Last news in Fakti

27 Май, 2018 05:46 4 170 5

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

  • бъдеще-
  • технологии-
  • прогнози-
  • представи-
  • наука-
  • техника-
  • медицина

Как ще се развият медицината, търговията, интернет и техниката в следващите няколко години

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще - 1
Снимки: shutterstock

В най-близкото технологично бъдеще ще има повече кибератаки, услугите ще са по-автоматизирани и виртуалната реалност ще е неизбежна, пише американското списание Wired.

Прогнозите, направени от експерти за списанието, са за развитието на медицината, търговията, интернета и техниката.

1. Кибератаки

Първата прогноза е свързана с кибератаките. Според експерти от списанието те ще станат по-чести, а от действията на хакерите ще страдат както обекти на инфраструктурата, като например големи заводи и предприемачи, така и обикновени граждани.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

2. Автоматизирани услуги

Магазините скоро ще бъдат автоматизирани и няма да имат човек на касата. Ще можем също да си пазаруваме необходимите продукти чрез приложение, а те ще ни бъдат доставяни от роботи, прогнозират авторите.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

3. Изкуствен интелект, който разпознава човешките емоции

Засегнат е и въпросът за обработката на лични данни. Според експертите в бъдеще изкуствения интелект ще може да разпознава човешките емоции по изражението на лицето и така да предлага тези или онези стоки и продукти.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

4. Промяна на човешката ДНК

Що се отнася до медицината, до няколко години лекарите сигурно ще могат успешно да променят човешката ДНК, така че да могат да лекуват генетични заболявания и тази технология би трябвало да стане достъпна.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

5. Роботи вместо шофьори

В транспорта пък роботи ще заменят шофьорите на дълги курсове. Това ще позволи на превозвачите да направят много икономии.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

6. Виртуална реалност

Според шестата прогноза виртуалната и допълнителната реалност ще се използват повсеместно и в бъдеще без тях работата ще е невъзможна.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

7. Блокчейн технологии

Седмата прогноза е за блокчейн технологиите. Те ще позволят в работата на големите доставчици на услуги, като например таксита, интернет-магазини, социални сайтове, да участват всички ползватели.

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    11 2 Отговор
    Личи си,че е от американско поп списание. Ако чакат на лекарите да променят ДНК ще си чакат. Се едно космонавтите да строят космически кораби. Трябваше да напишат-в скоро време, няма да има нужда от лекари,защото всички наследствени болести ще се лекуват от молекулярните биолози,а за останалите ще има роботи правещи прецизни и точни манипулации.
  • 2 Марони

    4 1 Отговор
    Искам да се извиня на "ФактиБГ", че ги обидих и да им благодаря,че отново мога да споделям своите виждания и становища за нащата от живота!Единственото ми желание е да допринеса,хората да станат по-малко заблудени и по-добри!
    И да са наясно всички,че доброто и злото не са абстрактни понятия!
    По-добрите нации и държави са тези,където хората са по-щастливи и позитивно настроени.Това е последица от рационалното,а не тиранично боравене с властта там.Затова прогресът идва от Запада и Япония разбира се.

    Коментиран от #3

  • 3 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Марони":

    Марони,Япония е красива страна и най важното страна с традиции, които се спазват. Трябва да ти кажа, че Япония е по близо до социална страна отколкото до див капитализъм. Има няколко основни огромни корпорации,които плащат огромни данъци. Здравното осигуряване е прогресивно. В тази връзка, не е нужно да си предприемач или т.нар. бизнесмен за да си "успял". Може да бъдеш учен (4% от БВП отива за наука ), инженер или лекар също така. Такива малки фирмички и бизнесчета няма. Пак повтарям, няколко основни огромни корпорации, плащащи огромни данъци. Въпреки тези факти обаче, не смятам че Япония е за европейци. Голяма стагнация е,казарма...1,2-3 години да,но да живееш там...мерси. какво за запада?
    аз харесвам Франция и се надявам да изчистят това петно което е президент. Харесвам и севера- Дания, Норвегия, Финландия. Въпреки че не съм бил там. Харесвам ги обаче защото знам, че са социални. Нищо добро няма в тоя див хамерикански капитализъм.нищо добро не идва от там.купиха си мозъци,да продават и технология наред с покварата и боклука. Мозъците обаче, видяха че не е добре там. Вече предпочитат да си стоят в Европа,Япония, Русия, Индия и Китай. Технологията започна сериозно да им куца на янките.накрая ще си останат само с покварата и боклука.
  • 4 deadman1488

    2 2 Отговор
    ЛОШИ ВРЕМЕНА ИДВАТ ЗА МАЙМУНЯЦИТЕ

    Коментиран от #5

  • 5 Минувач

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "deadman1488":

    Точно! Без да искам дадох отрицателна оценка на коментара, съжалявам!