10 Юни, 2018 00:30 18 544 19

Копче за наслада или как да получите по-добри клиторни оргазми

  • копче-
  • наслада-
  • секс-
  • оргазъм-
  • клитор
Копче за наслада или как да получите по-добри клиторни оргазми - 1
Снимка: Shutterstock

Знанието е сила, а това важи особено много за получаването на оргазми. Вярвате или не, понякога единственото, което ви дели от разтърсващите оргазмите са само няколко ключови факта.

1. Клиторът е повече, отколкото виждаме

Често мислим за клитора като за малко "копче", което е позиционирано от външната част на тялото. Всъщност, анатомическата му структура е доста особена и важна за получаването на най-хубавите клиторни (а и клиторно-вагинални) оргазми. Това, което виждаме от клитора, е само неговата главичка - както главичката на пениса. Останалата част от него обгръща вагиналния канал дълбоко в тялото, с мрежа от фини нервни окончания. Представете си го като цвете, от която ние виждаме само пъпчицата, а коренчетата са скрити.

2. Клиторът еректира

Може би не знаете, но в утробата всички започваме като женски ембрион. Когато в крайна сметка се реши, че бебето ще е момченце, това, което започва като клитор, се превръща в член. Ето защо клиторът и пенисът имат доста сходно устройство и по тази причина клиторът може да увеличи размера си и да стане много по-чувствителен, когато кръвта нахлуе в областта на таза.

За разлика от пениса обаче, "ерекцията" на клитора не спада след оргазъм - което прави множеството оргазми възможни.

3. Клиторът е само за удоволствие

Когато някой ви каже, че жените не са направени да им е хубаво по време на секс, можете да им се изсмеете. Жената е единствена в това, че има част от тялото си, направена само и единствено за удоволствие, а не за друга физиологична нужда. Клиторът притежава над 8000 чувствителни нервни окончания - 2 пъти повече от пениса.

4. Понякога вагиналният оргазъм зависи от клитора

Помните ли как казахме, че клиторните "корени" прегръщат вагината? Стигането до вагинален оргазъм понякога зависи изцяло от клиторната стимулация, пише Sexwell. Причината за това е, че при някои жени вагината е доста по-нечувствителна. Бихте се учудили, но всъщност вагината е много "корав" орган, който е направен да понася не само раждането на бебе, но и ежемесечните контракции по време на цикъл, които могат да са адски болезнени. Ето защо понякога е нужно някой да събуди заспалата наслада у вагината - и това е клиторът.

5. Клиторът е буквалният ключ към насладата

Името ‘clitoris’ се счита за дошло от гръцката дума за "ключ". Независимо кой е стигнал до идеята да го кръсти така - познал е! Редовните клиторни оргазми наистина са ключът към по-щастлив сексуален живот.

Важно е всяка жена да опознае своя клитор - някои жени намират за достатъчно да го стимулират само с пръст, докато други имат нужда от по-силна и съсредоточена стимулация. Отдайте се на спокойна игра и изследвайте най-сладките точки на тялото ви, които ще направят сексуалния ви живот по-вълнуващ и задоволителен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тралала

    27 2 Отговор
    Вени, добър вечер /:)
  • 2 Иван

    50 7 Отговор
    "Може би не знаете, но в утробата всички започваме като женски ембрион. Когато в крайна сметка се реши, че бебето ще е момченце..."
    Ето това е лъжа на сатанистите-феминисти. Решава се дали ще е момченце в момента на зачатието и зависи от хромозома носен от сперматозоида на бащата.
    Но интересно! При влечугите има такова "решаване дали ще бъде момченце" и то се определя от температурните условия в които се намира яйцето.
    Кой се стреми да приравни човека с влечуго?
    А друга задача на сатанистите, освен принизяването на човека до влечуго, е и разрушаването на морално етичните ценности.
    Но внимавайте! Времето е близо!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ваньо мамин

    8 36 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Взимай си хапченцата редовно че не ти е добре така като те стяга шапото :)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БайТози

    26 1 Отговор
    Браво бе Вении,познаваш ли си клитора(ключа)?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пост

    21 1 Отговор
    този цип на гащичките много ще протрива...
  • 9 др ебльов

    15 5 Отговор
    вени колко е голям твоя клитор ? опозна ли го ве4е ? да не би да е като 4орбаджииска 4ушка или като на пуяк 4овката ? маиката му е да заработи ези4ето,без стимулация няма овулация
  • 10 неДялка

    7 1 Отговор
    Дай вибратора махай ги тези простаци
  • 11 КАЗАНОВА

    9 1 Отговор
    ЕЛА ДА ТЕ ИЖЛИЖА
  • 12 гост

    5 4 Отговор
    Грозно порно!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 някой си

    11 0 Отговор
    Иван е много, много прав!
  • 15 гост 1

    5 0 Отговор
    Няма такова нещо като "в утробата всички започваме като женски ембрион" до 12-тата седмица от създаването ембриона няма секс...след това се оформя като женски или мъжки !
    Създаването е сложен процес но, живото, животеца (семката) идва от сперматозоида на мъжа, в женският организъм (яйцеклетката и матката) спомагат в развитието, износването, изхранването и израждането на плодът !
  • 16 Подводница

    2 1 Отговор
    Аз Венето съм си я заплюл.Такъв маратон бих и ударил,че ще я боли дупето цяла седмица.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мариан

    1 0 Отговор
    Стига с тия клитори.Щом ги четем и после пишем значи сме ГОЛЕМИ ама МНОГО ГОЛЕМИ СМОТАНИ САМОТНИЦИ.89
  • 19 Милена

    1 0 Отговор
    Най доброто удоволствие е засмукване с устни. От мъж ни може и от жена.