25 Ноември, 2017 08:51 3 629 9

Жените са по-щастливи, когато са сами, защото...

  • жени-
  • сами-
  • сигурни-
  • щастливи-
  • изследване

Има огромни предимства да живееш сам

Днес самотните жени вече не се чувстват несигурни. За много от тях това означава независимост и възможност да се фокусират върху важните цели в живота си.

Според нов доклад на потребителския анализатор Mintel 61% от британските жени са доволни от това, че са сами, в сравнение с 49% от мъжете в същото положение.

Проучването показва също така, че 75% от самотните жени и само 65% от самотните мъже, не са търсили връзка през изминалата година.

Разликата е най-забележима при хората на възраст 45-65 години — 32% от жените са щастливи, че са сами, докато само 19% от мъжете се чувстват доволни в същото положение.

Контрастът може да се дължи на това, че жените трябва да работят повече, отколкото мъжете, когато имат връзка, обяснява д-р Емили Грънди от Университета в Есекс, Великобритания.

"Има доказателства, че жените отделят повече време за домашни задължения, отколкото мъжете и мисля, че те също така полагат повече усилия, за да запазят връзката си — така че вършат повече домакинска работа, готвене и други неща", коментира Грънди пред The ​​Telegraph.

Тя също така заяви, че мъжете са склонни да разчитат на партньорките си, докато жените са по-склонни да имат близки приятели и социални среди.

"Общоприето заключение от много изследвания е, че жените, които нямат партньор, обикновено се занимават с повече социални дейности и имат повече приятели", добавя Грънди.

"Открих, че има огромни предимства да живееш сам", споделя професор Белла Де Паоло, социолог в Калифорнийския университет, Санта Барбара, пред Evening Standard. Тя изследва как самотата засяга хората и как другите възприемат хората, които живеят сами.

"Жените са по-склонни да се насладят на уединението, отколкото мъжете. Жените, които живеят сами, смятат, че самотата е прекрасно време за възстановяване, творчество и лично израстване. И дава много повече възможности да изградите живота, който искате, като пътувате, следвате увлеченията си и правите смислени неща. '


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър

    26 8 Отговор
    По глупава статия не съм чел. Хората са създадени да живеят заедно-един мъж с една жена и техните деца.
    Самотата погубва живота на хората.
  • 2 Кавал

    19 1 Отговор
    Немогат сами само слабите хора.А за жените без да чета мога веднага да кажа защо им е добре сами.Защото всъщност не са сами .Обречени на един мъж те са нещастни ,тъй като сексуалния им живот запада...те се нуждаят от секс повече от нас.Хормоналния им баланс се влошава,тъй като няма достатъчно секс ,а когато има е еднообразен,няма пеперуди в корема,няма страст.А сами те могат да избират свободно партньорите си и да водят сексуалния живот,от който имат нужда.Ей това е цялата истина каквото и да дрънкате.

    Коментиран от #3

  • 3 Красиви и щастливи

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кавал":

    Мхм...Да!
  • 4 Бесен Язовец

    6 5 Отговор
    Живот на Кукувица
  • 5 Бат Мишо

    8 6 Отговор
    сама жена без мъж и деца след 30 не ми я фали
    българския народ има точен термин
    СТАРА МОМА

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Мишо":

    Има жени с деца без мъж! И им е добре! Аз изгоних един такъв търтей и ми е екстра. Имам 3 момчета и ми е далеч от скучно.. Имам си и вибратор ако ми е до пи#ки. 😉 А такива Ганьовци като теб с груби изказвания най-добре да си траят. Не са полезни с нищо и без това.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.