14 Ноември, 2017 10:32 8 417 11

Протест по бикини срещу нагли фотографи (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • протест-
  • бикини-
  • пола-
  • фотографи-
  • снимане-
  • снимки

Млада рускиня протестира срещу снимането под полите на жените

Обществената активистка от Русия Анна Довгалюк наскоро проведе социален експеримент в метрото в Санкт Петербург. В този експеримент младата жена стои в средата на различни метростанции с вдигната пола пред камерата. Много хора не разбраха какво се опитва да каже и защо е необходим този експеримент.

Цялата идея с вдигнатата пола на публично място е да бъдат запознати повече хора с т.нар "upskirting" и деянието да бъде криминализирано.

"Upskirting" е практика за правене на неразрешени снимки или видеоклипове под полите на жените, когато се возят в автобус или се качват по стълбите. Това е форма на сексуален тормоз, който се случва все по-често, благодарение на смартфоните. Деянието все още не се смята за престъпление в много страни и все още има жени, които изобщо не знаят за това.


Рускинята посвети видеото на хората, които гледат под полите на жените и правят снимки. Видеоклипът е гледан от много хора, които подкрепят този акт, както и от такива, които не одобряват идеята.

Правенето на снимки под женските поли вече е незаконно в Шотландия, Австралия, Нова Зеландия и някои американски щати, но все още има страни, в които не се счита за престъпление.

В Япония всички телефони с камера издават звук при правене на снимка, който не може да бъде изключен, с надеждата да се обезкуражат този тип актове.


Някои хора смятат, че правенето на такива снимките не е голям проблем, но това е форма на сексуален тормоз, която не бива да се насърчава.

Тази млада жена в червена рокля направи смело и спорно нещо, което със сигурност ще отвори дебати. Вижте видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    30 9 Отговор
    Тези които правят снимки под полите са пълни комплексари и извратеняци. Това са хора които не могат да имат връзка с жена !!!
  • 2 Моралист

    49 0 Отговор
    А рускинчето е хубаво. Бих я шляпнал, ама легално, без тайни снимки.
    Да, ама няма да кандиса ...
  • 3 Радо

    26 4 Отговор
    То пък един протест!!!....да беше протестирала барем само по вЪлна!!!
  • 4 браво

    30 1 Отговор
    Сладурана! Питам се, обаче, дали е протест или само обича да се показва? Не че има значение, важното е да радва окото.
  • 5 Волен Мекия

    16 1 Отговор
    И мене ме снимаха под полата.
  • 6 Morgoth

    31 0 Отговор
    Цялата тази работа ми изглежда силно неадвкватна.
    От една страна някакви мъже правят чиста простотия, защото дори и да не могат да се вредят за жена то гащи могат да видят на плажа, да не говорим колко по-качествени снимки могат да си свалят от интернет.
    От другата пък жени които най-вероятно на плажа ходят и по монокини изведнъж се чувстват толкова унизени от това, че са им снимали гащите, че искат съответният идиот да иде в затвора.
  • 7 Разум

    17 1 Отговор
    Колко женски се снимат полуголи за лайкове във ФБ и пращат голи снимки на е*ачите си, ама иначе пискат ако някой друг им направи размазана снимка на задницата им. Логика...
  • 8 Фотошоп

    21 2 Отговор
    Няма по-лицемерно и откачено същество от жената. По цял ден говорят и си пишат с мъже, обличат се и се държат по-зле от проститутки, но били тормозени сексуално. Точно това поведение трябва да бъде криминализирано - жена с леко поведение (нямам предвид секс, защото те се държат к..венски, без да го правят) на съд по бързата процедура и в пандиза.
  • 9 Пешо Призрака от Метрото

    5 1 Отговор
    Момичето го намирам за доста привлекателно, защо са написали, че е "плашило" ?? Аз ли нещо съм сбъркан, че си останах хетеросексуален... Ааа и метрото им е отвратително, в пъти по-грозно от нашето, едвам не повърнах от подобна архитектура - ужасТно!!
  • 10 ДядоИван

    2 0 Отговор
    Да, но протестът щеше да има по-голям ефект, ако момичето беше с прашки!
  • 11 Крум Янкулов

    1 0 Отговор
    просто момичето има хубаво дупе и се чуди как да го покаже...