11 Октомври, 2018 16:59 34 656 78

Как би изглеждал светът, ако Хитлер бе спечелил войната? (КАРТА)

  • адолф хитлер-
  • втора световна война-
  • победа-
  • карта на света-
  • третия райх-
  • новият ред-
  • германия-
  • хипотеза

Съставиха алтернативна карта на света, такъв, какъвто го е виждал Фюрера

Как би изглеждал светът, ако Хитлер бе спечелил войната? (КАРТА) - 1
Снимки: shutterstock

Макар Втората световна война да е спечелена от Великобритания, САЩ и Русия, Адолф Хитлер е имал големи планове за света в случай, че развоят на събитията бе друг и Страните от Оста бяха успели да победят съюзническите сили.

Адолф Хитлер е бил убеден в своята победа, когато започва Втората световна война. Германия се подготвя с години за превземането на света и установяването на нов ред и в самото начало нацистите наистина имат предимство, най-вече заради елемента на изненада. Съюзническите държави по онова време нямат никаква представа за събитията, които предстоят.

И все пак, Германия прави няколко грешни хода, които превръщат предимствата в недостатъци и в крайна сметка довеждат до краха на Третия Райх.

Но вси пак, ако Хитлер беше спечелил и бе наложил своята изкривена представа за световен ред, как ли щеше да изглежда световната карта днес? Британският таблоид Daily Star публикува материал, в който е описан и представен именно този сценарий.

Според визията на Хитлер, Райхът е трябвало да се разпростира из цяла Европа и навътре в Съветския съюз и Африка — свят, който той нарича "Новия ред".

Подобен алтернативен ход на историята е изложен в хитовия сериал "Мъжът във високия замък", чийто трети сезон вече започна.

Берлин е трябвало да стане столица на света и да се превърне във футуристичен мегаполис. Съюзниците на Нацистка Германия - Италия и Япония също щяха да получат своите парчета от света, окупирайки и анексирайки цели държави.

На картата, която представя налудничавата хипотеза за победа на Хитлер над света, с черно е обозначен "Великият Германски Райх", с жълто е империята на Италия, а със сиво империята на Япония.

Как би изглеждал светът, ако Хитлер бе спечелил войната? (КАРТА)

Изданието обаче не се спира до тук и освен как би изглеждал света, поделен между тримата лидери, борещи се за нов световен ред и господство, представя и последиците от тяхната победа.

Хитлер най-вероятно щеше да има пълен контрол върху Европа, след безусловна и пълна окупация.

Берлин е щял да бъде превърнат в мега-град, наричан "Столицата на света" Германия. Това разкриват записките и плановете написани от топ архитекта на Фюрера - Алберт Шпеер.

В центъра на този град е щяла да се извисява величествена, огромна сграда, наречена "Зала на величието".

Поглеждайки на изток, Хитлер е имал план напълно да изтрие СССР от лицето на света, сякаш великата сила никога не е съществувала. Пълното заличаване на Русия включвало избиването на цялото население на тези територии, а на тяхно място щели да бъдат заселени германци.

Градове като Москва, Киев и Ленинград щели да бъдат сравнени със земята. Според някои твърдения, Москва е трябвало да бъде превърната в огромно езеро, като демонстрация на сила и надмощие заради загубата на Червената армия.

Европа и окупираните територии щели да се наричат Велик Германски Райх.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    415 46 Отговор
    Сега ни трябваш Фюрере. Трябваш ни повече от всякога.

    Коментиран от #69, #75

  • 2 Торбалан

    56 118 Отговор
    Дрън- дрън!
  • 3 толерастията е вредна

    265 13 Отговор
    Това е "ако" ...минало заминало, по-добре кажете, как ще изглежда света след Сорос и Меркел ??? Къде по картата, ще е с полумесеци завладяно от орките ?
  • 4 Дави е ба в простите седерасти

    103 19 Отговор
    Като Рай.
  • 5 Велик

    206 36 Отговор
    Хитлер беше изпратен от боговете да донесе мир и ред на планетата , но тези които не искаха водят войни до ден днешен и ни налагат гнусните си ценности
  • 6 Шабиха

    119 12 Отговор
    Хаха, а САЩ какво - по терлици са се измъкнали и са свободни ли ? Ами нали с тях воюва Япония, Хитлер не би ги оставил току-така. Два десанта по крайбрежията и краварите са готови. Южна Америка и бездруго вече си е симпатизирала яко на Чичо Адолф, тъй че целия Континет щеше да е разделен. Австралия - под японски ботуш.

    Коментиран от #72

  • 7 Човек

    378 23 Отговор
    Сега щях да съм жител на централна германия,да карам чисто нов мерцедес,да получавам 10 000 райх-марки месечно и да не съм виждал цигънин през живота си

    Коментиран от #18, #39

  • 8 можеше

    182 12 Отговор
    Можеше да изглежда горе долу такъв ако Хитлер не беше нападал Съветския съюз а заедно бяха превзели светът и светът щеше да е друг, свободен от вредители
  • 9 Pax Romana

    86 6 Отговор
    Виждам че Турция отново щеше да е част от Римската империя. C 1500г. мир, aбсолютно правилно, разбира се.
  • 10 щука

    192 15 Отговор
    България щеше да една хубава държава, почти колкото Германия.
  • 11 У лево е Крим

    126 7 Отговор
    Трудно е да се прецени, но със сигурност Македония и Северна Гърция ,които си бяха наши щяха да са отново в пределите на страната. Вероятно и част от градовете в територията на днешна Терция също. Общоизвестен факт, е че по подобие на Северна Гърция голяма част от градчетата и селата преди самият истамбул и блузко до Странджа са били основно с Българско население. Така, че вероятно тези територии щяха да си бъдат отново наши.- Какво щеше да е в действителност обаче... - Няма да разберем

    Коментиран от #37

  • 12 Случаен

    46 12 Отговор
    Иска ми се да вярвам, че рая е щял да настъпи...но едва ли. Хилтер не можа да се справи със СССР, едва ли щеше да си позволи да нападне изобщо САЩ. Германката машина не би могла да съществува навсякъде (в БГ например) и той не би могъл да контролира света, дори и тогава. Направил е доста грешки - нападнал е доста рано руснаците, горил е евреите в концлагери. Това едва ли му е създало популярност и обич, което е предопределило съдбата му. НО ако имате възможност гледайте сериала, който се цитира в статията. Изключителна актьорска игра и компютърна графика правена с огромна фантазия..

    Коментиран от #17

  • 13 Радо

    72 14 Отговор
    Ами нас що пак ни няма у гъбите - дали са ни на италианските цигани гледам, и на нас ни се полагаше една бг империя на Балканския полуостров със столица Константинопол, а не скапаното Софе.
  • 14 Gordy

    49 40 Отговор
    Сега Путин ще завладее света

    Коментиран от #21

  • 15 14/88

    122 10 Отговор
    Жалко, че нацистка Германия загуби шанса да донесе траен мир и просперитет на планетата, заради тъпоумните грешки на Хитлер !
    Сега старите цивилизации сме обречени на (бавен) етнически и културен геноцид

    Коментиран от #45

  • 16 Morgoth

    23 23 Отговор
    Съдейки по дивия капитализъм от това време и още по-дивия комунизъм, ако Хитлер беше победил най-вероятно сегашния свят нямаше много да се различава от това което виждаме, просто "силните на деня" щяха да са други.
  • 17 goni

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "Случаен":

    Това с евреите! Не знам кой ги е излъгал! Ще ли са да спечелят бързо, лесно и с много по-малко жертви! Хората са били готови да воюват за Райха! Затова губят! Войната!
  • 18 Циганин

    18 73 Отговор

    До коментар #7 от "Човек":

    Сега щеше да лъскаш обувките на германците защото вашият род се продаде на дявола за жълти стотинки и то два пъти. Затова сега сте на това положение .

    Коментиран от #64, #65, #73

  • 19 Доктор

    75 2 Отговор
    Помислете: дали Хитлер е бил вируса или е бил антибиотика?!?!
    Мисля, че "раковите клетки" почват да превземат Европа...

    Коментиран от #20

  • 20 Случаен

    23 18 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор":

    Нито една система не може да существува без утопични вярвания. Масите са му бярвали искрено, заради тях той е могъл да постигне неща, които други не могат и да помислят. Ако въпросните "ракови клетки" се идентифицират с мюсюлманите, то те са съществували доста преди Хитлер. Той не ги е намирал за вредни и съответно не ги е закачал. Хитлер е поставял комунистите и евреите заедно като заплаха- това е съществена грешка. Ако нещата в Европа вървят по този път, тогава верската война е близо и то много кървава. Но при такава война най-вероятно е да победят мюсюлманите защото са по-млади като вяра, по-глупави, по-вярваьи са и по- фанатизирани. Така че, Докторе, Хитлер нито е бил едното, нито другото. Обикновен болен за власт човек, който е могъл да поведе масите като много други диктатори
  • 21 Емил

    5 9 Отговор

    До коментар #14 от "Gordy":

    Да, бе, ама оня свят!
  • 22 Batushka

    9 7 Отговор
    Като Ердогановия.....те всичките стигат до там...диктатурата не работи щото не може да мотивира дълго хората...
  • 23 🤦🏼‍♂️теста е грешен

    14 7 Отговор
    Ако Хитлер беше спечелил IIсветовна война ,то Ада на Дявола щеше да е с 35% прелъгани души .
    Матей 23:13 
    Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето затваряте царството небесно пред човеците; защото нито вие влизате, нито влизащите пускате да влязат.2 солоци 2 глава 11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват в лъжа,
    12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са имали благоволение към неправдата.
  • 24 Усмивката

    18 39 Отговор
    ако Хитлер беше спечелил и бе наложил своята изкривена представа за световен ред, как ли щеше да изглежда световната карта днес? ”....Същото каквото Сталин и комунизма сториха със своята изкривена представа на света....Е русоиди ,един да даде тон за плачевна песен
  • 25 Радо

    44 6 Отговор
    Ако бяхме спечелили ВСВ, на Световното по футбол със сигурност Германия щеше винаги да е на финал, а ние щяхме да сме на полуфинал - най-малко!!!
  • 26 Filo

    84 14 Отговор
    С две думи, ако Хитлер беше спечелил щеше да е по-хубав живота
  • 27 християнин

    23 91 Отговор
    Как може да подкрепяте този луд човек - Хитлер. Вие сте живи за оплакване.. само болен мозък може да е на страната на Хитлер и да подкрепя каузата му.

    Коментиран от #29

  • 28 Онзий

    114 6 Отговор
    Ако Хитлер беше спечелил Втората св.война щяхме да вижда ме цигани само в големи зоопаркове като изчезваш -но Не липсващ вид
  • 29 Киро скалистия

    59 7 Отговор

    До коментар #27 от "християнин":

    прав си 50 на 50 , но Хитлер е необходимото зло и не е случайна неговата поява в този времеви отрязък от историята на човечеството ! а сега по добре ли сме ? - вижте на къде отива този свят и в частност Европа - на гибел !

    Коментиран от #78

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Брат ми

    29 3 Отговор
    Welcome to Auschwitz
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аз фюрерът

    66 5 Отговор

    До коментар #32 от "Faraona":

    За цигански фараон не съм чувал.То се вижда кой кого е чукал.Ние българите си говорим и пишем на български.А циганите пишат на маймуница и говорят развален турски.
  • 34 ССС

    42 0 Отговор
    Хитлер завоюва Балканите и да ги хариже на Мусолини.Как па не...
  • 35 Серйожка

    14 5 Отговор
    Абе на много им се иска ама все не става
  • 36 kick

    67 4 Отговор
    Какъв щеше да е светът не се знае, но едно е ясно - нямаше да има цигани, евреи и негри...

    Коментиран от #57

  • 37 Дурхан

    9 15 Отговор

    До коментар #11 от "У лево е Крим":

    Гладна кокошка просо сънува ..
  • 38 Дурхан

    13 55 Отговор
    Не разбирам защо редакцията не трие написаното за нацизма ..все пак е престъпление да се възхавлява фашизма и нацизма

    Коментиран от #40

  • 39 Пешо

    17 25 Отговор

    До коментар #7 от "Човек":

    Не, Хитлер е планирал унищожението на православието, така, че нямаше да бъдеш роден.
  • 40 Адолф Хитлер

    46 13 Отговор

    До коментар #38 от "Дурхан":

    Не забравяй едно,че комунизма е по-лош от нацизма и фашизма взети заедно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Българче

    16 4 Отговор
    Ами аз ако бях познал числата от тотото , ако , ако , ако , ако . . .
  • 43 Шалом

    45 5 Отговор
    Еврейската болшевишка революция от 1917 г. наложи комунизма в Русия с проливане на много кръв!
    В Палатата на Лордовете в английския парламент Лорд СИДЕНХЪМ в 1923 година, прави изказване относно болшевишката революция казвайки, че “ В РУСИЯ ПОД ЕВРЕЙСКО РЪКОВОДСТВО СА БИЛИ ЛИКВИДИРАНИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 МИЛИОНА ХРИСТИЯНИ – ТОВА Е НАЙ – УЖАСНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ИСТОРИЯТА“!
  • 44 Шалом

    35 3 Отговор
    Кланът на Ротшилд са главните спонсори на РУСИЯ. Те са включили в заговора и други банкери – Якоб Шиф – американски еврейски крупен банкер, който отпуска на Ленин над 20 милиона долара. Пол Уорбъргър – евреин, известен в Германия като Варбург, един от най богати банкери в Европа и верен съучасник на Ротшилд. Варбург както и еврейските банкери Рокфелер и Морган отпускат доста милиони долара по сметките на Ленин и на Лев Троцки, който е втори след Ленин в ръководството на партията. Олаф Ашберг евреин банкер в Германия и Швеция и Уйлям Томпсън–евреин, директор на Чейз Нашънъл Банк. Те дават също много милиони долара на Ленин за революцията.

    Но парите, които банкерите отпускат за революцията набързо са стопени. Тогава Ленин се обръща за помощ към президента на САЩ, Уилсън, който веднага изпраща 20 милиона долара от специалния си военен фонд. Това е записано в регистрите на Конгреса!

    Еврейската болшевишка революция омайва руския пролетариат с революционните си идеи за „свобода, братство и равенство“ , които веднага го завладяват. Пролетариатът обаче коварно е подведен от еврейските болшевишки организатори на революцията.

    Коментиран от #70

  • 45 Stefko 88

    32 4 Отговор

    До коментар #15 от "14/88":

    Абе ти кой си че да му държиш сметка? стигни до неговото пък тогава обяснявай кой греши и кой не. Адолф Хитлер е велик и неповторим човек. Чети книгите на съвременниците му и си прави изводите.
  • 46 Jack Bauer

    33 2 Отговор
    Грешката на Хитлер след която започва да губи ВСВ е че от съюзници със СССР в началото на войната, след време стават врагове.
  • 47 АЛФ

    21 3 Отговор
    В алтернативната реалност той е победил и САЩ, самите американци го показаха на филм, въпроса е в каква подправена реалност. живеем ние в момента?...
  • 48 456МВН

    41 3 Отговор
    ГЛЕДАМ ЧЕ СМЕ В ЖЪЛТО.ЗНАЧИ ЯДЕМ СПАГЕТИ И МОРСКИ ДАРОВЕ.РАБОТИМ НАЙ-МНОГО 5 ЧАСА НА ДЕН.
    ПИЕМ МНОГО ВИНО И
    ДЕНЕМ И НОЩЕМ И КАРАМЕ КАКТО СЕ КАРА В ИТАЛИЯ ТОЕСТ ВСИЧКИ ПЕШЕХОДЦИ ПРЕСИЧАТ НА ЧЕРВЕНО А МОТОЦИКЛЕТИСТИТЕ СА НА ВИНО ОТ ЗОРИ.КАРАМЕ АЛФИ И ФИАТИ. СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е ОКОЛО 2500 ЕВРО А СРЕДНАТА ПЕНСИЯ 1500 ЕВРО.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бацето

    19 23 Отговор
    Не знам защо народа фантазира толкова много за мустакатия чичак и го гледа едва ли не като месия. Независимо от факта че сме им се водели съюзници, рано или късно щяхме да последваме съдбата на всички неарийски народи (вижте какво се случва в Полша):
    - робски труд на полето или фабриките за немските господари
    - директно през комина
    - изселване извън пределите на райха

    На всички нации с изключение на западните народи и скандинавските страни, се е гледало като на подхора - робска работна ръка без никакви права.
    Една от основните идеи на Хитлер описана в 'Моята Борба' е изчистване на Европа от неарийските народи - славяни и прочие, така наречените вредни народи.

    Дори отношението към малкото количество български войници участвали на немските фронтове е било като към слуги -презрително и високомерно.

    Коментиран от #58

  • 51 Логично

    19 16 Отговор
    Не разбирам как може да има хора да желаят да живеят под диктатура.
    Тези които са се размечтали знаят ли че ако беше победил Хитлер сега най вероятно нямаше да ги има. Ако случайно ги има щяха да рапортуват всяка сутрин на някой германец какво са правили снощи какво ще правят днес и до колко часа ще си изпълнят нормата в замяна получават само хляб и вода. Големи малоумници има.....

    Коментиран от #54

  • 52 deadman1488

    11 6 Отговор
    той бил мноу много сериозно изкуфясал кукафелник--Хитлер е имал план напълно да изтрие СССР от лицето на света, сякаш великата сила никога не е съществувала--не бил запознат с пиенето на хаповете си..
  • 53 Пламен

    1 0 Отговор
    Глупости на търкалета! Малко бременна...?!
  • 54 дебел седераст

    33 1 Отговор

    До коментар #51 от "Логично":

    абе онзи, ти сега живееш под 3 диктатури - на САЩ, на Еврогейския съюз дето още малко и ще ти дават наклон на ....., и на Гражданите за европедерско развитие на България....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 християнин

    8 25 Отговор

    До коментар #36 от "kick":

    Какво ти пречат цигани,евреи и негри? Или на простия човек всички му пречат и са му неудобни.

    Коментиран от #59

  • 58 Мммм

    12 5 Отговор

    До коментар #50 от "Бацето":

    Браво,отдавна не бях чел нещо смислено написано и вярно.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 PATRIOT

    32 3 Отговор
    Дааа, Хитлер отдавна го няма....
    Но условията да се появи нов...стават все по добри.....:)
    Все повече се вижда и усеща нуждата от 'Нов Ред'...
    И има много човекоподобни, които трябва да го усетят....върху себе си...
    Скоро...
  • 61 Eugeni

    32 7 Отговор
    Светът има нужда от един нов Хитлер, който да въведе ред, преди нисшите раси да са унищожили цивилизацията
  • 62 Смърт бг расизти

    4 28 Отговор
    Ако беше спечелил то пак бг щяхте да сте втора ръкакакто винаги управлявани от германците и щяха да ва ебат грозните шваби но вие сте свикнали ако не шваби турци ако не те руснаци Ако не те други винаги сте били продтитутки на друг народ и за това ще изчезнете нека господ си сабере вересиите хаха

    Коментиран от #63, #68

  • 63 Цанко

    28 2 Отговор

    До коментар #62 от "Смърт бг расизти":

    То ходил ли си на училище? И ако да, то до кой клас? Вероятно си от онези биологични отпадъци, от които щеше да ни отърве Третия Райх!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Филм

    4 0 Отговор
    Гледайте Man in the high castle там е дадена версия на това какво би станало след войната.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гостилничаря

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Смърт бг расизти":

    Най-голямата лоша вересия на Онзи май си ти!!!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 МиГ 23

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Шалом":

    Ами като отпускат толкова пари, защо после има котрареволюция и бял терор, при който са избити на 1млн. хора?
  • 71 Зелена марка

    5 1 Отговор
    АРЖЕНТИНСКАТА ГРАНИЦА ДО АЛЯСКА,А БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ ВЛАДЕНИЕ НА НОРВЕГИЯ.БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА.
  • 72 коко

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шабиха":

    Забравяш и Нова Мързеландия, Шабиха 6! Мислиш ли че японците щяха да я оставят във властта на маорите, дошли там някога от островите на Полинезия?
  • 73 коко

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Циганин":

    По-добре да лъскаме обувките на германците, отколкото на маймуните от Азия и Африка, Циганин 18 !
  • 74 Сандокан

    2 2 Отговор
    Еха виждам страхотни призиви, сега си дочетете плановете на Хитлер до край , не така избирателно и ще разберете плановете му за всички славянски народи! Като фермера и свинята, и двамата искат тя да присъства на новогодишната трапеза но завършека е различен.
  • 75 Георги!

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Адолф Хитлер":

    Хитлер бил комплексар.Искал е да надмине Римската империя и Наполеон.Евреите по това време били банкерите и търговците в Германия,Полша и в други европейски страни.Хитлер национализирал банките и всичко що имат евреите,за да инвестира във военната промишленост.Швейцарските банки също подкрепяли финансово Германия и привидно са в неутралитет.Германците са техническа нация,но Хитлер е един болен мозък и пеераст.Ева Браун е за пред публиката негова " съпруга".
  • 76 коко

    4 0 Отговор
    ние сме в съюзничестката зона!

    Коментиран от #77

  • 77 onq

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "коко":

    за без да пращаш войници никъде толкоз
  • 78 ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Киро скалистия":

    Явно "християнин" е бил с много розовите очила когато е писал :)
    Ако продължават нещата все така, Европата скоро ще стане мюсюлманска - интересно де ще се навре тогава въпросният християнин?!