3 Ноември, 2018 11:21 36 780 1

Как да премахнем слузта от белите дробове за една нощ

  • бели дробове-
  • кашлица-
  • рецепта-
  • джинджифил-
  • компрес

Рецепта с джинджифил е естествена алтернатива на сиропите за кашлица

Как да премахнем слузта от белите дробове за една нощ - 1
Снимка: Shutterstock

Въпреки че кашлицата обикновено е безобидна, често тя може да бъде достатъчно тежка, за да попречи на нормалното ви дишане, да наруши съня ви и да засегне ежедневните ви дейности. Децата обикновено са най-засегнатите поради слабата им имунна система. Това е досаден симптом, затова хората търсят нещо, което да го облекчи.

Повечето от нас първо се консултират с лекаря си и обикновено им се предписва сироп за кашлица. Но това ли е най-доброто решение? Оказва се, че не е така. Той съдържа кодеин и декстрометорфан, две съставки, които са свързани с различни странични ефекти, включително мигрена, безсъние и главоболия.

Добрата новина е, че съществуват естествени алтернативи на предписаните сиропи за кашлица.

Представяме ви едно естествено, но много ефективно средство за облекчаване на кашлицата. Ключовата съставка е джинджифилът - растение, което се използва както като подправка в готвенето, така и като добавка за напитки като бира и чай. Освен това в традиционната китайска медицина, както и в аюрведичната медицина, използват тази съставка, за да предотвратят и лекуват широк спектър от здравословни проблеми, пише zdrave.to. Джинджифилът е ефикасно средство за засилване на метаболизма, облекчаване на болката, предотвратяване на рак, заздравяване на кръвоносните съдове, стомаха и много други.

Джинджифилът и медът в продължение на хилядолетия са били използвани за лечение на различни заболявания, а в случай на силна кашлица, те отново доказват своята ефективност.

Ето и рецептата с джинджифил, която ще ви спаси от кашлицата за една нощ:

Съставки:

1 супена лъжица прясно настърган джинджифил или джинджифил на прах

Мед

Зехтин

Брашно

Салфетка или кърпа

Лепенки

Марля

Как да премахнем слузта от белите дробове за една нощ

Инструкции:

Разбъркайте първо меда и брашното. Когато се смесят напълно, добавете джинджифила и зехтина. Смесете добре. Поставете сместа върху салфетка и обвийте марля около нея. Поставете компреса на гърдите си, като го залепите с лепенка

Възрастните могат да оставят лечебното средство за една нощ, но имайте предвид, че може да причини силно изпотяване. Децата могат да държат компреса до три часа преди лягане.

Как да премахнем слузта от белите дробове за една нощ


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз пък знам

    1 2 Отговор
    рецепта за лечение на синузит и хемороиди едновременно, с хрян и мед ;)