2 Ноември, 2017 10:57 22 425 23

Как оцеляват български тираджии при -11 градуса на паркинг (ВИДЕО)

  • тираджии-
  • паркинг-
  • газов котлон

Клипът е публикуван в youtube

Руски шофьор е заснел български тираджии как оцеляват при минус 11 градуса, докато чакат да стане време за курса им, пише Блиц.

На кадрите се вижда как тираджия е опънал софра до камион с великотърновска регистрация на спирка за камиони в Германия. Човекът се е оборудвал със сателитна чиния и газов котлон. На него си е приготвил някаква вкусотийка и си похапва апетитно в студа.

Клипът е публикуван в youtube със заглавие: "Българска кухня при -11 градуса на спирка за камиони. Стоплящо зрелище..." с препоръки да се изгледа внимателно в навечерието на настъпващата зима.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    136 7 Отговор
    Защото нашият човек няма комисонна и ако влезе в хотела и хапне в ресторанта, трябва да го направи на собственна сметка, защото 11лв на ден не му стигат да покрие разходите си. От принуда го прави, не от кеф.

    Коментиран от #15

  • 2 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    89 4 Отговор
    Ще похапва нашенеца,какво да се прави,да не му е лесно по 10-11 часа на ден да върти геврека!!!

    Коментиран от #22

  • 3 Бай Благой

    98 8 Отговор
    Така е като има Робовладелци в България а не Работодатели....
  • 4 Гост

    44 0 Отговор
    и аз си мисля че стои на вън на студа защото е от тези моржове които на над -5 градуса не излизат че е топло.
    мизерия... После като направи 10 часов курс ще се води "отпочинал и готов за работа".
  • 5 Emperorex

    42 43 Отговор
    Кви 11лв та гонят бе братле,заплатите са почти като на германците и може да си позволи 10евро за вечеря а аще повече че е на аутохоф а там му дават за сумата за паркинга която е пратил да яде в ресторанта.Това че не му се харчат пари или предпочита да ги дава за пиене или за проститутки си е негова работа.

    Коментиран от #13, #18

  • 6 СубаруЛеворгВарна

    35 10 Отговор
    Голяма драма - голямо чудо! Заплатата на днешните т.нар. тираджии с по 8-10 курса месечно в държави от Евро съюза надхвърля 1800 евро. Могат да спят за 40 евро във всеки тризвезден хотел в по-малките градове в Австрия - Италия. Но някои така са свикнали - други носят скъпа стока и не желаят да я оставят далеч от погледа им - въпреки че е застрахована дебело. Ясно им е че при кражба шефа ще ги уволни.
  • 7 Тирсапиенс

    34 22 Отговор
    Нагледал съм се на шЕфьори по европейските паркинги.Вярвайте,няма такива като наще.Със слизането от камиона се почва пиенето и то не да пиеш едно ,а до у.и.ане.На големите паузи Събота и Неделя,шофьорите почиват,наще са пияни от сутринта,около камионите им е кочина,чалгата свисти до дупка и така пречат цяял ден на всички останали.Опънали си простора с гащите отпред на капака,да ги видят хубаво половин Европа.Не ,че няма къде другаде,просто не им пука.Взимат заплати 1800-2000€,а ходят като клошари,джапанките Бумеранг,стара избеляла,омазана с манджа тениска и надолу квото има.За миризмата да не говорим,нито за мръсотията по кабините,но на никой не му се дават 2евро за баня,каквато има почти на всяка бензиностанция в Европа.Все пак тва си е половин шише водка.Познавам и доста свестни и нормални международни шофьори,но на фона на горе описаните водачи,процента им е нищожен.И после хората но гледат с бялото на очите,правейки си асоциаций с такива хомосапиенси.
  • 8 Тирсапиенс

    19 5 Отговор
    И да,изглежда ви жален нали.Вижте го само като се събере с 4-5 като него и някоя друга бутилка водка.
  • 9 НРЕ

    39 1 Отговор
    Абсолютно същото го видях преди седмица на околовръстното срещу Хюндай в Младост 4. Турците разтовариха хюндаите опънаха си софрата насред Околовръстното и се събраха да пият чай. Не виждам нищо странно. Тираджийска му работа.
  • 10 Стефанова

    39 3 Отговор
    Ще си ги харчи както намери за добре човека парите.Това е обичайна гледка на всякъде из Европа по паркингите. Не си мислете, че само нашите шофьори си приготвят храната на вън при всякакви атмосферни условия,същи са и руснаците, румънците,поляците дори и германците.Човека от хубаво в нашата скапана държава не е отишъл на м..ната си далеч от дом и семейство да изкара пари с честен труд, да покрие някой и друг кредит и да подсигури що годе някакво нормално съществуване на близките си.
  • 11 Да го кажем направо

    48 0 Отговор
    Аз не видях нищо лошо в случая..Човека си прибираше боклука в пликче,не свинявеше навсякаде...В цял свят тираджиите са така-а през големите почивки си готвят-най-вече за да мине времето. На паркинг в Дания един норвежец тираджия ме черпи една супа която я беше той сварил-по същият начин--от солена риба "треска"...Да е жив и здрав шофера и безаварийно пътуване-че в къщи сигурно дечурлигата го чакат...
  • 12 Ghost

    16 3 Отговор
    Не е смешно момчета и момичета за плач е,за плач по 9 часа си на волан за 1600лева на месец не се бъркаите,че Българските тираджии вземат повече и в Европа толкова вземат Българите евтина работа рака сме имат ни за по големи цигани от румънците !
    Живееш като скот ядеш по паркинзи ама не в рестуранта като немец а като циганин защото германеца взема по 2500евро и събота и неделя си е в къщи и рита жена си вечер а нашите някой друг.
    Ядеш или отпред или на степенката или на резервоара ...
    Магазин каде,пускат те до индустриалната зона на 20км от града влезиш в града с камион ще те застрелят като куче...банята 5 евро 5 минути ако щеш и не е като в къщи кои уринирал кои друго правил под душа каде душа го няма изобщо...
    Ако видиш някой турски или сръбски или полски магазин ходиш да пазариш там,че по евтиничко и има нещо в консерви зготвено за притопляне иначе яичица спагети от уния дето ги киснеш в вода и слагаш подправката.
    Аутхоф в германия наш чурбаджия да плати за паркинг голям като на бензиностанция покраи аутобана не се плаща ще плати ама друг път.
    И пак храната се плаща в аутхофа,банята също...разликата е че си в страни от пътя и поне спиш на малко по тихичко.
    В цяла германия знам на 5 места кадето да има пералня и пак беше около 5 евро препаратите от теб иначе на миката в банята търкаи като луд.
    По 3 месеца те няма 3 седмици в къщи това не е живот.
    Лягаш в кабината и се молиш някой талибанин да не е разбие докато спиш,че жална ти майка.
    Или да з
  • 13 Шофьор

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Emperorex":

    Така като гледам не е на Аутохоф, и заплатата изобко не се приближава до немската братле.
  • 14 Шофьор

    41 2 Отговор
    Много нелепо и грозно изглежда да коментираш с ирония нечии неволи.
    Неволи които не си изживял и няма да изживееш.
    Неволите на този колега който мирно и тихо си изкарва парите и е седнал да си сготви нещо за хапване.
    Грозно е да се присмивате на човек който си вади хляба с честен труд, също така храни шефове, чиновници и куп други лежачи в държавния и частният сектор.
    Журналята нямат ли друго за какво да пишат, че стигнаха до подобни статии?, които вредят на колегията.
    Покажете как живее Боко, Цацаров, Корнелия, Домусчиев и други такива.
  • 15 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Докога ще гледаме това и ще си мълчим да ни мачкам?!!и да се излагаме?
  • 16 гостенин

    16 2 Отговор
    Съвсем нормално е човек да иска да си сготви нещо,особено по време на паузите събота и неделя.Всички шофьори го правят,без изключение.А работата е достатъчно тежка.Не виждам нищо нередно и чак толкова необичайно в това,че човек иска да се нахрани.
  • 17 Бакшиша

    15 1 Отговор
    От скоро съм бакшиш както ни наричат и искам да ви кажа, че стигнах до следното заключение:
    Българина е много лош човек!
    Присмивасе и тъпче честния човек, който с много труд, стрес и риск изкарва едвам едвам прехраната, си а боготвори мушеника!
    Знам много добре, че в нашия бранш е пълно с маргинали, но повярвайте ми тези, които возим във формата на (клиент) са абсолютна сган и са в пъти повече от таксиджиите боклуци.
    Разликата в проценти е следната:
    Аз на дижурство правя средно по двадесет курса, от тези двадесет курса я се качат двама нормални, я не което в проценти, е 10% а гадните бакшиши, тези които са пълни боклуци имам предвид цигани, лъжци и т.н са около, 40% от което стигаме до извода, че на българина не таксиджите са му виновни не и тираджиите( те са едни от малкото съвестни граждани, които с труд и честност изкарват прехраната си) а просто масата от българи се оказа “НЕ НАРОД А МЪРША”
    Такаче е съвсем нормално да се присмиват на по-слабия и убит от живота човек, а да боготворят боковци и дружина
  • 18 Public Owner

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Emperorex":

    Абе откъде знаеш че човека няма деца, тва че ти даваш заплатата ти за проститутки, не значи че и другите го правят, хората си имат личен живот за разлика от теб!

    Коментиран от #23

  • 19 Тъпотия

    2 5 Отговор
    Къде се вижда че е минус 11 градуса(по вероятно е да е +11)! Тоя дето мина на 1:15 само по екип пред него явно е морж!!! Чуете ли руска реч,просто не вярвайте на това което говорят. При запалати от 1800 до 2600 евро ,вярвайте ми има пари за ядене,а в Германия храната е по-евтина от БГ. И тук дрънкате глупости. Ми къде се намира руско говорящия оператор! Нали и той е на същия паркиг!

    Коментиран от #20

  • 20 АЙЛЯКЧИЯ КОНСУМАТОР.

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Тъпотия":

    ГОТОВАНЕЦО ОПЕРАТОРА СНИМА ОТ КАБИНАТА НА ДРУГ КАМИОН. И АКО НЯКОГА СИ ИЗЛИЗАЛ ОТ МИШАТА ДУПКА ДЕТ СИ ПРИ МИНУСОВИ ТИМПЕРАТУРИ ГАТ СА ДВИЖИШ Е ЕДНО А ГАТ СТОИШ КЪТ КИБИК Е СЪВСЕЕЕЕМ ДРУГО. АМА ТО ОТ ДУПКАТА ДЕТ СИ СА НАВРЯЛ НЯМА КЪК ДА ЗНАЕШ.
  • 21 един

    13 1 Отговор
    Ама Макрон като постави въпроса нашите работници и шофьори да вземат колкото западните си колеги, тукашните робовладелци ореваха орталъка,че щели да фалират.Ами като са десарско-комунистически думбази,да фалират!
  • 22 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    В Европа карат по 8 часа,ако превиши лимита има солени глоби.Поне така съм чувал от приятел който кара за австрийска компания.
  • 23 Emperorex

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Public Owner":

    Всеки се харчи парите както иска а все пак 2000евра е заплатата в Бг фирмите и бих казал че има и за теб и за семейството,сещаш ли се или нещо не мойш са сетиш,а и коментара ми беше относно оня дето е писал за някви 11лв,все едно умират от глад шофьорите.Fagot