За да приготвите наистина вкусно ястие, първо е нужно да подготвите и нарежете всички продукти, а това често отнема доста време и за много от нас е най-досадната част от готвенето.
Често белим и режем продуктите по непрактичен начин, което отнема повече време и ни изнервя допълнително.
Ето няколко полезни трика, които ще ви помогнат лесно и бързо да се справите с тази стъпка от кулинарното изкуство:
Печени чушки
За да обелите по-лесно чушките, най-добре ги намажете с някаква мазнина (зехтин или олио) преди да ги изпечете.
Сурови чушки
Прост начин да се отървете от неприятните семки само с едно движение.
Диня
Може лесно да сервирате динята с помощта на дълбока купа.
Варени картофи
Поставете топлите варени картофи в купа с ледена вода. Само след няколко минути ще може лесно да ги обелите с помощта на ръцете.
Кромид лук
Достатъчно е само да разрежете главата на лука на две, за да го обелите лесно и бързо.
Чери домати, маслини, плодове
Притеснете ги между 2 плочи (чинии) и с един замах ще ги разрежете на половина.
Грейпфрут
Можете да нарежете всеки цитрус на малки парченца, използвайки този метод.
Тиквички и тиква
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Morgoth
Коментиран от #2
08:19 23.10.2017
2 Zax
До коментар #1 от "Morgoth":
То за чушкопека е съвсем отделна исторя :) Тия там нямат чушкопеци и за това режат чушките като варвари!12:33 23.10.2017