Last news in Fakti

25 Ноември, 2017 11:30 4 927 2

Крадлива мечка отмъкна пушките на ловец

  • мечка-
  • кражба-
  • ловец-
  • лов-
  • оръжие-
  • пушка

Животното надушило рибата, която ловецът си приготвил

Крадлива мечка отмъкна пушките на ловец - 1
Снимка: Shutterstock

57-годишен ловец стана жертва на мечка. Не, не го е убила, само му е откраднала оръжията. Крадлата отмъкнала две оръжия "Вепра" и ИЖ.

На 16-ти ноември авджията излязъл на лов в отдалечена местност в тайгата на Уст-Илимския район. След като обходил приблизително 10 километра от площта на района, той решил да се оттегли в хижата. Прибрал вещите си на закрито и отишъл за вода. На връщане забелязал мечия силует и дочул звуците, които горското животно издавало. За да не стане жертва на мечката, той излязъл тихо от хижата и оставил двете пушки и мешката си вътре.

Ловецът подозира, че мечката е усетила миризмата на риба, която е пазил в мешката си и затова е отмъкнала нея, заедно с оръжията.

Той съобщил на полицията в района за случилото се и те започнали разследване, но обилният снеговалеж покрил следите на престъпницата и попречил на органите на реда.

Срещу ловецът е образувано административно производство за нарушаване на правилата за съхранение на оръжия. Очаква се той да бъде глобен и лишен от правото да притежава и носи оръжие за срок от една година.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъхъ

    1 1 Отговор
    А тай-вероятно е изпразнил мешката с водката и като се свестил някъде в гората без пушките и близкото дърво му се видяло като мечка, пък пушките така и не открил...
  • 2 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Този мечок го познавам , - той е наш - от Столипиново. Кретенът е имал голям късмет - мечо пух можеше да го гръмне.