Last news in Fakti

15 Март, 2019 14:39 6 179 6

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО)

  • хатари-
  • омразата ще победи-
  • hatari-
  • hatrið mun sigra-
  • евровизия-
  • исландия-
  • садо-мазо хейтъри-
  • провокация-
  • забрана за влизане в страната-
  • израел-
  • скандал

Граждански организации призоваха за забрана за изпълнителите да влизат в Израел

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО) - 1

Смесени реакции сред феновете на музикалния конкурс "Евровизия" (и не само) предизвика исландската формация "Хатари" (в превод от исландски на български сленг — хейтъри), която ще представи Исландия в Тел Авив през май.

Членовете на формацията определят себе си като "антикапиталистическа техно БДСМ (робство, дисциплина, садизъм, мазохизъм — б.р.) пърформанс арт група", а по-шокиращо от посланието, което задава песента им Hatrið Mun Sigra ("Омразата ще победи"), е клипът към парчето.

От групата поясняват, че изпълнението им е деспотичен театър, чиято цел е да предизвика дискусия относно насилието, омразата и репресиите. Единственото, което досега успяват да предизвикат обаче, е гневът на обществото и нежеланието на Израел да ги приеме в страната си.

Организациите за защита на човешките права в страната са притеснени за идеологията, която "Хатари“ ще проповядва от сцената на "Евровизия“. Още по-голямо обаче е притеснението им, че момчетата могат да решат да използват конкурса, за да проповядват омраза срещу Израел.

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО)

Не е тайна, че групата е подписала петиция за бойкотиране на "Евровизия“, ако организаторите приемат финалите на конкурса да са в Тел Авив.

И въпреки всичко това, музикантите от "Хатари" не се поколебаха да поканят израелския премиер Бенямин Нетаняху на "приятелска среща" по борба.

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО)

Наглостта им обаче, се издига на още по-високо ниво с условията на срещата. Те обявиха, че ако спечелят, ще създадат първата БДСМ колония под егидата на "Хатари" на средиземноморското крайбрежие, а ако победи Нетаняху, ще получи малък архипелаг в Южна Исландия — Вестманаейяр.

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock

Песенният конкурс "Евровизия", който в миналото е дал на света велики музиканти и групи като АББА и "Роксет", през последните години пое по странен и смущаващ път. От бляскав музикален спектакъл с оригинални песни и шармантни изпълнители, днес той прилича повече на фрийк шоу, в което се надпреварват песни с политически натоварени текстове, направени на конвейер шлагери и… откровено нелепи и обезпокоително смущаващи изпълнения.

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО)

Сред видните представители на последната група се откроиха финландците "Лорди", които дори спечелиха конкурса през 2006 г.. Музикалният им стил беше нетипичен за подобен конкурс, а видът им бе просто смайващ. И въпреки това, дори метъл бандата, нахлузила страховити костюми на демони не са искали да основават БДСМ колония… в страната домакин на конкурса.

Исландски "садо-мазо хейтъри" с шокираща поява на Евровизия (ВИДЕО)

Евровизия, в която тази година България няма да участва, ще се проведе от 14 до 18 май в Тел Авив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    16 0 Отговор
    Ооо, хелектро музиката става мейнстрийм! Страхотно! А дори с тези костюми изглеждат по-добре от еврейското джендър-недоразумение, което спечели миналата година.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 смоко

    11 1 Отговор
    МиУенче, обясни на хората що е то БДСМ -да се нзае че това не е от нещо средно между БСП и ДПС само за да не стане объркване.
  • 4 hmhmhm

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Песенният конкурс "Евровизия", който в миналото е дал на света велики музиканти и групи като АББА и "Роксет", през последните години пое по странен и смущаващ път. От бляскав музикален спектакъл с оригинални песни и шармантни изпълнители, днес той прилича повече на фрийк шоу, в което се надпреварват песни с политически натоварени текстове, направени на конвейер шлагери и… откровено нелепи и обезпокоително смущаващи изпълнения.

    Това казва всичко ! RIP
  • 5 Milovrab4e

    7 0 Отговор
    С тях и без тях Евровизия е голяма тъпня. Тия за фаворити ли ги гласят?Ми, ай честито!
  • 6 Изроооооод

    3 1 Отговор
    Хейтъри Джендъри - Камчатка Вурст - Йорди - финландци, скандинавци - тея изроди нямат край че и барабар нашио джендър от руски произход момчето бабичка Кристиан Лостов се вписва идеално в картинката. ВИЗИЯ НА ЕВРО ИЗРОДИ - тоя пришалеца как бих му разбил главата с едно паве деба олигофрените пък чак и почитатели сигурно имат - Изрооооодииииии!!!!!!