Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 13:33 6 841 1

Боливуд потъна в скръб - почина суперзвездата Шридеви

  • боливуд-
  • актриса-
  • почина-
  • индийски филми-
  • индийско кино

Дипломати и политици от цял свят тъжат за загубата

Една от любимките на Боливуд - Шридеви Капур почина на 54 години от инфаркт, съобщи семейството на звездата. Актрисата, известна просто като Шридеви, е издъхнала в Дубай, където е била на сватба на роднини, предава Би Би Си.

Шридеви е една от едва малкото жени, за които се счита, че е способна да привлече огромна публика към филмите си без помощта на героичен мъжки образ. От 4-годишна тя си служела с езиците телугу, каннада, малаялам и хинду, говорими в Индия.

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди написа в Туитър, че е „натъжен от ранната загуба на забележителната актриса Шридеви“, а президентът Рам Нат Ковинд заяви, че е „шокиран да чуе, че филмовата звезда Шридеви е починала“.

Съболезнования изказа и кметът на Лондон Садик Кан: „Наистина бях щастлив да се срещна с боливудската икона Сри Деви при последното си пътуване в Индия. Толкова е тъжно да чуя новините за смъртта на една толкова невероятно талантлива актриса, изпълнител и продуцент“.

Актрисата била в Дубай за сватбата на племенника си Мохит Марвах. Съпругът ѝ Бони Капур и дъщеря ѝ Куши били с нея, когато затворила очи в събота. Брат ѝ Санджей Капур посочва, че това е станало около 23-23.30 ч. местно време.

Шридеви дебютира в Боливуд с водеща роля през 1978 година. Малко след това станала една от най-големите филмови звезди на Индия. За близо 40-годишния си стаж в киното тя е участвала в над 150 филма, сред които класиките на Боливуд „Мистър Индия“, „Чандни“, „Чаал Бааз“, „Садма“.

През 1997 година тя се оттеглила от бранша, за да си вземе почивка. Завърнала се през 2012 с филма „Инглиш Винглиш“. През 2013 правителството на Индия я награди с Падма Шри – най-високото гражданско отличие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.К.

    3 1 Отговор
    54 годишна с над 50 години стаж в киното, сигурно е от професионалната детска градина по киномайсторство на Боливуд.