Last news in Fakti

29 Ноември, 2017 09:33 1 809 0

263 монети и 2 кила желязо извадиха от стомаха на мъж

  • пациент-
  • ендоскопия-
  • метални предмети-
  • монети-
  • пирони-
  • погълнал-
  • депресия-
  • индия

Мъжът бил приет в болница с оплаквания за болки в стомаха

263 монети и 2 кила желязо извадиха от стомаха на мъж - 1
Снимка: shutterstock

Индийски лекари, приели пациент с оплаквания от болки в корема, открили 263 монети и 150 пирона в стомаха му.

"Пациентът се оплакваше от болка в корема, затова решихме да направим ендоскопия", разказва д-р Прианан Шарма, шеф на екипа, извършил операцията. "Бяхме шокирани от онова, което открихме в стомаха му — монети, гвоздеи и болтове, безопасни игли и дори верига. За пръв път в кариерата си, аз и целият екип, се сблъскваме с подобен случай."

Лекарите обяснили, че 32-годишният мъж работил като шофьор на рикша и след като получил тежка депресия, започнал от време на време да поглъща монети, дадени му от пътниците.

"Обикновено хората започват да ядат необичайни неща при определени психологически условия. Този мъж беше ял метал в продължение на една година, но не казал за това на никого", заявил пред Times of India д-р Гехарвар. "Обикновено това не е проблем, докато тези частици не започнат да възпрепятстват работата на стомашно-чревния тракт. При случая с този пациент, проблемите бяха започнали отдавна, но той не искал да им обърне внимание докато не станало нетърпимо."

Удивителният случай станал повод и за появата на шеги сред лекарите, които заявили пред местните медии, че за щастие 32-годишният мъж никога не е минавал през детектор за метал на летище, защото в противен случай машината щяла да полудее и да вдигне на крак цялата охрана.

Не е ясно колко дълго пациентът е поглъщал метал, но пациентът бил получил вътрешни наранявания и кървене на червата от острия метал. За щастие лекарите са успели да извадят всичко от стомаха му, предотвратявайки сериозни увреждания, дори смърт.

От стомаха ма мъжа били извадени монети на стойност 2 000 рупии, метал с тегло 2 кг. и метална верига.

"Все още не можем да кажем, че животът на пациента е извън опасност, но той е стабилен", казва Гехарвар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА