Last news in Fakti

28 Декември, 2017 00:00 3 601 2

Дебелеем само в определено време от деня (ВИДЕО)

  • пълнеем-
  • дебелеем-
  • килограми-
  • храна-
  • вредна храна-
  • ден-
  • време-
  • организъм

Учени откриха, че сме предразположени да качваме повече килограми следобед

Дебелеем само в определено време от деня (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Пълнеем само през определено време от деня. До този извод са достигнали учени от университета Флиндерс, Австралия и университета в Ливърпул, Великобритания.

Тази констатация би могла да помогне на много хора в битката с колограмите, без да е необходимо те да спазват стриктни диети или да прекарват дълги и изтощителни часове във фитнеса.

След като знаем кои са часовете, в които тялото ни бързо трупа допълнителни килограми, просто ще трябва да избягваме да се храним през тях, обясняват в най-общи линии учените. Те вярват, че именно в това се крие ключът към хубавата фигура и се надяват, че откритието им може да се превърне в основен диетичен принцип в храненето.

В своето изследвате те обясняват, че заради специфична функция на главния мозък, хората намират вредните калорични закуски за по-привлекателни и това е причината да преяждаме. с вредна храна, трупайки в телата си захари и наситени мазнини.

Кроасани, кексчета, вафли и други сладки изкушения, прдставляват калорични бомби. Затова трябва да подберем правилните храни, които да ни осигурят достатъчно енергия и тонус.

Изследователите провели тестове с 300 млади жени, за да оценят отношението им към храненето в различни моменти от деня.

Резултатите показали, че през втората половина от деня мозъкът формира особено отношение към храната с изразен вкус, но пък богата на сол, мазнини и захар. По това време хората автоматично започват до я смятат за по-привлекателна, което води до по-голямото и консумиране.

Ето защо, онези от вас, които искат да имат стройна фигура или се опитват да отслабнат, трябва да ограничат вредната храна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    11 1 Отговор
    напълно съм съгласен
    дебелеем основно през времето когато ядем
  • 2 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    тц па не сте в час
    дебелеем когато лежим