Last news in Fakti

5 Март, 2018 16:08 9 981 11

Моден гаф или проява на стил бяха роклите на първата дама и Илиана Йотова

  • илиана йотова-
  • десислава радева-
  • тържествен прием-
  • еднакви рокли-
  • еднакви тоалети-
  • моден гаф-
  • съчетаване-
  • елегантни-
  • стил

Десислава Радева и Илиана Йотова бяха като близначки със своите еднакви рокли на приема във Военния клуб

Моден гаф или проява на стил бяха роклите на първата дама и Илиана Йотова - 1
Снимки: БТА

Президентът Румен Радев беше домакин на тържествен прием по случай националния празник на България 3 март и 140 години от Освобождението на страната ни. Той, вицепрезидентът Илияна Йотова и първата дама Десислава Радева посрещнаха гостите във Военния клуб в София.

Освен пламенната реч на президента, в центъра на вниманието попаднаха и двете дами, стоящи до него — съпругата му Десислава и дясната му ръка Илиана. Г-жа Радева и г-жа Йотова бяха съчетали тоалетите си за първи път от началото на мандата на президента. И двете носеха елегантни рокли в тъмнозелената гама, а основен акцент бяха дантелените ръкави и цветните елементи по долната част на дрехата.

Според модните критици зеленият цвят е отличен избор за подобни мероприятия, наложил се още от времето на Ренесанса и предпочитан от английските кралски особи. Считан за неутрален, цветът е смятан за разновидност на традиционното елегантно черно.

Въпреки че визията на Радева и Йотова напълно отговаряше на протоколните изисквания, изборът им предизвика вълна от коментари. Часове след празненството потребители на социалната мрежа започнаха ожесточена дискусия дали двете са се наговорили или приликата в роклите им е чиста случайност, пише сайтът epicenter.bg. Блогърката Tatiana Christy дори обяви конкурс за описание на фотос на Радева и Йотова. Публикацията й събра множество шеговити коментари, иронични забележки и саркастични подмятания.

Моден гаф или проява на стил бяха роклите на първата дама и Илиана Йотова

Несъмнено появата на съпругата на президента и вицепрезидента в един и същи тоалет може да се определи като моден гаф. Според модните критици синхронът в тоалетите е въпрос на стил, но пълното съответствие говори точно за обратното.

Подобен неловък момент не е прецедент. Множество звезди са се появявали с еднакви тоалети на светски събития.

Ето и някои от тях:

Актрисата Анджелина Джоли избра червена рокля от Джени Пакнам за премиерата на "Дървото на живота" с Брад Пит през 24 май 2011 г. в Лос Анджелис. Няколко години по-късно херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън се появи в подобен модел на благотворителен прием в двореца "Сейнт Джеймс".

Същото се случи и на Катрин Зита-Джоунс и Сара Хайланд през октомври 2005 г., по време на премиерата на филма "Легендата за Зоро". Тогава Зита-Джоунс носеше модел на Долче и Габана, който колежката ѝ от сериала "Модерно семейство" повтори на наградите "Златен глобус" през 2012 г. Това бе знак, че дантелената рокля с колан от сатен никога няма да излезе от мода.

Още по-неловка е ситуацията, ако двете дами с еднакви тоалети се появят на едно и също събитие, както се случи на първата ни дама във Военния клуб за Трети март. Подобни примери не липсват, а реакциите, които провокират варират от негативни подмятания до шеговити закачки и забавни снимки.

Преди няколко години стилисти и дизайнери направиха ужасен гаф, като облякоха в еднакви рокли съпругата на Робърт Дювал - Лусиана и Дженифър Лопес за церемонията по връчването на наградите "Оскар". И врете стъпиха на червения килим облечени в рокли с пайети в телесен цвят.

В такава ситуация попаднаха и певицата Рита Ора и реалити звездата Ким Кардашиян, които бяха подбрали впити латексови рокли за едни от най-престижните музикални награди в Лондон.

Изводът е, че никой не е застрахован от дублиране на тоалета. В стремежа си да бъдат уникални все повече звезди подбират нестандартни модели. Но това не важи за официални мероприятия с определен дрескод и протоколни изисквания, където често тоалетите имат сходни елементи.

Нека отбележим и факта, че и двете бяха заложили на родни дизайнери. Съпругата на президента отново се бе доверила на Невена Николова, а вицепрезидентът — на Евгения Живкова.

Въпреки модния гаф във Военния клуб снощи първата дама и вицепрезидентът изглеждаха стилно и в пълен синхрон с нормата. Вероятно двете дами не са съчетали дрехите си преднамерено. Въпреки всичко визията им говореше за добър моден вкус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естет

    18 21 Отговор
    Трябва да се гордеем ,че имаме такива дами а не за им търсим косер.Плевнята беше отсвирен от жена си и ходеше навсякъде сам.Помнем съпругата на президент Желев.Така че по кротко с коментарите.

    Коментиран от #4

  • 2 БЪЛГАРКА

    7 10 Отговор
    Има по-важна тема от тоалетите. И, за да не сме разединени на националния си празник, както сега , и в миналото на 09.09., ви призовавам да подкрепите петицията за избиране на нова по-значима и приемлива дата за целия български народ, например 22.09. 24.05. или 06.09.http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/startira-petitsiya-za-promyana-na-natsionalniya-praznik-ne-obedinyava-a-razdelya
  • 3 БЪЛГАРКА

    3 7 Отговор
    https://www.peticiq.com/3-bulgarian-national-holiday
  • 4 Ти ако си естет мани бегай

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Естет":

    Видно е какъв "естет" си, но най-вече колко си грамотен! Марш обратно в дупката, от която си изпълзял!
  • 5 Подуенска мома

    15 4 Отговор
    На фона на беднотията и хилядите ни проблеми от всякакво естество понятието първа дама звучи нелепо за спора с роклите не ми се говори!!! Колко пари отиват за мероприятия от всякакъв характер все едно не сме най-бедния народ в Европа!!!???

    Коментиран от #11

  • 6 Переверзис Нази

    14 3 Отговор
    Тоалетът е важен до толкова, че веднага се разбира колко и е акъла на една жена. Ми като са прости жени, толкова няма ли компетентни по протокол, че да им разяснят туй - онуй. Ами, тези дантели си бяха хит между абитуриентките по чалга дискотеките миналото лято, и на капалъ чарши са най продаваната стока за целта. За изпънатия дебел тъпан на Йотова да не говорим, ...ужас Върбане, ужас !
  • 7 Излагация

    11 2 Отговор
    Дантели на официална делова среща - крайно неприемливо и извън всякакъв етикет. Зелено и черно в самата рокля или костюм - топ 3 най-отблъскваща комбинация/, ако черното са чанта или обувки да. Дизайнерката Невена им толкова прекрасни тоалети, как е могла да сътвори това недоразумение в стил рекламата на банка Париба, от която ми се повръща... Тоалетите са за боклука! Грозни, кичозни и крайно неподходящи за случая. И тоалетът говори много за една жена...
  • 8 Джани Версаче

    7 3 Отговор
    Президента не смее дори жена си да облече по различен стил от този на покровителите си от БСП, при положение, че е видимо лишен от всякакъв вкус, а какво остана за по важните неща?
  • 9 КЕВОЧ

    9 1 Отговор
    Защо ни занимават с две простакеси? Сигурно всички гладни хора в България се нахраниха. Сигурно всички болни хора се излекуваха. Сигурно всички неграмотни се изучиха. Сигурно всички престъпници са в затвора.
  • 10 самарянка

    8 2 Отговор
    Когато е трябвало да им даде добър вкус към облеклото, Господ си е почивал.
  • 11 ТОА

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Подуенска мома":

    абе ей , ти си бедняк бе