Last news in Fakti

14 Януари, 2018 05:45 9 294 6

3 съвета, които ще ви отърват от коремните тлъстинки (ВИДЕО)

  • коремни тлъстинки-
  • премахване-
  • мазнини-
  • корем-
  • затлъстяване-
  • здраве-
  • полезно-
  • храни-
  • правилно хранене
3 съвета, които ще ви отърват от коремните тлъстинки (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Натрупванията от мазнини в коремната област не са просто естетически проблем, те са предпоставка за множество сериозни заболявания.

Смята се, че обиколка на талията над 102 см. при мъжете и над 88 см. при жените е коремно затлъстяване. Това е предпоставка за диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Ако обаче, спазвате правилен хранителен режим ще се справите с премахването на мазнините около корема и ще подобрите здравето си.

Вижте 3 съвета, които да ви помогнат в битката с коремните тлъстинки:

Намалете приема на прости въглехидрати

Простите въглехидрати — бял хляб, рафинирани зърнени храни и сладки изделия са с високо съдържание на калории. Те се свързват с натрупването на коремна мазнина. Заменете обикновените въглехидрати със сложни въглехидрати — пълнозърнеста паста, плодове, зеленчуци.

Яжте повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са здравословна алтернатива на простите въглехидрати. Диетата, богата на плодове и зеленчуци, е подходящо детоксициращо средство и отличен природен метод за намаляване на излишните килограми.

Плодовете и зеленчуците подобряват кръвното налягане и храносмилането, повишават имунната система, състоянието на кожата и косата.

3 съвета, които ще ви отърват от коремните тлъстинки (ВИДЕО)

Ограничете напитките, съдържащи захар

Тези, които обичат сладките газирани напитки, получават от така наречените празни калории, които не отиват за “гориво” на организма, а засядат на талията и ханша.

Напитките с високо съдържание на захар повишават кръвното налягане и може да са опасни за хора с хипертония.

И нещо много важно. Ежедневната физическа активност е един от най-добрите начини да се поддържа активен метаболизъм и да се изгарят мазнините в тялото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масов Консуматор

    68 1 Отговор
    Защо не ги назовете с истинските имена - дюнери, сладкиши, сладоледи, кола, най-вече натриевия глутамат във всички купешки храни. Той стимулира центъра на глада и ядем след като сме се нахранили. Пропуснахте стреса, причинен от нашите управници, които е причина да не чувстваме щастие и сигурност и компенсираме с плюскане.
  • 2 здравословно хранене

    33 0 Отговор
    Написаното принципно е вярно, но реалността е по-сложна. Проблемът в напитките (а и в останалите храни) не е само захарта, а по-скоро изкуствените му заместители. И всички останали Е-та на етикетите - бои, консерванти, набухватели, желиращи агенти и т.н. С плодовете и заленчуците е същото - тъпчат ги с всевъзможни "отрови" за да изглеждат свежи и "красиви".
  • 3 гощо

    11 1 Отговор
    Ако си поръчаш един дюнер само с месо и зеленчуци изобщо не е нещо от което ще затлъстееш! Това е идеята на разделното хранене! Проблема на дюнера е че слагат и картофи и майонезен сос! Когегирайки го малко си е чудесна храна за набързо!!!
  • 4 Минаващ от тук

    18 0 Отговор
    А, доволен съм от статията. За алкохола не е казано, значи можее! Това уски, ракия, винце или биричка, върви баце!!! Спираме да ядем, ще пием!
  • 5 К.К.

    11 0 Отговор
    Никоя храна не е проблем, количеството е проблема на повечето хора. Засищането като за последно а не храненето.
  • 6 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    вкусните храни са вредни
    полезните безвкусни