Last news in Fakti

9 Януари, 2018 12:28 2 274 0

Най-малкият домат в света е с размер на... (СНИМКА)

  • домат-
  • нов вид-
  • създадоха-
  • отгледан-
  • израел-
  • нов сорт домати-
  • домат капка-
  • най-малкият

Доматът е създаден от израелска компания и скоро ще бъде представен официално

Най-малкият домат в света е с размер на... (СНИМКА) - 1
Снимка: shutterstock

Казват, че колкото по-голямо е едно нещо, толкова по-добре, но една израелска компания доказа тъкмо обратното, като създаде миниатюрен домат.

Сортът, наречен "домат капка", е с размера на боровинка и е най-малкият домат, култивиран някога в Израел, а може би дори в света, заявяват от компания Kedma, създател на удивителното растение.

"Идеята е, че е удобно", казва Ариел Кидрон, един от производителите и допълва: "Можете да го хапвате на салата, без да е нужно изобщо да го режете. Той просто експлодира в устата ви."

Най-малкият домат в света е с размер на... (СНИМКА)
Снимка: АР/БТА

Семената, първоначално са били селектирани в Холандия, но след това били променени, за да отговарят на условията за отглеждане в южната част на Израел, пише вестник Haaretz.

Миниатюрният домат съществува в две разновидности — червен и жълт. Той ще бъде представен на тридневно селскостопанско изложение в Израел този месец.

Маркетинговите проучвания показват, че потребителите проявяват изключително голям интерес към този нов продукт.

Най-малкият домат в света е с размер на... (СНИМКА)
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА