите хищни котки.

Белите лъвове са застрашен вид. Те са резултат от рядка генетична мутация. Според последни проучвания в света са останали по-малко от 300 индивида, като повечето от тях се намират в различни зоопаркове по света, тъй като способността им да ловуват в дивата природа не е добре развита.

В природата те се срещат единствено в южноафриканския резерват в Тимбавати, който граничи с националния парк Крюгер.

На 10 август (Световният ден на лъвовете) други четири бели лъвчета се появиха на бял свят в Белогорск. Две от тях са мъжки, а другите две – женски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА