Last news in Fakti

26 Ноември, 2017 15:40 6 208 12

102-годишната баба Босилка разкри тайната на дълголетието

  • 102-годишна-
  • шоколад-
  • дълголетие

Надживяла е съпруга си

102-годишната баба Босилка от град Своге разкрива тайната на дълголетието.

На 8 октомври 1915 г. в Своге, в семейство с 4 деца, се ражда петото - момиче, което кръщават Босилка.

Днес от петте деца е жива само тя – 102-годишната баба Бонка, както я наричат всички. Надживяла всичките си братя и сестри, надживяла дори съпруга си Георги, с който имат 60-годишен брак, но нямат деца, разказва историята й бТВ.

Напук на клишетата, че за дълъг живот трябва здравословен начин на живот, баба Босилка разказва, че работила повече от 30 години в шоколадовата фабрика в града. И разбира се, честичко похапвала шоколад.

Никога не е мислила, че ще стигне до 102 г. „Живеех така - колкото изкарам толкова, без да мисля, каквото даде Господ това”, признава тя. Разкрива обаче, че не е пиела алкохол. Сега пък на трапезата най обича чушки.

А тайната на дългия си живот за нея е вярата в Господ и това, че не е направила никому нищо лошо.

Какъв съвет дава баба Босилка на хората, за да изкарат и те до 102 години? „Да бъдат добри, да помагат, да не правят лоши работи, да няма чувство на омраза”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    14 33 Отговор
    Всичко хубаво, ама да нямаш деца, да не оставиш поколение след себе си, е то от това по-лошо има ли? - Има, да изживееш скотския си живот за сметка на децата си, които ги нямаш... :(

    Коментиран от #2, #5, #9

  • 2 Антон 1

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Красо Зелето":

    Някой път не е въпрос на избор !
  • 3 Антон 1

    27 3 Отговор
    На флипака дал ми минуса да му обясня ,че някой път просто и да искаш не можеш да имаш деца ! Физиология , болест и т.н !

    Коментиран от #10

  • 4 ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ

    9 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какъв съвет дава баба Босилка на хората, за да изкарат и те до 102 години? „Да бъдат добри, да помагат, да не правят лоши работи, да няма чувство на омраза”.

    Е да ама годината е 2017-та и такъв РЕТРО филм вече НЯМА! Хората са озлобени ,завистливи ,лоши ,мързи ги ,храната е пълна с химия ,стреса е ОГРОМЕН и всичко е различно от ЕДНО ВРЕМЕ ,когато и където е изживяла живота си тази бабичка .Освен това хората са зомбирани с фейсбук и интернет , промиват им се мозъците с медийте бълващи всякакви помий и се чудят от къде да изкарат лев да си платят тока ! Ще ме извинява тази бабичка ,но в днешно време това са АХ МЕЧТИ МЕЧТИИИ .... Да е жива и здрава .Освен това доколкото съм чувал раждането съкращавало живота на жените а тази баба не е раждала никога .Да не говорим и че навремето е нямало нищо по магазините а сега са пълни - стока да искаш - казвам го в смисъл ,че е нямало за какво да се пънеш и бъхтиш да вадиш пари .А сега стока да искаш - цялата стока на света е пред очите ни ама сме бедни и хората се поболяват от факта ,че не можеш да си платиш тока без да мизерстваш после или да си позволиш елементарни работи като нормален човек .
  • 5 китайче

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Красо Зелето":

    Много си зле ЧЕСТНО
  • 6 ПИПОН

    13 3 Отговор
    тая бабичка е прецакала социалната система
    30 години работила в шоколадовата фабрика с 50 години взима пенсия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 от kermen

    7 3 Отговор
    Е за това трябва да променят социалната система по отношение на пенсиите! Никакъв солидарен принцип,колкото трудов стаж имаш толкова години вземаш пенсия,ако преввишиш да ти я спират..!! А който гушне букета по рано добре дошло за държавата...!! Демек да има за неграмотните цигани,а те от своя страна да ни избират продажни политици да ни управляват!!
  • 9 Vasik Atanasova

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Красо Зелето":

    защо бъркаш на жената в раните
    не и е дадено
    да има деца
    всичко е казала много добре жената
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кики

    0 0 Отговор
    Да е жива и здрава! Скоро бях на сто-годишен юбилей на друга женица - тя е с две деца, много внуци и правнуци... Не е важно дали е имала деца баба Бонка или не - явно е добър човек и помага на други. Сигурно достатъчно е страдала от това, че няма деца. Дано никога не стигне до ушите й тъпият коментар на Красо Зелето! Неговият коментар просто си е злобен...