Last news in Fakti

9 Ноември, 2017 13:24 5 772 10

Обяд за 526 евро. Турист се жалва пред кмета на Венеция (СНИМКИ)

  • венеция-
  • жалба-
  • кмет-
  • обяд-
  • ресторанр-
  • сметка-
  • туристи-
  • измама-
  • площад сан марко

Сервитьорите се възползвали от факта, че нито той, нито родителите му говорят италиански

Обяд за 526 евро. Турист се жалва пред кмета на Венеция (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Британски турист подаде жалба до кмета на Венеция, след като той и неговите родители е трябвало да платят за обяд 526 евро в ресторант, разположен близо до площад Сан Марко.

Люк Танг, който е университетски преподавател от Бирмингам, казва, че той и неговите 70-годишни родители били шокирани, когато в сметката им в ресторанта се появили ястия от морски дарове, много от които те не били поръчали.

Той обвинява сервитьорите в ресторанта Trattoria Casanova, че са се възползвали от факта, че нито той, нито родителите му говорят италиански, съобщава британският вестник Telegraph.

의도치않은 탕진 ㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎㅎ

A post shared by 김소정 (@cowzung) on May 28, 2017 at 12:19am PDT

Мъжът твърди, че му сервирали ястия, които не е поръчал, без да съобщят цената им, като описва заведението като "отвратително място".

В писмо до Луиджи Бруняро, кмета на Венеция, който е един от най-известните градове в света и част от списъка на ЮНЕСКО със световно културно наследство, 40-годишният Танг пише: "Не очаквам да ми възстановят парите, но исках да привлека вниманието ви към поведението на представителите на този бизнес, който ще съсипе репутацията на Венеция. Това е позорно и срамно за града. "

Сметката си семейство Танг получава, след като им е сервиран обяд от 20 пресни стриди (по 5.50 евро всяка), спагети с калмари (14.590 евро), катофи и зеленчуци на скара (общо за 13 евро).

След това сервитьорът им донесъл "Pescato misto" - изумително плато от 3,5 кг прясна риба на скара, омар и едри скариди (на стойност 297 евро).

Мъжът заявява пред вестника, че не е имал време за дълги спорове, тъй като е трябвало да хванат самолета и добавя, че родителите му са възрастни, а баща му — на лечение, така че не искал да прави сцени и да ги разстройва.

"Когато се прибрах вкъщи, направих няколко проучвания за този ресторант и осъзнах, че в никакъв случай не сме единствените, които са били третирани по този начин. Имаше много оплаквания от японски и корейски туристи — ресторантът изглежда е насочен особено към азиатските посетители, защото езиковата бариера означава, че за тях е трудно да се оплачат", според Танг.

"Това нещо не е приемливо за Европа и особено в един град, който разчита на туризма, като Венеция", добавя той.

Собствениците на ресторанта обаче заявяват, че всички ястия са поръчани от британското семейство и цените им са ясно посочени в менюто.

"Ние им сервирахме това, което поръчаха. Цените на рибата на 100 грама са ясно написани в менюто", казва мениджърът на ресторанта за италианската агенция ANSA.

#еда #едавтарелке #паста #italy #италия #есть #венеция #trattoriacasanova

A post shared by Angelina Leice (@angelina_leice) on Jul 7, 2017 at 10:58pm PDT

"Те не върнаха храна. Ако е имало ястия, които не са поръчали и са отказали да ядат, тогава те нямаше да трябва да ги плащат", заявяват още от заведението.

Мъжът посочва още, че ресторантът е наскоро реставриран, разполага с 14 сервитьори и плазмени телевизори, а местоположението му е изключително удобно — в близост до площад Сан Марко.

Ресторантът обаче обикновено получава отрицателни отзиви онлайн. 56% от рецензентите в TripAdvisor го описват като "ужасен", докато само 18% го смятат за "отличен" или "много добър".

Това е второто подобно оплакване от Венеция в рамките само на два дни.

В понеделник се оказа, че японска двойка е трябвало да плати 120 евро за чиния спагети с омари в района на Каннареджо. След спор ресторантът намалил сметката с 40%.

Подобни своеволия от страна на италиански ресторантьори са се случвали и преди и в други части на страната. През 2009 г. японец и неговата годеница получиха сметка от 695 евро в ресторант в Рим, разположен на Пиаца Навона. В последствие двойката получи официално извинение от кмета на столицата. През 2013 г. пък четирима британски туристи похапнаха сладолед за 64 евро близо до Испанските стълби в Рим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМЕН

    21 1 Отговор
    Я СИ СЕДНИ РУМЕНЕ ДОМ И ГИ МАНИ ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ!
  • 2 Лост

    23 3 Отговор
    Не поръчвали, пък изяли всичко! Сигурно са си мислили че е бонус от ресторанта.
  • 3 йяйяй

    8 2 Отговор
    еми сервитьорчето което е донесло храната соято не е поръчана да си я заплати , как така носиш нещо което не е поръчано пък искаш пари , еми да не си го носил , нагли измамници
  • 4 турист

    20 0 Отговор
    тия са по-зле и от наще по черноморието с техните капанчета. 56 % отрицателно мнение -стабилна репутация хах
  • 5 XXX

    9 1 Отговор
    ООООО Жабарските келнери са много нагли и обиграни, ЗНАМ ИМ НОМЕРАТА, ресторантите им не са кой знае какво, цените пръскат. Пример , аз моето семейство платихме за вечеря 450евро(една доматена супа е 30евро). Жабаря му викам с карта ще платя, а той най НАГЛО- ПЪРВО БАКШИША!!!
  • 6 Борисов

    7 0 Отговор
    Персонала на кръчмата явно са минали стаж я на Слънчака я на Златните.
  • 7 винаги прав

    2 2 Отговор
    ХИЧ ДА НЕ СЕ ЖАЛВА,КЪДЕ СМЕ НИЙ КЪДЕ СА ТЕ ,ЗАПЛАТАТА НИ ЗА МЕСЕЦ,ОПТИМИСТИЧЕН ВАРИАНТ ,БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 8 Патриот

    2 0 Отговор
    Тоя ако подпише договор с мтел ще трябва да се гръмне после.
    Такива услуги са техен патент.
  • 9 Гост

    1 0 Отговор
    По принцип, цените в ресторантите, в които е посочено евро за 100 грама, преди готвенето си е подготовка за измама. Би трябвало да донесат суровите продукти и да ги измерят пред очите ти и да режиш искаш ли или не.

    Когато Джовани го мери на тъмно в кухнята цената в менюто трябва да е за цялото ястие.
  • 10 Една

    0 0 Отговор
    Италианците са ненадминати в това отношение: да мамят неговорещи техния език чужденци! Преди няколко години един таксиджия ми поиска 150€ сметка за такси, изминало не повече от 15 км. След като се обадих на познати италианци и след кратка разправия с тях, набързо свали цената на 40€. Не че в България е по- различно...Но не е в такива мащаби...