Last news in Fakti

6 Декември, 2018 00:30 16 646 67

Защо хората правят все по-малко секс?

  • секс-
  • по-малко-
  • причини-
  • кариера-
  • стрес

5 причини за дефицита на секс в днешно време

Защо хората правят все по-малко секс? - 1
Снимка: Shutterstock

В живота на съвременните млади хора се появиха много повече и по-достъпни удоволствия, отколкото при по-старите поколения. Но пък те никак не са се оплаквали от дефицит на секс, което доведе и до периоди на висока раждаемост.

Днес психолозите все по-често започват да диагностицират определени психични разстройства в хората. И констатират, че някои от тях са свързани включително и с все по-разрастващата се липса на секс.

Какви са причините за този дефицит, който в по-развитите страни придобива катастрофални размери?

Работа

Преумората, стресът и претоварването на работното място намаляват сексуалното желание. Нелюбимата работа има особено силно отрицателно въздействие върху сексуалния живот. Освен това, работата която не е удоволствие, влошава емоционалното благополучие.

Стресови ситуации

Последиците от стресови ситуации никога не закъсняват. Те причиняват не само лошо настроение, но и влошаване на либидото. Стресът нанася няколко удара наведнъж - причинява хормонален дисбаланс, влияе негативно върху мъжката потенция, поставя под въпрос смисъла на връзката с близкия човек, формира негативно мнение за собственото тяло.

Стресовите ситуации също така събуждат желанието да се употребяват алкохол и антидепресанти, а все по-често и наркотици. Всичко това изтласква сексуалния живот на заден план.

Порнография

В днешно време порнографията е станала много по-достъпна, отколкото преди няколко десетилетия. Социалните мрежи само разширяват кръга на нейните фенове. Учените смятат, че пристрастяването към гледане на порно клипове е психическо разстройство. То изтласква секса от реалния живот и намалява сексуалното желание към живия полов партньор.

Учените също така смятат, че увлечението по порното намалява вероятността да бъде срещнат постоянен партньор за интимна близост. Предполагат, че заради него намалява вероятността да се срещне с редовен сексуален партньор.

Социалните мрежи

Социалните мрежи завличат хората във виртуалния свят, отчуждавайки ги от реалния живот. По-рано експертите бяха открили, че телевизорът в спалнята намалява сексуалната активност на партньорите. Сега към телевизора са се присъединили Facebook, Instagram и т.н.

Съвременният ритъм на живот

Модерният ритъм на живот пряко засяга психологическото състояние и сексуалния живот. Психолозите все по-често диагностицират хора с повишена тревожност и депресия. Освен това, тези хора имат все по-намаляващо сексуалното желание.

Вече има толкова много различни увлечения и фактори в живота на съвременния човек, че остава все по-малко пространство за основните нужди, включително и за секс.

Затова, ако сте забелязали дисбаланс в живота си, е време да преосмислите ценностите, пише zdrave.to. Все пак, и всеки би трябвало да се съгласи с това, независимо колко са привлекателни социалните мрежи и перспективите пред кариерата, те не са заместител на живото общуване и добрия секс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитана

    62 8 Отговор
    Вени и ти си го докарала до тук с толкова работа и статии :X
  • 2 Основен фактор:

    38 8 Отговор
    Изчерпана връзка. Магията е изчезнала.
  • 3 ванката

    95 10 Отговор
    хората правят по-малко секс защото жените се мислят за нещо много велико и оставят много хора без секс за да се направят на важи ако жените даваха повече секс на хората и двата индивида щяха да живеят по-добре...

    Коментиран от #4, #56

  • 4 Диди

    16 79 Отговор

    До коментар #3 от "ванката":

    Не си прав. Защо жените да са виновни за това,че вие мъжете сте неспособни с обноските и вниманието си към нежният пол.

    Коментиран от #14, #19, #21, #42, #44

  • 5 щастливо детство

    45 7 Отговор
    Защото сексът е опасен за здравето. При неправилна употреба води до появата на бебета, главоболия, разбити сърца, мъртви души и смърт.
  • 6 vasik atanasova

    26 6 Отговор
    ЗАЩОТО НЕ ИМ Е ДО СЕКС
    НЕ СА СПОКОЙНИ ЧЕ ДА СИ МИСЛЯТ ЗА СЕКСА
  • 7 Дядо

    21 6 Отговор
    Защо не се споменава дъртизма ? Това е основната причина за по-редкия секс !
  • 8 148

    95 5 Отговор
    Диди,а я кажи,как забравяте за обноските и вниманието, като видите дебелия портфейл.

    Коментиран от #10

  • 9 Зайко Байко многознайко

    52 2 Отговор
    Сексът е важен в живота на нацията, но, като, четох, четох, четох, четох и накрая обобщих: Циг.ани.те се размножават в геометрична прогресия, въпрос: поради що? Отговор, за да вземат повече помощи! Българите се размножаваме в аритметична прогресия! Въпрос: Защо? Защото трябва да плащаме, ток, вода, данъци за къщи, коли, смет и т.н. и т.н.Когато платиш всички тези данъци и такси вече въобще, ама въобще не ти се мисли за секс или да правиш деца. Тука се сещам, какво казваше дядо ми Мъдрият Заек, цитирам: " Кахърен х.й не е.е"!
  • 10 Диди

    16 21 Отговор

    До коментар #8 от "148":

    Не се числя към жените,които гледат колко пари има мъжът. Повечето хора казват,че парите НЕ са важни, но аз ще кажа,че парите са важни,за да живее човек нормално. И най важното е,спрямо парите всеки да си знае границата.За съжаление повечето са алчни.

    Коментиран от #12

  • 11 Разбирача

    12 6 Отговор
    Маринова, пък ти много си се загрижила дали правят секс хората. И е абсолютно глупаво да свързваш нещата така: повече секс = повече раждаемост... Истината е, че опитните секс разбирачи и разбирачки правят страхотен секс без да правят нежелани деца. Това става при невежите (белята бързо и лесно става).
  • 12 хахахах

    35 6 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Точно така Диди щастието не е в парите а в тяхното количество хахахах ама защо всички се правите на ущипани .Дебел мъж без пари СВИНЯ ,дебел мъж с пари МЕЧО аре стига глупости не си такава а каква си онакава сама го написа ДА ЖИВЕЕ ЧОВЕК НОРМАЛНО като поживееш ненормално ще станеш такава и ще искаш да живееш нормално въпрос на време

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Белащица

    41 6 Отговор

    До коментар #12 от "хахахах":

    Абсолютно вярно, преди 20 години бях голям пич, готин, трениран, ама дефицит на кешовица, господин Никой. Сега пуснах коремче, почнах да оплешивявам, но направих яка пачка и изведнъж станах много популярен, особено ако отидем с джипката на спа уикенд и пръсна 1000 лева.
  • 17 хахахах

    31 5 Отговор

    До коментар #15 от "Тъпи кози":

    Една жена вкъщи ти излиза все едно да ползваш всеки ден проститутка хахаха като втората не я боли глава,няма цикъл,не казва не искам не сега не мога уморена съм и т.н все изнервящи неща демек за чии ми е жена да седи да мрънка и да дразни
  • 18 Незнам ти ми кажи

    7 1 Отговор
    Еми защото сигурно сексът е скъп. Може би защото сме бедни. Може би защото сме девствени. Може би защото сме смотаняци. Може би защото сме джендери. Може би защото ни е страх от болести. Може би защото сме А сексуални.
  • 19 Зорлем

    40 3 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Къде на майтап, къде сериозно, но има един лаф, че феминизмът уби кавалерството.
  • 20 Ма кога жените

    5 7 Отговор
    Станаха хора?
  • 21 кавалер

    25 6 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Личи само по думите ти че си гурливо куче и комплексарка. :))) Такива като теб са с най големите претенции и самочувствие, а никакво покритие.

    Коментиран от #39

  • 22 Радо

    4 5 Отговор
    И на мен вече не ми се прави секс постоянно, от годинките ще да е.
  • 23 Дедо

    7 4 Отговор
    Я си и еа и чикийки си лупам сека вечер и знаете ли кък го прааа- не ми пука за нищо и никой !
  • 24 MGewehr

    20 3 Отговор
    Защото жените стигнаха до извода че между краката трябва да имат портмонета а мъжете станаха скрънзи и спестяват за по хубав автомобил.
  • 25 Hold up

    4 4 Отговор
    Кое спрял да прави по-малко сехс незнам ама аз моя го пора и сутрин и вечер ,а той мене Всеки ден ...иначе с жени не правя нищо !
  • 26 Гост

    2 9 Отговор
    Като ни стане скучно с моя Перв си правим кафяво парти с противогази в надуваем басейн а кафявото не е от кал а просто събираме салами и не си правим клизми ,пускаме си Рамщайн и хоботите започват своя дърти денс ! Проблем е някой път ако попадне от кафявото в въздухопровода и по мокрта но кеф цена няма !

    Коментиран от #29

  • 27 гост

    22 1 Отговор
    Мнозинството от пречките и причините за правене на секс произтичат от жената: дали ще е в настроение, дали е депресирана, дали иска нещо от мъжа, дали е достатъчно топло в стаята, дали се е измила, дали пък приятелка не й е писала във фейса. Мъжът няма такива причини. Много неприятно е жена ти да не иска секс, а да няма причини това да не се случва редовно, което пък значи, че положението на връзката е много зле. Не иска ли секс, то значи няма искра и няма желание, а това пък от своя страна значи, че уважението и хармонията падат жертва на депресивните състояния на жената.
  • 28 Поза кучешката

    4 7 Отговор
    Противогазите са от старите гумени с дългите хоботи ,когато аз съм от зад в него той е вкарал неговия хобот с вибропенис накрайник в моя а моя хобот е засмуксл негови член ....и си мисля за полицайте от Сен Трозпет !
  • 29 Уууууу

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Ще повърна бе, отвратеняк!

    Коментиран от #33

  • 30 еха

    8 2 Отговор
    Ми щото някои хора не разбират езика на любовта и не си пасват. За добрия секс се иска отдаване и хармония , не става с всеки.
  • 31 констатация

    4 0 Отговор
    секса все повече изчезва след време напълно деца ще се раждат при изкуствено оплождане

    Коментиран от #37

  • 32 Шаран БГ

    3 4 Отговор
    Много размити понятия! Правилно - става дума за едно и също !
    Но има огромна разлика между това, което ни предлагат писанията на т.н В.Маринова и други подобни, и това, което е същността на половия акт. Ряазвратът и неморалният живот, които ни се предлагат и рекламират тук, третират единствено и само УДОВОЛСТВИЕТО !!! Докато половия акт е преди всичко, създаване на ново поколение!! Ако по всякакъв начин , всички"мъдреци" набиват в главите на младите, че това е само "КЕФ", съчетан , разбира се , и с горните причини, защо да се чудим, че няма "живо общуване и добър секс". После , вместо да се "проповядва" чистота и доброта в отношенията,любов и внимание , зачитане на психичните и телесните нужди на "другата страна",постоянство в общуването, включително и известно въздържание в младите години, когато юнакът е "готов да ушета дори и мухата както хвърка" , навсякъде намираме съвети за удоволствия и разврат. И почваме да се питаме - Защо има много венерически болести, защо поколението се изражда и в крайна сметка : що е това секс и има ли той почва у нас ????
  • 33 И ние

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Уууууу":

    Повръшаме понякога ...през противогаза и се стича от хобота ама смрадтс е невероятна ...но се свиква .
  • 34 Обективно

    16 4 Отговор
    Жените масово монетатозираха секса и затова се прави по-малко!!! Никой не иска да плаща за нещо за което не трябва ! Това е все едно да идете на пазара да купите един килограм храна, вие да го платите, но да оставите половината на ородавача той да я яде !
    Като добавим и движения, като "Ми ту", които накараха вече мъжете тотално да избягват жени за да не ги осъдят и резултатите са видни ! На печалившите "честито"! Това отново доказва, колко мозък "имат" жените !
  • 35 МИ ТУ

    21 0 Отговор
    С това измислено движение МИ ТУ скоро няма да има мъж, който да си поиска секс! Трябва да си много смел за едно топване на чушката да си плащаш цял живот...
  • 36 МИ ТУ

    9 0 Отговор
    С това измислено движение МИ ТУ скоро няма да има мъж, който да си поиска секс! Трябва да си много смел за едно топване на чушката да си плащаш цял живот...

    Коментиран от #38

  • 37 Споко

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "констатация":

    Циганите ще се погрижат за бъдещето на България ! Огледай се и няма да видиш не напомпана млада сиганка !
  • 38 Грую Юруков

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "МИ ТУ":

    Не бъркай смелост с глупост!
  • 39 Диди

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "кавалер":

    Е с такива обиди,съмнявам се какво наистина ти е отношението към жените. Това показва,че свястна жена няма да ти обърне внимание.Що се отнася до мен...не съм от жените,които гледат колко пари има мъжът, за да се срещам с него. Комплексите явно ги имаш ти.

    Коментиран от #55, #62

  • 40 onq s konq

    4 1 Отговор
    Щото ги мръзи!Добре че ази не съм от мръзеливите!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 hmhmhm

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Какви обноски какво внимание. Или искаш или не искаш. Иначе другото е самозаблуда. То защото ви питаме обноски внимание и после не можело. Ами каквото си посееш такова ще пожънеш. Иначе слагате силикон в циците снимчици това онова. И се съмнявам че не гледаш в портфейла.
  • 43 Пръч

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кольо":

    Кольо, развали магията с това твърдение, всички сънувахме Венито с тези статии, а то....ако е истина де...сега се чувствам така, както когато ми признаха нашите, че няма Дядо Коледа....

    Коментиран от #49

  • 44 Лоби

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    За секс става въпрос, не за обноски и внимание...
  • 45 Расулюлах

    6 4 Отговор
    Бе кви ритъм на живот кви дивотии ви пишете тука ееее причината е само 1 и тя е че спермите стават все по алчни и искат все повече пари и материялни неща и капризи за да ги трескаш тва е и от един момент нататък човек не издържа и му писне и дигне ръце казвам човек щото спермавата не е човек
  • 46 Хасан

    3 2 Отговор
    Ние със Синан не правим по-малко секс, даже напротив. Всеки ден го правим сутрин и вечер. Сутрин аз съм жената, а вечер Синан е мъжа.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Цецо

    5 0 Отговор
    Хубава снимка... откъде я намери, Вени? ;)
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ehhhh

    3 0 Отговор
    А на снимката е една от онези жени, които в живота не съществуват.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Емил

    6 6 Отговор
    Как да има хубав нормален секс-вижте ги само тук в сайта-комплексари изливащи помия и простотия пред компютрите

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 дебил до емил

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Емил":

    Такива сме. Да свиквате вие с дупките отпред и отзад.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Боко

    0 3 Отговор
    Кога ми се еве ,по ми се пий!
  • 59 Woman

    2 3 Отговор
    Защо ли!!??? Защото останаха все по-малко сериозни нормални мъже и жени. В наши дни е пълно с извратеняци, фетишисти, психичноболни, насилници, простаци и какви ли още не! Разбира се, изобилстват и малките жалки ку***чки, готови да изпълняват всякакви гадости! Секс за пари, анален секс, френска любов, флейдерос, жени напомпани със силикон отвсякъде, въпроси относно размера на члена и прочее. В днешни времена нормалното се счита за задръстено, естественото - за скука, а стандартното за безвъзвратна отживелица. Наложила се е една малоумна, но за сметка на това здраво утвърдена "идеология", че в реда на нещата е да има всякакви перверзии в интимните отношенията между двама души! Добре, че има и нормални хора, макар и все по-рядко срещани като игла в купа сено!

    Коментиран от #61

  • 60 Мразя

    1 2 Отговор
    Да ми остават люспи от домати и чушки по члена по време на любовен акт !
  • 61 Алиса в Страната на Чудесата

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Woman":

    Хахахахах, коментар 59, здраво си го закъсала!.. Е. е ти се та ти се реве, ма нещо мъжете край теб я дефицит, я та нещат теб..! Хората си ги вършат тези неща редовно в ежедневието докато ти бълваш феминистична отрова тук..! Ей от такива сухи шматки кат теб мъжете бегат по коври!!!...
  • 62 кавалер

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Диди":

    Така като като погледнеш минусите на всичките си коментари,....... не ти ли подсказва че олекваш? С това поведение може да отидеш само на едно място - в канала. Пускам ти водата :)))
  • 63 пищова

    1 0 Отговор
    няма обекти
  • 64 вуйчо Ваньо

    2 1 Отговор
    Една от причините е защото все по вече жени започнаха да се правят на мъже. Зарязаха си женските задължения заради кариера и удоволствия и започнаха да навлизат достта нахално в мъжкото пространство. Лично аз не бих си легнал с жена приличаща на мъж.
    В този смисъл в държави, като арабските, където все още има патриархат, такъв проблем не съществува.

    Коментиран от #65

  • 65 ссссссъка

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "вуйчо Ваньо":

    Там. Дните приличат на пингвини

    Коментиран от #66

  • 66 ссссссъка

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "ссссссъка":

    Там жените приличат на пингвини
  • 67 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    СЕКСЪТ НЕ Е ЛЮБОВ/СЪТВОРЕНИЕ/......ТОВА е в резултат на ПРЕМИНАВАНЕТО НА ЛЮБОВТА И СЪТВОРЕНИЕТО!!!!! НА ПРОМИШЛЕНА ОСНОВА/СЕКС/.....ПЕЧАЛБА!!!!!Така убиха ЕСТЕСТВЕНИЯ порив за размножение/любов/ .....Другите ,,,,придобивки,,, на ,,цивилизацията,,,---ПОВЕЧЕ,ОЩЕ ПО-МНОГО КЕФ И УДОВОЛСТВИЕ... го довършиха...