31 Октомври, 2018 19:19 7 043 32

Учен от БАН: Скоро ще имаме контакт с извънземни

  • астрофизик-
  • проф. лъчезар филипов-
  • учен-
  • бан-
  • контакт-
  • извънземни

Астрофизикът проф. Лъчезар Филипов споделя шокиращо разкритие

Учен от БАН: Скоро ще имаме контакт с извънземни - 1
Снимки: shutterstock

В началото на ноември проф. Лъчезар Филипов организира в Хасково международна конференция на изследователи на контакта с извънземни и изследване на НЛО от САЩ, Великобритания, Русия, България, Норвегия и Италия. До 15 години ще осъществим контакт с извънземни, заяви той в интервю за „Марица“.

- Какви хора сте поканил на форума в Хасково?
- Лекторите ще бъдат десетина, все авторитетни фигури в тази сфера. Ще дойде Роберт Салас, полковник от запаса на американската армия, който през 1965 г. е командвал военна база с 16 ядрени ракети, блокирани от извънземни. Имаме преподавател в университета в Осло, който ръководи държавен проект за наблюдение на НЛО-та в зоната Хесдален. Учен от Северна Ирландия, директор на обсерватория, ще разкаже за контакти с извънземни, осъществен чрез апаратура, за която държавата е отпуснала 1 млн. долара. Ще дойде бивш пътен полицай във Великобритания, който в момента е един от най-големите издатели на интернет сайт за НЛО в Европа.

- Можем ли да говорим за концентрация на поява на извънземни в някои райони като Перперикон и Белинташ?
- Може би те са не само често посещавани, но и свързани исторически с такива явления. Аз обаче се занимавам с наука. Искам да се събират данни, свързани с НЛО-та и други аномални явления в България, за да се разбере същността им. Много са виждали, контактували са с такива обекти. При мен са идвали хора, които имат информация, но се страхуват да я споделят поради лошото отношение към тая тематика — подигравките, хоканията, преследване, включително и срещу мен. На съвещание в Москва със спонсорството на Китайския институт за космически изследвания създаваме Световна организация по уфология към ООН с участието на 45 страни.

- Защо са толкова много скептиците, включително и сериозни учени, по отношение на извънземния разум? От какво всъщност се боят?
- Ето, конференцията в Москва е точно по темата „Наука, учени и извънземен разум”. Не разбирам защо ортодоксалната наука се страхува от темата Извънземен разум — може би защото така ще стане ясно, че се движим дълго време в грешна посока. Има и друго — тази тематика се цензурира от олигархични кръгове, които се страхуват, че един контакт и признаване на тези същества или цивилизации, които съществуват около нас и с които контактуваме на нива военни и секретни служби, биха разрушили съществуващото в момента на Земята статукво. А тези влиятелни кръгове ще загубят много — включително енергийни ресурси, екология.

- Сигурни ли сме, че тези същества или цивилизации са добронамерени към нас?
- Ако говорим за добронамереност и недобронамереност, по-лоши от хората няма. Ние си унищожаваме планетата повече от 2000 години, а те са ни посещавали преди 50 000, преди 100 000 години. И нямаме нито едно доказателство, че има нещо унищожено или някой унищожен в резултата на тяхното посещение. А в същото време можем да докажем колко страшен е хомо сапиенс в момента на Земята. Защо тогава питаме дали те са агресивни?! Може би тези същества ще бъдат агресивни именно спрямо нашата агресия по отношение на планетата и нас самите.

- На какво се основава увереността ви в съществуването на извънземен разум въпреки многобройните остри критики срещу вас?
- Запалих се по тази тематика от студентските ми години в Москва през 80-те. Там се запознах с хора, които се занимаваха с такива проблеми на много високо ниво — като астронома Николай Кардашев. За изминалите десетилетия съм събрал много материали, редовно контактувам с хора, които имат реални контакти с извънземен разум. Познавам лично двамата астронавти, кацали на Луната — Едуин „Бъз” Олдрин и Едгар Мичъл, който, за съжаление, почина. С него трябваше да бъдем на една конференция, но ЦРУ не го пусна. Разказвали са ми какво са видели на Луната. И единият, и другият са били убедени, че не са били сами там и са имали непрекъснато ментален контакт с „нещо”. През 2015 г. у нас дойде мексиканският журналист Хайму Маусан, който показа мумията на извънземно, открито в една от пирамидите на маите. Изследвания на ДНК-то на това същество обаче са показали, че то няма нищо общо с човешкото — тоест това не е мутант. Защо китайците в момента форсират проучванията? Много просто — Китай има 25 пирамиди, от които три са секретни. Самите китайци не допускат никого до тях. Питаме защо тези същества не контактуват с нас — те просто не знаят с кого да контактуват, няма такава организация. И нещо още по-сериозно — ако контактуват с някого, всичко, което са дали, е превърнато във въоръжение. Така е с всичко, свързано с Розуел, Ню Мексико и свръхсекретния полигон Зона 51 в Южна Невада, САЩ, с бившия съветски ракетен полигон в Капустин яр в Астраханска област. Дори последните електромагнитни оръжия на руснаците пак са свързани с технологии на извънземните.

- Знаем ли какви точно същества търсим?
- Не знаем какво търсим. Реално погледнато, търсим себеподобни, но не знаем с кого ще се срещнем. Тези, които са ги виждали, казват, че извънземните същества приличат на нас.

- На какъв език ще комуникираме? С мисли ли?
- Това също е големият проблем. Програмата SETI е насочена към търсене на извънземни, а METI е свързана с комуникацията с тях. Можем ли ние да говорим с тях? По всяка вероятност може би ще имаме общ език. На Земята съществуват 7000 езика, които имат обща структура, без хората, които ги говорят, да са контактували помежду си. Кой е създал тази обща структура? Ако тя съществува извън нашия разум, значи се налага някъде отвън, от някакво информационно поле. И явно, че извънземните ще дойдат с подобна структура, която ще позволи да се разберем с тях, да комуникираме.

- Можем ли да посочим приблизителен срок за контакт с извънземните?
- Има различни срокове — руснаците говорят за 15 години, американците — за 10.

- Защо американците се отказаха за 40 десетилетия от полети до Луната?
- Имаше 4 готови екипажа и 4 ракети за нови полети в рамките на мисията „Аполо”. За тях бяха похарчени 5 млрд. долара. Отказът на НАСА има връзка с информацията на Олдрин и Мичъл. Това, което властите са искали да скрият, е, че контактът не е станал. Ала в момента желанието на руснаците и американците да продължат с полети до Луната е предизвикано от китайските и индийските амбиции да кацнат там.

— Какви ползи ще ни донесе пълноценният контакт с извънземния разум?
- Ще разберем как да си решим енергийните, екологичните проблеми. Всеки, който е прескочил трапа, пред който човечеството е изправено в момента, и е стигнал по знание и технологии 100-200 или милион години преди нас, вече е решил неразрешимите за нас проблеми. Пренаселването на планетата, удължаване на човешкия живот, изхранването. Ала не както сега, когато се самоизяждаме, ядем си планетата.

- Ако не успеем овреме да осъществим контакт и съсипем Земята, имаме ли резервни варианти?
- Страшно е да се говори. За да се колонизира Марс, са нужни 150-200 години, и то с твърде много условности. За Венера въобще да не говорим, защото там температурата е 600 градуса по Целзий и ще се опечем. Досега са открити около 6000 земеподобни планети около други звезди, но в момента не владеем технологията на полетите дотам. А контактът с извънземен разум може да ни помогне и в транспортните технологии — щом те долитат до нас, значи ги владеят.

- Не се ли притеснявате за себе си заради тези смели и неортодоксални ваши тези?
- Ако всички се боят, науката е обречена. Народът е казал — който се страхува от вълци, да не влиза в гората! А времето на революцията в науката вече е дошло. Има хора, които се замислят, но ги е страх, защото все още брадвата на научната инквизиция е вдигната твърде високо.

Проф. Лъчезар Филипов е ръководител на секция Физика в Института за космически изследвания към БАН и негов дългогодишен зам.-директор. Син е на бившия министър-председател Гриша Филипов. Завършил е астрофизика и е защитил две дисертации в Московския държавен университет под ръководството на акад. Зелдович. Ръководил е програмата по космическа физика на втория български космонавт Александър Александров. Академик е в Международната астронавтска федерация. Носител на наградата Циолковски на Руската академия на науките. Проф. Филипов е сред малцината високопоставени наши учени, които от години участват в изследвания за съществуването на извънземен разум.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоуст

    18 38 Отговор
    От къде го изкопахте пак тоя бе!Ако баща му не беше в ЦК на БКП сигурно и осми клас нямаше да завърши!ПРОФЕСОРРРРР........ши умра от смях!После ще се чудим защо младите поколения не уважават науката!

    Коментиран от #14

  • 2 гоуст

    13 26 Отговор
    Докато научни титли се дават не за знания и принос към науката,а за вярност към партията,ще сме на тоя хал!
  • 3 ФИНЦИ

    16 32 Отговор
    поредния луд старец както казваше дянков то в бан само извънземни ха ха ха
  • 4 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    3 7 Отговор
    кога ще стане тва имам 100 въпроса към тях
  • 5 уфо

    34 1 Отговор
    да идват вече тия извънземни че се не издържа
  • 6 681

    12 0 Отговор
    къде по-шокиращо е ако Българина продължи да навежда главицата си пред тираните
  • 7 Помош мамо имам косми на ушите

    9 7 Отговор
    Да видите професор стамен стаменов кви ги ръси муахахах тои ше е звездата на конгреса
  • 8 МЕНТЕ БГ

    8 8 Отговор
    Да си приготвят по € 5000 каймета за пашапорт, и веднага ши ги праим ЕФРОПЕЙЙЦИ .
    Добре дошли заповядайте в офисите ни, за € 10 ,ооо веднага получавате.
  • 9 Бай Ганьо

    8 12 Отговор
    Колко много Бай Ганьовци са се изходили преди мен. Горката Бай Ганьовска територийка, ръководена също от селския хитрец Бай Боко и ордата му о други Бай Ганьовци. Прост народ - слаба държава. Дай поне да се присмиваме на умните и доказали се, решили да останат в катуна.

    Коментиран от #13

  • 10 Ех 90 те бяха страхотни

    11 0 Отговор
    Спомням си в далечната 1997 няква гадателка правеше прогноза за 98 че ще осъществим контакт с екстратерестриал ....иии бая време мина и иок
  • 11 Данъкоплатец

    9 14 Отговор
    Върни заплатите, които си получавал вече не знам си колко години, д....ба и професора по извънземни!
  • 12 deadman1488

    4 0 Отговор
    и аз имам няколко въпроса към господарите ни-извънземнте
  • 13 бако ганю

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Ганьо":

    ххаха то който е останал в катуна нема акъл за тва така.Който има акъл бяга от катуна и никога не се връща.Връщат се само тия които са се провалили там поради липсата на качества.
  • 14 Робот

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "гоуст":

    Този човек е учен от световна величина, а ти си тиква! Отивай да празнуваш празника на тиквите, соросоидите и дебилите! Тая тематика не е за тебе.

    Коментиран от #21

  • 15 Тролейбус

    1 7 Отговор
    Аз пък съм трамвай!
  • 16 Мангусуту бутелези

    4 1 Отговор
    Когааааа
  • 17 Манаф чиев

    2 5 Отговор
    То след целата измет само извънземни още не са ни управлявали.
  • 18 asddsa

    9 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: през 1965 г. е командвал военна база с 16 ядрени ракети, блокирани от извънземни ?
    Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: а те са ни посещавали преди 50 000, преди 100 000 години

    Има два варианта. Или Милена си е драскала каквото и падне (напълно възможно, статиите са и обикновено простотии)
    Или на професора му хлопа дъската.

    Коментиран от #19

  • 19 Преброяване на бесните язовци

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "asddsa":

    А защо не и двете? Куку-руку вафла чудна.
  • 20 Яко бате извънземните

    6 8 Отговор
    Извънземният дойде и каза, тъпако идвам за ресурс, разкарай се или ставаш на вурст! Реших да го изпраскам с ядрена ракета, но докато натисна бутона той ми изпържи пакета! Светна надпис: ние сме гей негри от далечния космос, сваляй гащите землянино или ще те оправям в безтегловност!
  • 21 гоуст

    5 11 Отговор

    До коментар #14 от "Робот":

    Не си робот а трол,а това което дрънчи,не е главата ти ,а копейките в джоба!
  • 22 Бай Ганьо

    2 4 Отговор
    Мале що народ да се познали, че са прости Ганьовци.
  • 23 Селянин

    10 2 Отговор
    Ама, хич не сте ограничени повечето. Преди няма 500 г. се е знаело, че Слънцето се върти около Земята, до преди 100 г. Идеята за мобилен телефон сигурно е предизвиквала същия смях у подобни на вас индивиди и т.н.... Предполагам няма нужда да се опитвам да обяснявам, то се вижда, че в главите ви няма друго, освен рубли или долари...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Bubbles

    4 1 Отговор
    Извънземните ще дойдат при тиквата слънце да съберат малко опит как се отглеждат гласоподаватели.
  • 26 Тръмп

    5 6 Отговор
    Къде му психиятъра на тоя ”професор”?:):):)Дано го отвлекат извънземните скоро,та да миряса!:):):)
  • 27 Лудия стамен от звездолета

    0 3 Отговор
    Стамен стаменов ше ви оправи хахах
  • 28 Тодоров

    6 0 Отговор
    Не може ли по-бързо да дойдат извънземните - да кажем в следващите 2-3 години. Омръзна ми НАТО, САЩ, американската демокрация, Тереза Мей, Меркел, емигрантите, джендъризма, обезличаването на нациите, глобализма, константинополската патриаршия и т.н. Но особено ми омръзна Цветан Цветанов, герберизма, циганизацията, беднотията и затриването на българския народ, захласването по западноевропейските и соросоидните ценности. Искам да поживея тихо и спокойно само с моите си и извънземните ценности.

    Коментиран от #31

  • 29 filo

    1 3 Отговор
    Нали им вдигнаха бюджета, трябваше да отчетат някаква дейност. БАН - закривай
  • 30 Аналлизатор

    2 4 Отговор
    Този постоянно има връзка с кораба-майка!
  • 31 123

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тодоров":

    Те могат да дойдат, ама не искат ;)
  • 32 osmiatorg

    0 0 Отговор
    Вече имате :)