28 Ноември, 2018 17:01 5 570 14

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел

  • ноев ковчег-
  • реплика-
  • точно копие-
  • холандец-
  • пътуване-
  • израел-
  • кораб-
  • библия

Корабът е точно копие на плавателния съд описан в Библията

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел - 1
Снимка: shutterstock

Ноев ковчег, точно копие на огромния плавателен съд, описан в Библията, може да отплава към Израел. Това заяви неговият създател Йохан Хуиберс.

Набожният християнин и бизнесмен не само е успял да построи 2500-тонен кораб, но и осъществи и първото му успешно плаване по водите на река Маас в Холандия.

Холандският дърводелец пръсна близо 1,6 млн. долара, за да завърши „спасителния“ кораб преди повече от пет години, следвайки точните спецификации, описани в Библията. Това прави днешният Ноев ковчег точна реплика на онзи, който Бог заръчал на Ной да построи - 118 метра дълъг, 23 метра висок и изграден от 12 000 дървета.

Досега творението му беше популярна туристическа атракция в Дордрехт, южно от Амстердам, но Хуиберс вече е готов да изпрати творението си на много дълго пътуване - чак до Израел.

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел
Снимка: shutterstock

"Дестинацията, която аз предпочитам за ковчега е Израел. Това е копие на Божия кораб и за това е логично да стигне именно до земята на Бог", обяви той.

Осъществяването на това начинание обаче, ще струва на 60-годишния мъж около 1,3 млн. долара. Ето защо миналият месец той обяви, че търси добри самаряни и християни, които да направят дарение за каузата му.

"Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, правят каквото искат, карат като луди, бутат се, докато чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен", сподели набожният холандец, който не се тревожи, че плануваното от него пътуване ще претърпи неуспех.

"Може да звучи страшно, но аз вярвам, че всичко, написано в тази книга (Библията), е вярно. Вярвам в него от кора до кора.", казва той.

Хуиберс заявява, че е построил своя Ноев ковчег, за да покаже на хората, че Бог съществува. Той следвал съвсем точно всички инструкции, описания и обяснения за построяването на кораба, включително броя на хората, които са работили по изграждането му и времето, за което е трябвало да го създадат. Така той показал, че е напълно възможно само за 4 години, седем души да построят величествения кораб, който в древни времена е събрал на борда си по два екземпляра от всички живи организми на планетата - животни и растения.

Ноевият ковчег е готов да отплава към Израел
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гнида

    13 5 Отговор
    Сигурно търси капитан дето се казва Ной ! Кофти е , че в библията се говори за ковчег , а не за кораб ..... Така че плаването си е проблем .....
  • 2 БоГ

    7 12 Отговор
    Ама и този са го кълвали двойка щъркели...! Пу-пу-пу, да не дава Господ (АЗ)! Чукайте на дърво!

    Коментиран от #12

  • 3 Тост

    11 11 Отговор
    Ако потъне ще го обявят за нещо незначително, но ако стигне по живо по здраво ще е поредната попска тъпотия!
  • 4 Бачо Киро

    8 8 Отговор
    И като е напълно възможно, що са му трябвали толкова пари? Оня едно време да не е бил милионер? А напълни ли го с по два екземпляра от всички животни и растения? Храна за всичките сложил ли е?
    Може ли през 2018г да има такива идиоти ...
  • 5 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Да натовари малкото останали бели в Холандия
  • 6 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 5 Отговор
    Сички са изтрещели с тоа господ

    Коментиран от #11

  • 7 НОЙ

    9 0 Отговор
    НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ПРАВИШ ТОВА КОЕТО НЕ УМЕЕШ.....ПОМНИ ,ЧЕ НОЕВИЯ КОВЧЕГ Е ПОСТРОЕН ОТ ЛЮБИТЕЛИ.....ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СА ПОСТРОИЛИ ,,ТИТАНИК "

    Коментиран от #9

  • 8 Дон Кихот

    6 0 Отговор
    И я сега критиците да напишат Каква е тяхната много смислена мисия в живота. Човекът е похарчил една камара пари и е вложил много сили и труд да направи нещо в което вярва и което за него е смислено я вие разкажете Кое За вас е смислено И какво сте направили вие Щом толкова обичате да съдите другите

    Коментиран от #10

  • 9 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "НОЙ":

    Не любители, а познаващи Бога и са извършили всичко точно, както Бог им е казал. Били са покорни и угодни на Бог, с не са правели каквото им скимне. Едно е да си бунтове и непокорен, а съвсем друго да познаваш Бог и да вършиш волята Му.
  • 10 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дон Кихот":

    Аз го съжалявам, защото с тези пари е можел да направи нещо,по Божията воля, а не по своята. Да вярваш, че Божието Слово - Библията е истина, означаеа, да познаваш Бога, нашият Създател и да живееш според Неговата воля и намерение за живота, който ти е дал.
  • 11 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Безумният рече в сърцето си: Няма Господ.
  • 12 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "БоГ":

    Никой няма право да употребява Божието име напразно. Това е Богохулство! И е грях. Всеки човек ще отговаря за всяка мисъл, дело и дума пред Святия, Праведния и Справедливия Бог.
  • 13 Иван

    1 1 Отговор
    откачалки колкото искаш .....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.