27 Февруари, 2018 18:11 2 682 3

Шакира даде над 20 милиона евро за неплатени данъци

  • шакира-
  • певица-
  • испания-
  • 20 милиона евро-
  • данъци-
  • данъчни власти

Испанските данъчни власти твърдят, че колумбийската звезда е укривала данъци в периода 2011 г. 2014 г.

Шакира даде над 20 милиона евро за неплатени данъци - 1
Снимки: shutterstock

Колумбийската певица Шакира е трябвало да даде над 20 милиона евро на испанските власти за неплатени данъци в периода 2011-2014 година, съобщава каталунският в. El Periodico.

Изданието писа, че звездата е била принудена да плати сумата за да уреди част от дълга, поискан от испанската хазна в рамките на разследването, което данъчните в страната започнаха срещу нея. Въпреки, че не е съгласна с критериите, по които данъчните инспектори оценяват задълженията ѝ към Испания, Шакира е принудена да узакони сумата, за да получи правото впоследствие да обжалва внесената срещу нея административна мярка.

Испанските власти все още водят разследване за периода 2012 — 2014 година, през които международната суперзвезда не е плащала данъци в страната, въпреки пребиваването си там.

То започна, след като фискалните органи подадоха жалба до прокурорите в Барселона.

Жалбата касае периода 2012-2014 г., тъй като срокът за преследване на предполагаеми данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл.

Шакира е партньорка на Жерар Пике, защитник във футболния отбор на Барселона от 2011 година, с когото имат две деца.

41-годишната Шакира се води жител на Каталуня от 2015 година. Преди това нейният постоянен адрес е на Бахамските острови.

През ноември миналата година името на Шакира бе споменато в така наречения скандал за укриване на данъци, известен като "Досиетата от Рая" (Paradise Papers). Това международно журналистическо разследване разкри, че носителката на „Грами” е регистрирана като жител на Бахамите, въпреки че живее в Барселона. Освен това стана ясно, че музикалните активи, правата върху интелектуалната собственост и търговските марки на Шакира, , на стойност няколко десетки милиони евро, изпълнителката е управлявала от страни с данъчни облекчения кат Малта и Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бедния

    9 3 Отговор
    Сериозно?! Богатите не крият никога данъци, те са честни :) Въпреки, че е минионче с готина дупара, пак си остава крадла!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сенко

    8 2 Отговор
    Будала.Ако беше дошла в България една стотинка нямаше да плати и никой сметка няма да и иска. Даже и някое ЕРП можеше да си купи ако е по ербап.