12 Август, 2018 05:45 6 073 6

Тайните на кокосовото масло

  • кокосово масло-
  • метаболизъм

Кокосовото масло е невероятно популярно и по основателни причини. То има множество ползи за здравето, външния вид, има деликатен вкус и е широко достъпно. Също така е изключително универсално с редицата приложения, които foodpanda откри и може би все още не знаете.

Защита от слънце

Кокосовото масло може да защити кожата ви от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, което може да предизвика бръчки, кафяви петна и да повиши риска от рак на кожата.

Засилва метаболизма

Кокосово масло съдържа триглицериди. Това са мастни киселини, които бързо се абсорбират и могат да увеличат количеството калории, които изгаряте

Гответе безопасно при високи температури

Кокосово масло има много високо съдържание на наситени мазнини. Всъщност около 87% от мазнините са наситени. Тази функция го прави една от най-добрите мазнини за готвене с висока топлина, включително пържене.

Подобрете здравето си на зъбите

Кокосово масло може да бъде мощно оръжие срещу бактерии, включително Streptococcus mutans. Това са бактериите в устата, които причиняват зъбна плака, разпад на зъбите и заболяване на венците.

Подобрете функцията на мозъка

Мазнините в кокосовото масло се разграждат от черния дроб и се превръщат в кетони, които могат да действат като алтернативен източник на енергия за мозъка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    4 0 Отговор
    Самата дума кокос ми действа добре и ползвам такава козметика !Но кокосови я орех е много твърд,като твърда глава!Аз се опитвам да го пробия ,както маймуните с лекота правят,но не успявам!
  • 2 патриотъ

    1 7 Отговор
    Стига глупости!Кокосовото масло при загряване е силно канцерогенно и вредно за здравето!

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    1 3 Отговор
    Да наистина горчи!
  • 4 CL500

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "патриотъ":

    Явно хич не си запознат с кокосовото масло. Това, което си написал се отнася по-скоро за зехтина. Кокосовото масло е най-доброто с над 10 различни приложения, кое от кое по-хубави.
  • 5 Radiance

    2 0 Отговор
    Много си е полезно. Въобще не канцерогенни. Напротив оалмовата мазнина, която е слагат във всичко и слънчигледовото олио рафинирано най вече като пърциш с тях са канцерогенни. Най чисти са кокоса, св. мас и зехтина.
  • 6 Рум

    1 0 Отговор
    Бих добавил и гъша мас