Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 18:06 10 972 20

Онколог с песимистично разкритие за лечението на рак

  • сергей румянцев-
  • онколог-
  • рак-
  • лечение

Може да се контролира само," казва Сергей Румянцев

Онколог с песимистично разкритие за лечението на рак - 1
Снимка: Shutterstock

"Невъзможно е да победите рака, можете само да помогнете на пациента да живее щастливо до края. Що се отнася до диагнозата на предразположение към онкология, тя не винаги е от полза за пациентите, " това заяви в интервю за НТВ началникът на катедрата по онкология и хематология на педиатричния факултет на Руския национален медицински университет „Пирогов“ Сергей Румянцев.
Според експерта е невъзможно да се победи ракът. Въпреки че например човечеството все пак успя да изкорени черната шарка.

„Но как може да бъде победена инфекцията? Може да се контролира само," казва Сергей Румянцев. "Така е и ракът."

Задачата на лекаря е да даде шанс на пациента да живее щастливо. Дори ако човек в крайна сметка умре от рак, той ще има 20-30 години пълен живот зад себе си, което вече е победа, убеден е експертът.

„За съжаление, подобни случаи не са много при злокачествените тумори“, добавя Румянцев, отбелязвайки, че благодарение на бързо развиващите се технологии вече има надежда.

Според него вече има диагноза, която може да определи предразположението към рак според анализа на пациента. Този метод обаче е несъвършен и няма да помогне да се избегне болестта. Подобни тестове само депресират човек, смята онкологът, цитиран от zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    15 2 Отговор
    Ами генетичните маркери предсказващи предразположеност могат да обострят вниманието и ранното диагностициране. Единствената реална възможност е генното инженерство на червеният костен мозък.
  • 2 AБВ

    32 2 Отговор
    Тогава рака просто не е заболяване ,а нещо друго....

    Коментиран от #3

  • 3 gggw

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "AБВ":

    как да не е? кво друго да е
  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    15 36 Отговор
    Прав е човека че няма надежда, обаче не е прав че не може да се лекува. Има начин напълно да се излекува рака и е измислен отдавна - нарича се пари. Дай достатъчно пари и от всичко могат да те излекуват. Ако нямаш пари, и от апендицит ще те оставят да умреш.

    Коментиран от #5, #11, #12, #15

  • 5 Ххх

    24 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Чак толкова елементарно да разсъждава човек не е добре. Пък и както казваше баба ми на времето "Кой каквото му е писано". Т.е. ако съдбата е предопределила да се разболееш, да си болен, да умреш от болестта нито лекарите, нито парите ще ти помогнат. И една камара примери мога да ти дам за доста богати хора, на които медицината не е помогнала, дори в най - развитите страни. И по - конкретно Стив Джобс например, почина от рак. А парите помогнаха ли му ? Преди време чух, че сина на бившия американски вицепрезидент Джо Байдън също е починал от рак. Такива примери могат да се дадат и за много други, на които парите не са помогнали. Разбира се, че е по - добре да си с пари и да получаваш квалифицирана медицинска помощ. Но и това с парите също е съдба - т.е. съдбата е била благосклонна към някого, и той затова е с пари. А иначе не са малко успелите хора в живота, които си въобразяват, че сами си правят живота и дължат благосъстоянието си на себе си, на труда и усилията си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мдааа

    10 8 Отговор
    Така си е.. Само с пари се лекува рака, но с много много пари!
    Затова не умират Дюпон, Ротшилдови, Рокфелерови, Кралицата.. Сорос! Ще надживеят един век!
  • 8 Ниеманд

    5 8 Отговор
    хлябна сода !!!!!
  • 9 Не се залъгвайте

    10 4 Отговор
    Дори с късмет да го открият много рано, те чакат мин 2 год, за да изпитват различни терапии и лекарства. И най-вече да си пишат статиите.
    След това ако е зло... ти правят супер дълга операция, да го изрежат. И ако си късметлия, си чист. Така се сменя статистиката, ти умираш от усложнения след операцията и не от рак.
    Чисто и просто. А?
  • 10 изненадан

    6 10 Отговор
    такива РУСКИ учени по-добре въобще не ги цитирайте
  • 11 Чичовото

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Той Стив Джобс си отиде по същата причина...бедния!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Така ли да го рабираме

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Стив Джобс преди да умре от рак фалира и нямаше за лечение ???
  • 13 Уточнявам

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Чичовото":

    Чичовото го е казал преди мен, но четох коментарите, направо писах. Та така с парите и рака. Иначе може да се победи с пари, но варен омар с бяло вино на Лазурния бряг :-)
  • 14 Mms cds

    4 2 Отговор
    Защо никой не говори за ммс и здс (хлорен диоксид) витамин б17? Постене?
    Начини има много!

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Боляр

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Mms cds":

    Защото на никой не му се занимава с псевдонаука и пълни глупости.
  • 17 ахметчо

    2 1 Отговор
    не е прав руснака отдавна е измислен начин за справяне с рака даже с много раци.. Ето ви рецепта лесна та лесна: измиват се с вода, слагат се в по дълбока тенджера , заливат се, слага се половин бира или чаша вино/бяло/, дивисил, сол и се варят до зачервяване. След което се унищожават с голи ръце и с бяло вино "Траминер" или "Совиньон Блан". Лично съм пробвал десетки пъти рецептата, успеваемостта е 100% г–це Маринова, вервай! И няма никакви разсейки, лезии и прочие рецидиви
  • 18 Именно

    0 0 Отговор
    Уау ... супер некадърно написана статия!
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    На нас обикновенните хора ни остава едно. Да замърсяваме по малко природата.Как като не горим пластмаси ,гуми и всякаква химия,да се откажем от замърсяващите автомобили,да не изхвърляме на нерегламентиани места батериии { 1 батерия замърсява 13 м 2 почва},пласмаса.Да не пием от пласмаса.Водата от стъклен съд има съвсем друг вкус.Да не купуваме храни правени от боклуци { сухо мляко,посладитеели,старо месо палмово масло и др }.По този начин дори и да си предлазположен към рак вероятноста намалява да го развиеш намалява.Един ден може и този проблем да се реши но при съвсем друг начин на живот при нуждата от дълголетници.За сега явно няма интерес.
  • 20 В е л и к и я

    0 0 Отговор
    Колко са се изхитрили лекарите .Хем ти бъркат до дъно в кесията, хем ти проповядват че няма лек , демек като от негова некадърност почине пациент той ще ви каже .. “Нали ви казах , лек няма“ .... !