9 Март, 2018 05:46 2 168 1

7 любопитни факта за хипнозата (ВИДЕО)

  • факти-
  • интересно-
  • хипноза-
  • хипно терапия
7 любопитни факта за хипнозата (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Хипнозата е научен, естествен и релаксиращ метод, който има въздейства върху формирането на чувството на увереност в себе си и редуцирането на ежедневния стрес. Вижте 7 любопитни факта за хипнозата:

1. Популярен начин на хипноза е в голяма зала с хора някой да каже, че ще напои памучен тампон с миризлива течност, която ще замирише зле. Дори и да е чиста вода, повечето хора започват да усещат неприятна миризма. Някои дори излизат от залата, защото чувстват, че ще припаднат.

2. Когато човек се намира под хипноза, изчезват алергичните му реакции. Явно в много случаи проявата на алергии е зависима от човешкото съзнание.

3. Нито един човек не може да бъде хипнотизиран, ако сам не желае това. Ако няма желание и мотивация, няма да му подейства никаква техника.

4. По света хипнозата се използва най-често като успокояваща нервите терапия, за лечение на депресия, за лечението на алкохолна зависимост.

5. Хипнозата се е прилагала за обезболяване при операции още през 19 век.

6. Всеки от нас е подложен на самохипноза. Поне веднъж на ден човек изпада в краткотраен транс — така психиката ни се разтоварва.

7. Индивидуалният хипнотичен сеанс е много по-сложен от груповия. При групов сеанс хората по-лесно изпадат под хипноза, защото са в тълпата. Това се нарича взаимна хипноза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ну погоди

    3 0 Отговор
    Всички Българи сме под тиквотерапия кога ли ще се събудим???