Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 10:32 10 647 0

Най-скандалната рокля, с която принцеса Даяна се е появявала! (СНИМКА/ВИДЕО)

  • принцеса даяна-
  • кралска мода-
  • скандална рокля-
  • къса черна рокля-
  • рокля за отмъщение-
  • кралски етикет

Тя направи истинска революция в кралската мода, оставяйки дълбока следа с тоалетите си

Най-скандалната рокля, с която принцеса Даяна се е появявала! (СНИМКА/ВИДЕО) - 1
Снимки Архив АП/БТА

Принцеса Даяна бе известна с умението си да носи подходяща рокля за подходящия повод. Стилът ѝ на обличане постави началото на истинска революция в кралската мода и показа на света, че установените правила за облекло могат да се разчупят, без да бъдат пренебрегвани напълно.

Тя носеше ярки дрехи, когато посещаваше болнични заведения, за да изглежда топло и достъпно, обличаше тоалети, вдъхновени от националните цветове на страната, в която отива на чуждестранно посещение. Лейди Ди е и първата жена в кралското семейство, която си позволява да носи панталони на вечерно събитие.

Тя избира много внимателно тоалетите си, защото осъзнава, че дрехите могат да бъдат използвани като мощен инструмент за комуникация. Може би именно заради това много от тях получават свои имена.

Най-скандалната рокля, с която принцеса Даяна се е появявала! (СНИМКА/ВИДЕО)

Като например "роклята за отмъщение" — най-скандалната и провокативна рокля, която принцеса Даяна е носила някога. Обличайки тази мини черна рокля тя нарушава кралския протокол, потъпквайки правилото, че една кралска особа може да носи черно само по време на траур.

Най-скандалната рокля, с която принцеса Даяна се е появявала! (СНИМКА/ВИДЕО)

Лейди Ди облича тази рокля през 1994 г. за партито на списание Vanity Fair в Лондонската галерия за модерно изкуство Serpentine. Тогава принцесата трябва да се появи в класическата елегантна рокля "Валентино", но когато излиза от колата тя носи нещо друго — къса черна рокля с отворени рамене и откровено деколте, която нарушава всички правила на кралския етикет.

Най-скандалната рокля, с която принцеса Даяна се е появявала! (СНИМКА/ВИДЕО)

Роклята е създадена от гръцката дизайнерка Кристина Стамболян.

Причината за смяната на облеклото е проста — по онова време принц Чарлз спира да отрича аферата си с Камила и двамата публично признават връзката си. За да покаже, че въпреки изневярата на съпруга си, се чувства добре, Даяна избира именно този провокативен тоалет. От този момент нататък, подобен тип рокли започват да се наричат "рокля за отмъщение".

Друг любопитен момент от тоалета ѝ онази вечер е перлено колие с много голям сапфир, което принц Чарлз ѝ подарява на сватбата им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА