29 Декември, 2017 00:30 43 245 44

30-годишни девственици - тайна и срам

  • секс-
  • девственост-
  • девственици-
  • мастурбация
30-годишни девственици - тайна и срам - 1
Снимка: Shutterstock

Живеем в свят, в който всички постоянно се занимават с любов и секс - прегърнати двойки по улицата, еротични романи, секс сцени във филмите, сексуална информация в почти всички печатни и онлайн издания. Всички се занимават със секс, всички, освен тях. Те не са правили любов никога.

„Понякога си мисля, че ще си умра девствена и в такива моменти наистина ми се иска да умра. Когато си на 16 и си девствен, това е трогателно, на 30+ вече изглежда смешно и неприлично,“ признава 34-годишната Марина. "

Не е известна бройката на хората, които преживяват такива чувства, няма статистика по въпроса, а и е трудно да се разчита на откровеност по този въпрос. В същото време не са малко хората, останали девствени до късни години, които преживяват този факт и се срамуват да го разкрият дори пред най-близките си.

„Девствеността на възрастния човек не е добродетел в очите на обществото," коментира ситуацията сексологът Райн Фишър. "Хората виждат в това социална несъстоятелност. Сексуалният старт преди брака е нещо съвсем нормално. При това възрастта, когато двойките сключват брак, се увеличава. При 16-17-годишните подрастващи е нормално да имат сексуален партньор. А когато „детето“ стане на 20 и все още няма опит, родителите започват да се притесняват дали всичко е наред с него. Подобна промяна в нравите е допълнителен проблем за тези, които никога не са встъпвали в сексуални отношения.“

В повчето случаи девствениците не са нито „за“, нито „против“ девствеността по принцип. Но те винаги имат някакво оправдание в своя защита – или прекалено много работа, или нямат желание, време, или пък още не са срещнали любовта си.

„За да живееш в съгласие със самия себе си, е необходимо да си измислиш някакво обяснение,: напомнят сексолозите. Например девствеността си човек обяснява с факта, че е напълно отдаден на науката.“

И много често, като потвърждение на това свое схващане, той постоянно стои в библиотеката, пред компютъра – и престава да комуникира с приятели. Това е пример за така нареченото „заместващо поведение“: когато е много трудно да постигнеш желаното, несъзнателно превключваш на друга дейност, като с това намаляваш напрежението и тревогата.

До един определен момент за много от девствениците това не е проблем. Понякога младите отстояват правото си да останат девствени, докато не срещнат „подходящия човек“. Но към 30-ата година започва да настъпва безпокойство. А след това е възможно да се формира и истинска фобия: „Ще мога ли?“, „Нормален ли съм?“.

Човек попада в кръговрата на съмненията, които в крайна сметка могат да доведат към неприемане на своето тяло и страх от тялото на друг човек. Когато доближат 40-ата година душевната болка се усилва.

Девствениците на зряла възраст вече не чакат сексуални отношения. Те се притесняват от проникването и от болката. По-скоро ще чуете от тях, че искат дом, семейство, деца.

Повечето сексолози са на мнение, че не бива да се отделя сексът от другите съставки в любовните отношения.

Девствеността и религията

„Все повече мюсюлманки искат да останат девствени до сватбата," разказва гинекологът Джонатан Лорънс. Те живеят според принципите, които споделят и младите хора. След 30-те те преминават в графата на неомъжените застарели моми и приемат лесно този живот. Но страдат, ако тази им присъда е наложена от роднини, служителите на църквата, общността.“

„Страдам, че до този момент не съм имала никого, " споделя 32-годишна девствена жена. "Сексът е една от формите на общуване, но за мен тя е недостъпна, дори на тези години. Заспивайки, прегръщам възглавницата, за да си създам поне илюзията за присъствието на друг човек до мен. Разбира се, аз мастурбирам, но след това се чувствам още по-нещастна. Може да се компенсира липсата на секс, но не и липсата на нежност.“

„Ако сексуалният живот е мираж, тялото в крайна сметка може наистина да замълчи," твърдят психолози. "А то е важна съставна от нашето „аз“. Нищо не е загубено, докато човек съхранява контакт със своето тяло – спортува, танцува, ходи на сауна, на масаж.“

Това е по-приемливият начин да се запълва липсата на секс, отколкото бягането от реалността, затрупването с работа или с пагубни пристрастия. И когато дойде моментът, на този човек ще му бъде много по-лесно да прави любов, именно защото тялото му ще бъде в тонус, въпреки въздържанието.

Сексолозите препоръчват на девствениците да изпълняват специални упражнения във фитнеса, които не само поддържат тялото, но и подобряват кръвообращението в органите в малкия таз, пише rozalil.com. Сексолозите също са убедени, че сексуалният живот и/или редовната мастурбация влияят благотворно като цяло на организма и когато жената не е встъпвала в интимни отношения дълги години, може да си навлече здравословни проблеми: варикозно разширение на вените, болки в гърба, в кръста, които девствениците често приемат за радикулит.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Японеца

    83 13 Отговор
    Вени, до сватбата къде го прави, орално или анално?
    Очакваме статии за садо-мазо, некрофилия, содомия и други такива, които са ти интересни?

    Коментиран от #11

  • 4 Koko

    169 7 Отговор
    Най-много обаче са жените, които са имали само един секс партньор в живота си. Без значение на колко години е и какъв е бил живота и ти винаги си и втория. Просто си закъснял със съвсем малко. Интересен природен феномен...

    Коментиран от #5, #33

  • 5 Anaslex

    71 2 Отговор

    До коментар #4 от "Koko":

    И на жените им е направило впечатление това, което казваш. Затова вече наблюдавам тенденция да съм винаги третия, 'щото втори е много съмнително и изникват едни въпроси.
  • 6 дръндер

    87 21 Отговор
    Най- фрапантното е , че има и много девствени 30 г. мъже! Те са обикновено мамини синчета, които не могат да се пуснат от полите на майките си, за всяко нещо търчат при мама, живеят при мама , вечер си стоят в къщи, мама им носи вечерята в стаята , пере , глади, чисти, купува им дрехите, стяга им багажа, дава съвети за всичко и естествено мама няма никаква причина да иска конкуренция- някаква си мадама, която да спи със синчето й !

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 7 Инж. Чукачев

    49 13 Отговор
    Абе защо се измъчват и травмират душевно тия девствени жени ! Абе обадете ми се , звъннете ми , ще ви направя да преливате от
    щастие
  • 8 123

    53 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: При 16-17-годишните подрастващи е нормално да имат сексуален партньор - алооооооооууууу авторчетата да ви съдят за педофилия ли искате ! Никъв секс до навършване на пълнолетие - а си правил секс с 16-17 годишен(на) а в затвора .

    Коментиран от #13, #15

  • 9 Иво

    76 3 Отговор
    A по-добре ли е сексът да се възприема като спорт? 12 - 13 годишни девойчета го правят, защото :" ми всичките ми приятелки са го направили, глей ме ся ква съм изостанала" - И после, ако се разминем само с някой аборт - добре. Ама идва една възраст, когато може да се окаже, че не можем да имаме деца, точно защото е трябвало на 12 да сме модерни...Сексът не е спорт!
  • 10 гощо

    90 8 Отговор
    Ако срещна мацка на 30+ девствена ще се оженя веднага за нея!!! Чиста недокосвана само за мен!!! Щото на разпоретини се нагледах и нае..х!!!

    Коментиран от #17, #41, #43, #44

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЕБЛИЧ

    28 5 Отговор
    немогат да си прежалят ценния орган
  • 13 Иван

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Според българското законодателство, наказуемо е да имаш сексуални контакти с лице ненавършило 14 години. В случая става въпрос за изнасилване. При изнасилването няма долна или горна граница. В затвора! При това за дълго би следвало да останеш
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не е така

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Сексът с малолетен (под 14 г.) е наказуем, а сексът с непълнолетен (от 14 до 18) не е наказуем, освен ако непълнолетният не е съгласен (изнасилване)

    Коментиран от #18

  • 16 Morgoth

    42 9 Отговор
    Съгласие със себе си, наука, кариера, липса на подходящ партньор ... глупости! Срамежлив мъж и грозна жена - това са девствениците.
  • 17 Morgoth

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    Ми да те запозная бе. Момичето е добро, интелигентно, образовано, с добра професия ... и е много грозно.

    Коментиран от #29

  • 18 Лост

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Не е така":

    Що, ако пълнолетен не е съгласен с теб(изнасилване) не е ли наказуемо?
  • 19 onq s konq

    23 3 Отговор
    Вени това твоя снимка ли е?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гейче злодейче

    6 6 Отговор
    А девствени гейчета има ли, да ги мятам

    Коментиран от #27, #28

  • 22 Ти да видиш

    12 1 Отговор
    "Но те винаги имат някакво оправдание в своя защита"...
    Ха така, сега и вина ли ще им се вменява.
    То който прави секс може да се обяснява защо го прави, а не обратното.
  • 23 Вълкан фор 6

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "дръндер":

    Да ти призная, доста си категоричен? Аз не съм девственн, но и не ходя по много жени, както е съвременното разбиране за "любовта"... Донякъде и не съжалявам, че не хойкам с разни, понеже като чета какво става, откъм физиологическа точка...разни "трипер, СПИН, Сифилис, катар..." и честно казано ме е страх, какво има в самите женички, ако са хойкали с разни или дори с един, който им е лепнал нещо такова.... Ето, оня ден пътувах във влака и едно младо маце буквално искаше двамцата...сещаш се и то във влака... Но като му гледам акъла, като гледам какво прави и донякъде се чудя, дали после няма да ходя по месеци наред да ми промиват кръвта с хемодиализа и да ми бият инжекции...? Колкото до девственниците, нека не се срамуват, от това, че не са го правили било и до 30 години! По-добре е, човек да живее, според разбиранията си, отколкото да наподобява общоприетата мода! - само тогава той е доволен от своят си избор и живот. Една софиянка, девственна искаше да се оженим. Аз също исках, но като ми наговори едни разбирания за живота и отношенията, букварно онемях... сега и срещу милион не бих се оженил за нея. Иначе е красива, но проклетията в характера, ако си вързан може да те довърши за ден и инфаркт да хванеш... Не са за присмех такива хора, като девственниците! Не е и само до семейния живот, нито къде живееш. Аз имам не една къща, но никога не бих изгонил родителите си, защото те са родители - нищо, че не ми допадат редица техни възгледи.
  • 24 Вълкан

    28 7 Отговор

    До коментар #6 от "дръндер":

    Повярвай и сред "мамини синчета" има свестни хорица, даже много по-свестни, от "мъжкарите", които се фукан с бицепси и патлачета и бухалки по дискотеки и пътищата. Виждал съм "мамино синче" да преплава 2.5 км провлак, при това с 3 бала вълнение, както и друго живеещо с родителите си, да го вземат при "тюлените", нищо че не е някакъв парадиращ тежкар. Докато съм виждал и "Рамбо"-вци немамини синчета буквално да се подмокрят, когато им засвири 9 мм-во покрай топките, нищо, че имат и патлачета и бухалчици, че и разни политици батковци ги пазят. Не всеки е тежкар и Казанова по душа. Аз не бих се присмивал никому. Ето от известно време, ме стягаше гърлото, простата ми се свива, аз го отдавах на вредни храни и питиета, а се оказа, че един кирлив имам и една долна лингурка ми правили "черна магия"... Отидох при един народен лечител и той ми каза и оправи нещата. А докторите веднага пишат разни медикаменти.... Не обиждай девственниците! Те може би имат такива разбирания, може би нещо в телата им ги травмира? Не всичко, което виждаш външно е това, което е причината за нещата... И Слънцето се движи, но ти не виждаш траекторията, нали? Присмиват се само повърхностните хора....онези, които не искат да знаят и разберат нещата. Аз никога не съм се присмивал никому. Но съм иронизирал не един "мъжкар", даже и политик, който ни е лъгал публично. Причините за всяко нещо, може да са неочакванни и за самият теб. Аз съм заварчик, и когато се прибирах целият в масло, прах и
  • 25 Диди

    5 7 Отговор
    Друго си е разработена мадама нищо че е малко по широка.
  • 26 Интернет

    17 1 Отговор
    Е, нали интернет доставчиците, ГСМ операторите и всички останали имащи финансова изгода ни втълпяват ежедневно че интернет, Скайп, Вибратор и всички други подобни е-шитове "сближавали" хората. Ето го реалният, а не виртуалният резултат. Да, познавам хора които на 24 са девствени въпреки че имат 2000 "приятели" във Фейсшит.
  • 27 Псевдото

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "гейче злодейче":

    Има и то много. Тях ги е срам заради постоянно течащите църковни и мутренски демократични кампании по ТВ. И те ще останат девствени псевдо-хетеро. Ще разплачат доста женки с дебели кълки.
  • 28 Псевдото

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "гейче злодейче":

    Има и то много. Тях ги е срам заради постоянно течащите църковни и мутренски демократични кампании по ТВ. И те ще останат девствени псевдо-хетеро. Ще разплачат доста женки с дебели кълки.
  • 29 брей,брей

    22 0 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Грозна,грозна...колко да е грозна...обикновено след третата ракия всички са ми прекрасни...!!!
    И друго да знаеш - стара жена и стара риба нема...
    И те така...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 майна

    2 3 Отговор
    голям майтап
  • 32 ТАТЯНА ДОНЧЕВА

    16 2 Отговор
    КАКВО ДА КАЖА ПЪК АЗ НА 55 ДЕВСТВЕНА

    Коментиран от #42

  • 33 Камагра

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Koko":

    Ти на тез глупости недей вярва, скоро имаше изследване според което 15% от мъжете правят секс около 65% от жените, колкото и абсурдно да звучи, не знам дали за извънбрачни връзки става дума но това означава че жените лъжат тотално
  • 34 смятай

    10 0 Отговор
    сузанита със сигурност не е вмества тука ххахахха
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бат Мишо

    5 1 Отговор
    на една разходкае по лесно да не забележиш група нъоръжени бойци от идил отколкото стара мома
    щото онес поне спират да праят тъпотии докат презаредят калаша
    а старата мома никога НЕ спира
  • 37 ДЖО БЪРЗИЯ

    8 4 Отговор
    ХМ,ТАЗИ СТАТИЯ НЕ Е ВЯРНА,НЯМА НАД 16Г ДЕВСТВЕНИЦИ,АЗ ВЕЧЕ ВСИЧКИ СЪМ ОПРАВИЛ,ДАЖЕ ПО 2-3 ПЪТИ,НО СЪМ ТОЛКОВА БЪРЗ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ДОРИ НЕ СА РАЗБРАЛИ,ТАКА ЧЕ УСПОКОЙТЕ СЕ,ОТДАВНА НЕ СТЕ ДЕВСТВЕНИ,И АКО ВЗЕМЕТЕ ЧЕ НАДУЕТЕ И КОРЕМА,ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЧЕ СТЕ ЗАЧЕНАЛИ НЕПОРОЧНО,ПРОСТО ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ДЖО БЪРЗИЯ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ИЗОСТАВИ И МИСЛИ ЗА ВАС!
  • 38 ДЯДОТО

    6 0 Отговор
    АХ ВЕНИ !
  • 39 2233

    4 1 Отговор
    Мисля че трябва са се гордее със себе си тази жена в днешно време да издържи без мъж .тя е Светица избрана от бога ако влезе в манастир ще намери спокойствие и духовен мир и няма да и потрябва мъжко присъствие .
  • 40 Гост

    7 1 Отговор
    Познавам такива жени,те са две близначки,на 32 са,едната си търси приятел,но много избира, а другата не си и търси
  • 41 има ли значение

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    Само дето не се знае дали тя ще иска да се омъжи за тебе.
  • 42 Няма

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "ТАТЯНА ДОНЧЕВА":

    на 60
  • 43 vasik atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    ЯВНО НЕ СИ ИМАЛ ДЕВСТВЕНА
    КОЯ НА 30 ДЕВСТВЕНА ЩЕ Е НОРМАЛНА
    И ТОВА ЛИ Е ПРИЧИНАТА ДА СЕ ЖЕНИШ ДЕВСТВЕНОСТТА И
  • 44 Дали

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    ще е само за теб? Щото може да си й първия, ама едва ли ще си последния...