1 Януари, 2018 19:21 2 072 2

На каква възраст усвояваме знания най-добре?

  • възраст-
  • знания-
  • усвояваме-
  • най-добпре-
  • патет

Според изследваане на групша холандски учени младежите учат повече неща от децата

На каква възраст усвояваме знания най-добре? - 1
Снимка: shutterstock

Учени от Лайденския университет в Холандия заключиха, че 17-20-годишните по-лесно се обучават в сравнение с хората в по-зряла възраст или децата, съобщи Лайф.

Изследването обхванало 23-ма души на възраст между 8 и 25 години, които не били засегнати от неврологични заболявания. Участниците трябвало да решат логическа задача, чийто отговор включвал няколко различни варианта. При това трябвало да се обучават с помощта на компютър.

По време на изследването учените сканирали мозъците им.

Резултатите показали, че активността на базалните ганглии на мозъка достигнала своя максимум у участниците на 17-20-годишна възраст. Специалистите отбелязват, че дорсолатералната част на базалните ганглии на мозъка играе важна роля в процеса на обучение.

Резултатите от изследването са публикувани в Nature Communications.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Стефчо

    19 0 Отговор
    Като си прост..обикновенно е за цял живот.
  • 2 джими

    4 0 Отговор
    23-ма души...тея са избили рибата.