Актуално проучване на американски учени показа коя лесно достъпна и широко разпространена храна понижава кръвното налягане, а също така и предпазва от коронарна болест на сърцето.
Експертите, провели проучването, са установили, че хората, които редовно консумират този продукт са с по-нисък риск от изброените заболявания, за разлика от тези, които рядко ги консумират.
"Сърдечносъдовите заболявания са водещата и свързаната с най-високи разходи причина за смъртност по света. Тази евтина храна може да промени това", отбелязва един от авторите на изследването Хана Калева.
Става въпрос за варивата. Бобовите растения, както отбелязват учените, са богати на фибри, растителни протеини и много други полезни хранителни вещества. Редовната консумация се отразява благоприятно за сърцето, както и за цялостното здраве.
Добре е седмично да се консумират поне три порции варива, отбелязват изследователите.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пръцко
Коментиран от #2
10:07 30.11.2019
2 На дедо ви дедо му
До коментар #1 от "Пръцко":
Перфектна е комбинацията с ред бул, който дава крила, а бобът - тягата!11:17 30.11.2019
3 Тръцко
11:24 30.11.2019
4 Лесов
11:47 30.11.2019
5 Ханш на врата...!
13:51 30.11.2019
6 Пикасо
15:50 30.11.2019