2 Февруари, 2018 11:15 5 216 9

Появи се снимка в български вестник от 1935 г., заснета с... телефон (СНИМКА)

  • вестник-
  • журналистика-
  • снимка-
  • технологии-
  • бъдеще

Пътешественици във времето или грешка?

Снимка от миналото с много въпросителни се появи в мрежата наскоро. В старо издание от на вестник "Утро" от 1035 г. е публикувана, която е била заснета от телефон, или поне така пише под фотографията, предава Блиц.

Любопитното е случая е, че по това време телефоните с камери са били само научна фантастика. Ето какво пише човекът, забелязал странното явление:

"...Това е снимка на вестник "Утро" от 23.06.1935 г., който открих на тавана си в центъра на София, при разчистване. До тук нищо необичайно, но коментара под снимката с момента от катастрофата е интересен, а именно - " Моментъ от експлозията. Снимката е направена чрезъ телефон от Берлинъ". Става дума за втората снимка от горе на долу, тази под снимката на Хитлер при пострадалите. С оглед широката Ви аудиторя, Ви моля, ако прецените да публикувате снимката, и ако някой може да даде обяснение на това, защото всички знаем, че по това време едва ли е имало телефони с камера. Вестникът е при мен и при необходимост мога да го представя. Абсолютно автентичен е, без манипулации.!"

Това не е първият път, в който се поява информация за стари снимки, на които са заснети хора, които държат предмети, които много наподобяват мобилни телефони. Но са рядкост случаите, за които се твърди, че дадена фотография от онези години е била заснета именно с телефон. Предстои да разберем дали не става въпрос за някаква грешка, пътуване във времето или има и друго логично обяснение.

Странното е, че на стара картина на Умберто Романо е изобразен индиец със смартфон, макар и през 1937 година, когато е било нарисувана картината, мобилни устройства в света все още да не е имало.

Във филма на Чарлз Чаплин „Цирк“, излязъл по кината през 1928 година, мобилен телефон в ръката си пък държи жена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    10 1 Отговор
    Оооффф...една и съща"новина"е новина в няколко поредни дни ,в няколко нет издания😂😂😂аман от такива"новини"
  • 2 !?!?

    8 1 Отговор
    Съвсем изтрещяхте !? Я се снимайте!
  • 3 семи проф

    16 1 Отговор
    Индианеца на снимката държи огледало придобито от испанците и учудено се оглежда в него понеже индианците не са познавали огледалата

    Коментиран от #5

  • 4 Няма оправия

    3 0 Отговор
    Снимка от миналото с много въпросителни се появи в мрежата наскоро. В старо издание от на вестник "Утро" от 1035 г. е публикувана, която е била заснета от телефон, или поне така пише под фотографията, предава Блиц.
  • 5 КИН ДЗЯ ДЗЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "семи проф":

    Вие говорите за Индианец а Събина за Индиец, то вярно разликата е в една буква ама все пак ... а и индианците нямат притчи, при тях само митове и легенди
  • 6 Граф Дракула

    4 0 Отговор
    Е това е прогресът ,преди1000години имаше само стационарни.
  • 7 ВАР БУРГ

    0 1 Отговор
    Авторът е имал предвид ,че от Берлин са звъннали казвайки да се фотографира моментът на експлозията това е !!!
  • 8 iko

    1 0 Отговор
    странно, защо пише телефон, а не телефонъ?
  • 9 Доктор ДЖАГЕРС

    1 0 Отговор
    1935 год. а не 1035 год.