29 Декември, 2017 14:27 2 616 4

Вин Дизел оглави класацията за най-доходоносни актьори на 2017

  • вин дизел-
  • филми-
  • най-доходоносни актьори-
  • актьори-
  • класация-
  • екшън звезди-
  • приходи-
  • дуейн джонсън-
  • скалата
Вин Дизел оглави класацията за най-доходоносни актьори на 2017 - 1
Снимки: shutterstock

Може и да изглежда, че супергероите и джедаите са завладели бокс офис класациите тази година, но екшън звездите все още не са готови да им отстъпят царството си и за поредна година доказаха, че филмите с тяхно участие носят най-много приходи на кино индустрията.

Звездата от филмовата поредица "Бързи и яростни" Вин Дизел е начело в класацията за най-доходоносните актьори на 2017 г., съставена от сп. Forbes.

Според престижното издание, филмите с участието на Вин Дизел, излезлите на екран през годината, са събрали приходи от 1,6 милиарда долара.

Второ място в класацията заема бившият кечист, който се преквалифицира в актьор — Дуейн "Скалата" Джонсън. Продукциите с негово участие са реализирали 1,5 милиарда долара.

Голяма част от постъпленията са от филма "Бързи и яростни 8", в който участват и двамата актьори. Печалбите на продукцията възлизат на 1,2 милиарда долара.

Вин Дизел оглави класацията за най-доходоносни актьори на 2017

В челната тройка попада и израелската актриса Гал Гадот. Дебютът й като Амазонска богиня войн в супергеройския епос на Пати Дженкинс донесе приходи от 822 милиона долара в световен мащаб, с което превърна лентата в първия филм, режисиран от жена, реализирал такива печалби. Преобразяването ѝ в един от героите от "Лигата на справедливостта" също бе посрещнато с невероятен интерес. Филмите с нейно участие, сред които "Жената чудо", са спечелили 1,4 милиарда долара.

Вин Дизел оглави класацията за най-доходоносни актьори на 2017

В Топ 10 на класацията на Forbes за най-доходоносните актьори на 2017 г. намират място още Ема Уотсън (1,3 милиарда долара), Джони Деп (1,1 милиарда долара), Дейзи Ридли (1,08 милиарда долара), Том Холанд (888 милиона долара), Крис Прат (864 милиона долара), Крис Хемсуърт (845 милиона долара) и Джон Бойега (815 милиона долара).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Торпедов

    4 8 Отговор
    В Щатите Вин Дизел, у нас Слави Трифонов - каква е разликата .... да нашто кубенце е продукт на комунизма - семпло, пошло, завистливо, липсват му благородните черти, обаче пък ги таи в дъното на душата си и редом със злобата и подигравките пуска по някоя благинка, е да ама колко пуска -5 %, да толкова е, колкото и на остатъчният материал у нас
  • 2 Бараймеча

    3 8 Отговор
    Вин Дизел също е тъпо парче с още по тъпи филми.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Брат ми

    1 1 Отговор
    Поредният измислен герой.