Last news in Fakti

11 Декември, 2019 13:12 5 334 8

Диетолозите никога не консумират тези храни

  • диетолози-
  • храни-
  • здраве-
  • диета-
  • хранителен режим-
  • правилни храни

Има храни, които ни вредят без да подозираме

Диетолозите никога не консумират тези храни - 1
Снимки: shutterstock

Днес е по-трудно от всякога да подберем диета, с която да отслабнем или просто да поддържаме здравословен начин на живот.

Има толкова много различни хранителни режими, като всеки от тях има свои вариации според сезона или според подредбата на звездите, че на човек му е трудно да избере сам. Освен това никоя диета не е универсална и ако не познавате собственото си тяло и метаболизъм има опасност да постигнете обратен на желания ефект.

Именно тук на помощ идват диетолозите и специалистите по хранене. След като направят някои изследвания и ви прегледат, те могат да изготвят специално за вас и вашите нужди правилната диета и да изготвят списък с храните, които са най-полезни и най-подходящи за вас.

Не са много обаче, хората, които се допитват до диетолог при започване на диета, макар те да могат най-добре да помогнат при избора на храни. Но кои са храните, които самите те не биха си купили за себе си и семействата си?

Канала "OMG Facts" във vbox7 е събрал на едно място част от продуктите, които е почти невъзможно да видите на масата на един диетолог:

Някои видове ориз

Диетолозите никога не консумират тези храни
Снимки: shutterstock

Тук става въпрос преди всичко за белия, но има и други видове ориз, които имат висок гликемичен индекс и биха довели до покачване на телесното тегло. Ако все пак държите на този източник на въглехидрати, по-добре се насочете към кафявия или черен ориз.

Сосове

Диетолозите никога не консумират тези храни
Снимки: shutterstock

Въпреки че си слагаме изключително малко количество кетчуп, барбекю сос или горчица, по-добре е да не го правим. Всички те съдържат добавена захар, която е пречка при отслабването, а и при всеки здравословен режим.

Сушените плодове

Диетолозите никога не консумират тези храни
Снимки: shutterstock

Уви, сушените плодове не са просто сушени плодове. Те се обработват със серен диоксид. Забелязвали ли сте, че насекомите не проявяват интерес към сушените плодове? Има защо. Сред техниките за обработката им се използват газови или бензинови пещи, ускоряващи процеса на сушене.

Грозде

Диетолозите никога не консумират тези храни
Снимки: shutterstock

Причината диетолозите да избягват гроздето е, че този плод си е направо бонбон от природата - вкусен е, но съдържа страшно много захар. А никой не яде просто едно зрънце.

Неправилно сготвена риба

Диетолозите никога не консумират тези храни
Снимки: shutterstock

Рибата е скъп продукт и съдържа изключително важни Омега-3 мастни киселини. Но цялата ѝ полезност се "изпарява" при неправилното ѝ приготвяне. Единствените правилни начини за готвене на риба, пазещи полезните ѝ свойства, са варенето и печенето.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Консуматор

    16 4 Отговор
    Тъпо от всякъде. Яде се и се пие всичко, което ти душа тегли(разбира се умерено) ,а организмът сам си показва кое му понася и кое–не. Утре ще излезе статия за сушените плодове и ядки, защото са концентрирана храна, на който му пречи гроздето, да проба вино, гроздова, сливова или кайсиева ракия. Та така...до следващата безумна и не логична статия. Да припомня, че сега са пости, но най–важни са духовните, а не поредната тъпа диета!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Радо

    9 0 Отговор
    Относно гроздето - има цяла наука, наречена ампелотерапия - лекуване с грозде и неговите производни - вина, сокове, семките от гроздето са много полезни също!!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Консуматор":

    Статията се отнася за СКЪПАТА риба, ако не сте схванал внушението!
  • 4 Цеко сифоня

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Консуматор":

    Точно така. Човек трябва да си слуша тялото, а не тъпи съвети . Диетолозите са разболели не един и двама наивници. Щом нещо ти се яде или пие, значи тялото има нужда от това. Най-важното обаче е с нищо да не се прекалява.
  • 5 LR Моника Белучи

    3 2 Отговор
    Супичките и цялата серия за отслабванена немската ни компания са великолепни. А и да не забравяте възможността за чисто нова кола!! Не пропускайте един път се дава шанса на живота ви. ЗаедНО можем Повече. Да бъде! ПоЗдрави
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.