10 Март, 2018 11:42, обновена 10 Март, 2018 11:51 5 117 17

Орнела Мути празнува 63-ти рожден ден

  • орнела мути-
  • италианка-
  • красива-
  • актриса

Тя е избирана за най-красивата жена на света

Франческа Ривели, по-известна като зашеметяващата Орнела Мути, е родена на 9 март 1955 г. в Рим. Баща ѝ е неаполитанец, журналист, а майка ѝ е естонската писателка Илсе Рената Краузе. Баба ѝ и дядо ѝ по майчина линия са руски аристократи, които трябвало да напуснат Русия през 1917 г.

На 13 години Орнела работи като модел за италианското списание Fotoromanzi. В същото време тя започва да работи като модел на художници и позира за еротични списания.

Въпреки че никога не е мечтала да стане актриса, режисьорът Дамяно Дамяни вижда снимка на Орнела във фотороман и без да се колебае, я взема за главната женска роля във филма „Най-хубавата съпруга”. Тогава тя е едва на 14 години и все още се казва Франческа Ривели. Надарена е щедро с форми като поне 18-годишна, а проблемът с фамилното ѝ име, което е същото като на известна по онова време актриса, е решен за секунди. Дамяни ѝ измисля артистичния псевдоним Орнела Мути.

През 1994 г. в световна анкета на читателите на Class Magazine Орнела Мути е избрана за най-красивата жена на света. Но още от началото на творческия ѝ път с тази титла са я короновали прочутите мъже, които не са устояли, а и не са се и опитвали да устоят, на чаровната италианка.

Завоеванията ѝ са завидни. Сред тях влизат, като се започне от първата и любов Алесио Орано, бащата на дъщеря й Найке – продуцентатът Хосе Луис Бермудес де Кастро, божествено красивият Микеле Плачидо, неустоимият Жерар Депардийо, легендарният чаровник Адриано Челентано, Урън Бийти, Джереми Айрънс, дори не кой да е, а самият Алн Делон, както и неговият син Антъни…

Орнела Мути има завидна за своите 63 години филмография - главни роли в 82 филма и в 14 тв сериала.

В миналото си актрисата е пушила много, но днес не пие никакъв алкохол и е вегетарианец.

Има и присъда за укриване на данъци, а тази година беше осъдена на 8 месеца затвор за неявяване на сцената и на глоба от 600 евро. Наказанието Мути получи заради нейни неправомерни действия през 2010 година.

Тогава красивата италианка трябвало да се превъплъти в главната роля в театрален спектакъл, но в деня на премиерата тя не излязла на сцената. Мути оправдала отсъствието си със заболяване. За да не трябва да изплаща неустойка на театъра, Орнела представила медицинското свидетелство, но документът се оказал фалшив. Както се установило по-късно, по време на "болничните" Мути била в Русия на благотворителна вечеря с президента Владимир Путин.

Орнела има собствена марка бижута с магазини в Париж, Милано, Рим, Рига, Москва и Алмати.

Орнела Мути говори свободно 5 езика: немски, италиански, френски, испански и английски. Според самата актриса, тя никога не е използвала дубльор за нито една сцена във филмите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    7 5 Отговор
    И пак руска кръв :))))
  • 2 Брат ми

    4 5 Отговор
    Ще ти се.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОЛЯАААААМА новина...

    1 6 Отговор
    Кво ме занимавате с Мути и с нейните там мутьовци бе, няма ли кво друго да изровите...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Magnificent

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОЛЯАААААМА новина...":

    Хубавото си е хубаво, винаги са приятни новините за красиви жени. А ти като си комплексар и те е яд, проблема си е твой, злобей си там и не ни занимавай!!.
  • 6 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОЛЯАААААМА новина...":

    Ти за такава жена не можеш и да си мечтаеш, та затова скърцаш със зъби.
  • 7 Карл

    5 0 Отговор
    Красива е, и то много... А на който не му понася, да се изнася...
  • 8 ХАСАН

    1 4 Отговор
    Тя кога стана на 63!!как бързо минава времето..още вчера мастурбирахме-на нейни снимки

    Коментиран от #13

  • 9 Кака Гинка

    3 3 Отговор
    Освен красавица е и много добра актриса,а това няма нищо общо с възрастта - добри роли има за всяка възраст.Само дето не разбрах кои са УРЪН Бийти и АЛН Делон,ама човек не може да знае всичко...:)

    Коментиран от #10

  • 10 Да бе да

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Кака Гинка":

    За красавица - да, то е ясно. Обаче Орнела Мути - "добра актриса"!? Сериозно ли?! Звучи ми абсурдно и смешно като блондинка-астроном, ама карай да върви..!
  • 11 Информиран

    3 3 Отговор
    Хайде стига бе, има къде къде по-красиви и кадърни актриси от нея! Ставала е за фотомодел като млада, но сега вече е остаряла и каквото било било.
  • 12 Темиме дарий

    2 3 Отговор
    На нищо не мяза горката
  • 13 Plovdiv

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Хасане, кой набор си? Че нещо май набори ще излезем с тебе... А иначе Орнела Мути е един път. Няма друга като нея!
  • 14 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    СЪБИНА НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ РИБИТЕ СМЕ ГОТИНИ ХОРА
    ТЕБЕ ТЕ ХАРЕСВАМ ПОВЕЧЕ ОТ ВЕНЕЛИНА

    Коментиран от #16

  • 15 зрител

    2 1 Отговор
    Орнела И Стефания бяха хубавици на младини.
  • 16 Елиана

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "vasik atanasova":

    Пък Везните сме прекрасни хора, най-прекрасните във всяко едно отношение.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.