2 Декември, 2017 05:45 28 703 25

7 от най-безумните закони в Северна Корея (ВИДЕО)

  • безумни-
  • закони-
  • северна корея-
  • кндр-
  • диктатура-
  • режим
7 от най-безумните закони в Северна Корея (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

За Северна Корея не се знае много, защото откакто страната е създадена от дядото на настоящия лидер Ким Чен-ун, тя води много затворена политика.

Освен с ядрените опити и омразата си към САЩ, КНДР е известна и със странните си закони, които ограничават правата и свободите на нейните граждани.

Вижте някои от най-странните правила, които жителите на държавата, управлявана от желязна диктатура, трябва да спазват:

В Северна Корея Библията се приема като символ на западната култура и притежанието й е забранено, тъй като може да окаже лошо влияние върху държавния ред. Лидерът Ким Чен-ун стои над всички религии. Десетки са случаите на екзекутирани хора, които са разпространявали Библията.

Правителството решава къде да живее всеки и каква кола да кара. Само 1 на 1000 корейци имат право на личен автомобил. А едва 8% от пътищата са асфалтирани.

В страната има култ към личността. Всеки, който проявява неуважение към лидера на партията, бива строго преследван от закона. Предполага се, че в страната има около 34 000 паметника, изобразяващи лидерите на управляващата династия.

В Северна Корея има задължителен доброволен труд. Официалната работна седмица е петдневна, но на шестия се полага доброволен обществен труд.

Гласуването е задължително. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже, веднага бива изпращан в трудов лагер.

В Северна Корея не можете сами да избирате прическата си. Тя трябва да е строго консервативна и изборът се свежда до 10 вида мъжки прически, а за жените са предвидени 18 — всички одобрени от правителството.

Един от най-жестоките закони е законът за трите поколения. Ако някой гражданин на Северна Корея извърши престъпление не само той подлежи на наказание. Заедно с него се наказват и родителите му, съпругът/ съпругата и децата му (ако има такива).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    48 17 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #14

  • 2 Трапер

    41 19 Отговор
    Същите правила да спазват Бесен Язовец , Барчо , Скорпион 29 и Сие !!!
  • 3 Позитано 20

    38 15 Отговор
    Хонорари изплащаме при активност и в празнични дни.
  • 4 Джентълменът русофил

    81 42 Отговор
    Ами всъщност в Северна Корея християнството не е официална религия, както и в Южна Корея, Китай и Япония.
    Като цяло е по-добре да следваш няколко простички макар и сурови закони. На другият бряг е Евросъюза с обратните, бежанците, черните и прочие, и с милионите си правила за каквото се сетиш, които в крайна сметка те превръщат в робот.
  • 5 Чурулик чурулик

    46 19 Отговор
    Прекрасно е там
  • 6 Ким и Кимион

    79 12 Отговор
    "Гласуването е задължително. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже, веднага бива изпращан в трудов лагер." Тези нямат ли си ЦИК? При нас, гласувал-негласувал, ЦИК пренарежда бюлетините и се взима правилното решение. А псоле всички живеем в трудов лагер, където работиш колкото можеш, но винаги получаваш малко. Така се усъвършенства "соца", но защо му викат демокрация не се разбира, но и Северна Корея в демокрация и по това много си приличаме, но ни не правим ракети, а ядрени гьолове по Дунава
  • 7 USA клозет

    94 26 Отговор
    Брей брей брей жалко,че си нямат серийни убийци,нарко барони и картели,хероинови наркомани да се търкалят по улиците заедно със алкохолиците.Жалко жялко,че нямат улици пълни с проститутки и травестити.Какъв пропуск е,че няма кой да се взривява по пълни пазари и да се врязва с камиони в тълпите.Мани мани не ми се изброява,че цял ден няма да ми стигне.
  • 8 стига бе

    63 9 Отговор
    А на едно друго място ако кажеш на негъра,че е негър могат да те осъдят.А пък ей тука в няколко държави ако ходиш с фланелка на един чичко с мустаци направо в затвора влизаш.И в една държавица за пример осъдили човек за това,че ял бекон пред някакви циганки.Примери мога да ви дам колкото искате от сега та до утре.
  • 9 КУЛТУР ист

    74 3 Отговор
    Най-много могат да съжаляват,че нямат такива цветущи прякори на изявлени обществени дейци като:Мечката,Крушата,Куката,Кръвта,Баретата,Свинята,Рижата,Очите,Кравата,Йоско,Японеца............Направо незнам как живеят без тях.
  • 10 Гост

    21 21 Отговор
    Кимчо е натрупал пари в офшорки! Милиарди. А децата му учат в щатите. Разпродал е държавата си на всякакви колонизатори да и пият кръвчицата. А той си почива по светски курорти, когато не разграбва държавата разбирасе. Повечето от партията са с милиони в офшорки и имоти в щатите и европа.
    Смейте се ама грабливите нокти на колонизатора не са забити там :)
  • 11 Тъпото

    30 15 Отговор
    Пропагандата е голяма работа :) Ама малко смешно става :) чудя се как още крият за кимчо, че е канибал и яде малки деца за обяд! И е първи братовчед на торбалан и на гьон баба
  • 12 Kcolibar

    11 13 Отговор
    Това с автомобилите и пътищата ми е най-интересно. Не че имат някакво гориво де след като чичо Дони им спря кранчето.
  • 13 Емил

    26 7 Отговор
    В България също има задължителни доброволни осигуровки, застраховки и др. Гласуването е задължително! Общо взето глупава статия! В света около нас просто има по-префинени системи на принуда - т.е. СВОБОДАТА Е ПРИВИДНА!
  • 14 доичландмоичланд

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Снайпериста":

    няма да можеш да си караш барутника е швабе
  • 15 БъХъ

    13 15 Отговор
    СавеЦка кочина от феодален тип.
  • 16 Чичодървиуй

    18 12 Отговор
    Само КИМ ЧЕН УН може да ни оправи нас ще има да дирите ТОДОР ЖИВКОВ
  • 17 кучето шаро

    13 2 Отговор
    Това на снимката не е ли емблемата на цска ?
  • 18 Кюфтен чен уйн

    7 0 Отговор
    На избори всички трябва да гласуват, нищо че има един кандидат.
  • 19 Цун Кайгу

    10 5 Отговор
    Русофил и джентълмен, ха ха..Надо читать больше! Ако нещо ви харесва в Северна Корея,а е и по-добре отколкото у нас,защо не отидете в Русия?Там няма гейове и черни,няма араби!Националния спорт е яздене на тигри и мечки,има и църква!

    Коментиран от #24

  • 20 Бай муй

    6 4 Отговор
    Последния закон ни е крайно необходим за изкореняване на престъпността и е много добре измислен. Друг е въпроса, че тука в нашия Бойкостан няма да се прилага даже и да го има в НК. Просто от брюкселския тиририрам клуб няма да ни разрешат.
  • 21 КИМ ЧУГУН

    2 6 Отговор
    АМА ТОЗИ НАИСТИНА ЛИ Е КАНИБАЛ,ИЯДЕ НА ОБЯД МАЛКИ ДЕЦА

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кър

    2 2 Отговор
    От тук лесно се симпатизира на кому изма(С.Корея),ами вървете да си реализирате симпатийте там никой няма да рискува живота си, за разлика от едно време.
  • 24 Stefko 88

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цун Кайгу":

    Да даже и духовна опора, иначе да а раби няма , но гейове и ислямска при това радикализирана измет има при това ме малко. Руснаците знаят какво е ислямски екстремизъм от личен опит. Помните ли колко атентата отнесоха ,че и до скоро имаше.Защо мислите ,че плащат на кадиров ?Това си е откуп. Пък тая тема.с отвличанията и откупите тем да не я отваряне.... Ще му хареса в русия определено
  • 25 абе

    2 0 Отговор
    Поредица простотии, въобще не е така, и за таьлика от автора на статията съм бил там. Да, строго е, но затова има ред и дисциплина. Мнохо по-демократично е отколкото наприлер при мустакатият ни комшия-деспот.