17 Октомври, 2017 20:00 2 875 1

Грешките, които хората допускат, когато искат да направят добро впечатление

  • грешка-
  • впечатление-
  • усмивка-
  • подход-
  • липса-
  • първо впечатление-
  • комуникация-
  • приятел-
  • познат
Грешките, които хората допускат, когато искат да направят добро впечатление - 1

Ние започваме да формираме мнението си за хората в началото на общуването ни с тях и рядко променяме това мнение. Понякога се опитваме да направим добро впечатление толкова много, че правим несъзнателни грешки.

Ето какви грешки правят хората в желанието си да изглеждат добре.

Социалните мрежи

Голям брой снимки, които не са различни или интересни, означава, че човекът е егоист и нарцис.
Снимка в близък план на лицето кара хората да изглеждат ненадеждни и некомпетентни.

Голям брой приятели в социалните мрежи показва, че човекът е обсебен от популярността и се опитва да изглежда като комуникативен и радостен човек. Според проучвания най-привлекателните хора имат между 100 и 300 приятели.

Емоциите

Опитите на човек да скрие истинските си емоции показва, че той не се интересува от други хора. Не изпитва съчувствие, не иска да помага или да подкрепя останалите.

Силното изразяване на чувствата пък кара хората да си мислят, че той е импулсивен, инат и твърдоглав.

Говоренето

Най-добрият начин да опознаете някой добре е да споделите с него лична информация, като например за детството ви, спомени или хобита, интереси. Но пък, ако споделите конфиденциална информация за някой друг, ще изглеждате като ненадежден човек и клюкар.

Твърде честата употреба на „Аз“ отблъсква хората. Тя кара човека да изглежда като пълен егоист. Това също така показва на хората, че той се мисли за по-умен от тях.

Самохвалството също е нещо, което отблъсква хората.

Поведението

Прекалената учтивост плаши хората, защото те започват да си мислят, че зад нея стои някакъв скрит мотив.

Хладното поведение също няма да ви помогне да спечелите някой на своя страна. Дръжте се така, сякаш човекът вече ви харесва и ще видите, че това ще се случи.

Да разказвате или споменавате, че познавате известни хора може да подскаже на събеседниците ви, че се опитвате да ги манипулирате или че мислите, че сте по-добри от тях.

Усмивката

Искрена усмивка вместо фалшива увеличава шансовете човекът, с когото разговаряте, да ви запомни и да ви познае по-бързо следващия път, когато се видите.

Истинската усмивка е най-прекият път до сърцето на някого. Проучванията показват, че тя кара хората да се доверяват по-лесно и да бъдат по-отзивчиви. Някой хора дори променят коренно настроението си, когато се срещнат с усмихнат и приветлив човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествен и свестен

    27 0 Отговор
    Не е вжно само да НАПРАВИ добро впечатление , а да е добър и искрен човек .
    Да не е досаден и натрапчив !
    Пълно е с фалш и суета ...