Last news in Fakti

17 Януари, 2018 05:45 15 502 11

3 неща, които не можете да оставите в кола, когато навън е под нулата

  • температура-
  • миносови температури-
  • студ-
  • кола-
  • автомобил-
  • замръзнат-
  • не оставяйте
3 неща, които не можете да оставите в кола, когато навън е под нулата - 1
Снимка: shutterstock

Често оставяме неща в колата си, дори когато температурите навън са под нулата, без да осъзнаваме, че това е проблем. Ако държите някои от тези 3 неща в автомобила си, най-добре е веднага да го приберете::

1. Смартфон, лаптоп или таблет
Вашите цифрови устройства не трябва да бъдат излагани на температури под нулата. Съдейки по производителите на смартфони, литиево-йонната батерия, която се намира в повечето от днешните телефони и лаптопи, може да бъде окончателно повредена, ако е на студено.

2. Лекарства
Като се има предвид, че ниските температури носят множество настинки и болести, всеки от нас има лекарства срещу настинка, само че изобщо не трябва да ги държим в колата. Повечето от лекарствата трябва да се съхраняват при температура между 14 и 30 градуса. Всичко под или над тази температура може да повлияе неблагоприятно на ефективността им. Това означава, че лекарствата против главоболие, които държите в жабката в този момент, няма да ви помогнат, ако ги вземете.

3. Всичко, което е в кутия
Това се отнася за напитки или храна в кутия. Въпреки че храната е в кутия, това не означава, че тя може да понесе ниски температури. Алуминиевите кутии могат да издържат до 10 градуса по Целзий. Ако те са изложени на по-ниски температури, съдържанието може да "набъбне", причинявайки разкъсване на металните фуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хомофоб

    75 3 Отговор
    Това са глупости в статията. Най-важното е спреят за размрадяване на врати/стъкла.
    Кой не е държал лекарства в хладилника?
    Същото е. Кои увеличава обема си при ниски температури освен водата? Кой носи вода в алуминиева бутилка или още повече кутия?
    А телефон/таблет/лаптоп те не се оставят и в топло време, защото вървят комплект със странично стъкло. В България живеем все пак.
  • 2 гощо

    16 2 Отговор
    Миналата зима държах в багажника един шпрей от така наречените течни вериги! Беше почнал да пропуска и за малко да ми оплеска багажника!
  • 3 Зорлем

    24 2 Отговор
    Хм, производителите на литиеви не понасяли студ? Направо е учудващо как още никой не се е изтъпанчил да обясни за хипер-мега-ултра-супер-дупер управлението на батерията на Тесла и да цитира клипчета в Тубата от Норвегия.

    Лекарствата също не понасяли на студ, а? Интересен момент се получава с аптечката тогава. Пък като за капак пък пожарогасителя е в кутия...
  • 4 Morgoth

    20 2 Отговор
    Лекарството ми за главоболие което държа в колата си върши прекрасно работата, а кисне там от много време. Същото се отнася и за капките за нос.
    Виж лятото един път не бях съобразил, че допълнителната туба течност за чистачки трябва да се отвори и поспихне преди да се остави в багажника и след това имах мокър багажник.
    Друго нещо което не трябва да се държи в купето са всякакъв вид чанти и якета - ще решат, че има пари и ценности в тях и после се почва полиция, чистене на стъкла, разправия със застрахователи, сервиз и евентуално чакане на доставка на стъкло.
  • 5 баш майстора

    7 2 Отговор
    Гаранция, че на техниката, като лаптопи и телефони и няма абсолютно нищо, даже е по добре да работи на студено, за това слагаме вентилатори и охладители на лаптопите.
    Даже Гугъл имаше намерение да си изнесе сървърите в Гренландия, за да спести от ел. енергия нужна за охлаждането им.
  • 6 Гост

    15 3 Отговор
    цели 3 точки са описани и абс. нито една не е вярна. ФАКТ!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    ония с коня докарай го в люлин
  • 9 ГГГГГ

    2 0 Отговор
    1- ключовете
  • 10 Грую

    3 0 Отговор
    И "макарите" не можеш да си оставиш!
  • 11 Мраз

    1 0 Отговор
    А пък на мен ми влизаше вода и докато открия откъде, карах с плочи лед на пода. Свиква се, но не и със заледяването на стъклата отвътре. Ужас...